Gunluk alis limitimin son kismina ekgyo aldim bakalim.(cuma al sat yaptmistim) . Full oldum yine.. Banka celik petrokimya agirlikliyim.. Kismet.
ALTINS1 niye -1,5?
pala eksi kapatma da bugün..tadımızı bozma
Cuma kapanışta ABNORMAL bi hareket oldu 11.45 e kadar 6 milyon lot çizdi TEB
Normalde gram altın XGLD ile arasında 4 - 5 kademe makas olurdu şu an gram altın 1100, ALTINS1 olması gereken 11.04 alış 11.05 satış ama şu an makas 15 pips yani ALTINS1 şu an 11.15
Piyasa yapıcı piyasayı yapamadı özetle...
Buralardan almaktansa bankadan almak bile mantıklı, çarşı ise çok daha mantıklı muhtemelen.
Ben alırken böyle değildi.
bu cehape kitle putin adını duyar duymaz öfkeden çatlayacak gibi oluyor, canlı yakalasalar putini lime lime doğrarlar, köpeklere parçalatırlar..
credit suisse başekonomisti zoltan pozsar son raporunda dünyadaki yarılmaya dikkat çekiyor.. G20 içindeki yarılmayı G7 +avustralya karşısında, BRICS +türkiye +suudi +arjantin olarak tarif ediyor.. arada kalan 3 ülke indonezya, meksika ve g.kore de batı ittifakından ziyade doğu ittifakına yakın.. zoltanın deyimiyle, "1dünya-1sistem"den, "1dünya-2sistem"e doğru bir gidişat söz konusu, bunun dolar hegemonyasına hiç darbe vurmayacağını söylemek ahmaklık olur diyor.. dünya ticaretinde ortaya çıkan bütün cari fazla brics+opec elinde toplanıyor, ve dolar sistemine çentik açan gelişmelerden biri majör EM ekonomilerinde ortaya çıkan döviz eksiğiniN BRICS ülke merkez bankaları eliyle giderilmesi.. çin herkesi fonluyor, rusya türkiyeyi, körfez ülkeleri mısırı, suud+çin pakistanı fonluyor.. globalisation vs friendshoring+BRI
çok ufuk açıcı bi yazı, herkese tavsiye ederim..
https://plus2.credit-suisse.com/shor...z2ndtomzsde0j0
Yer İmleri