Sayfa 897/1001 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,169 - 7,176 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bu arada dün açıklanan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı, 16 Şubat ile biten işlem haftasında 3.0 milyar dolar artarak 170.4 milyar dolara yükseldi. Doların içeride haber akışına bağlı olarak 3.72/3.82 bandındaki hareketlerinde jeopolitik risklerin yanı sıra Euro’nun değer kazanımı ve kayıpları ile ABD tahvil faizlerindeki yukarı yönlü hareketlerin hızlanması etkili oldu.

Yerli yatırımcının Dolar/TL’de 3.74/3.76 bandında yeniden dolar alışlarını hızlandırdığını izledik. Petrol fiyatlarının iki haftanın en yükseğine ulaşması sonrası Asya piyasalarında karışık seyir gözlenirken ABD borsalarında petrol fiyatlarının yükselmesiyle ABD’li enerji şirketlerinin hisseleri prim yaptı.

Nasdaq’ta işlem gören teknoloji hisselerinde ise düşüş yaşandı.

Avrupa tarafında AMB Toplantı Tutanakları ve Brexit sürecinde kafası karışık İngiltere’de yaşanan gelişmeler etkiliydi. Tutanaklar teşviklerin sonlandırılması konusunda ipucu arayan piyasalara net bir tablo sunmazken, beklenti yönetimine devam mesajı Euro’nun yeniden değer kazanımını hızlandırırken doları baskıladı. Bu durum Euro/Dolar paritesinde 1.22 seviyesine gerilemenin ardından yeniden 1.23 seviyesini aşmasına neden oldu.

FED tutanaklarının ardından FED üyelerinden gelen açıklamalarda ise FED / Bullard, bu yılki faiz artışlarında çok aceleci davranmama konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. FED / Kaplan ise enflasyon ya da istihdamın arttığına ilişkin işaretler gelirse faiz artırımına ilişkin görüşünün etkileyeceğini söyledi.

Kaplan, piyasa düzeltmesinin daha sıkı finansal koşullara yol açabileceğini ve bunun da ABD ekonomisini yavaşlatabileceğini sözlerine ekledi. Ancak böyle bir etkiye ilişkin bir işaret görmediğini belirtti. A1 Capital
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    TL ci romantiklere gelsin:

Turkey Will Be Ground Zero in the Next Global Debt Crisis

https://dailyreckoning.com/turkey-wi...l-debt-crisis/

Bu durumda usdtry hedef 10TL+ olur.
    Güncel durumumuzu anlatan ve risklerimizden bahseden gerçekçi bir yazı... Paylaşım için teşekkürler..

3. Sn.savaşC ve sadecerafik , yararlı dolar grafiklerinizi ve yorumlarınızı daha sık bekliyorum. En azından bir fikrimiz oluyor. Mesela ; dün daire sattım, elimdeki para beklerse bozulacak ( kokabilir ) turşu kursam geç oldu. Döviz almak gerek ama hangi dövizi ?

Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Sn.savaşC ve sadecerafik , yararlı dolar grafiklerinizi ve yorumlarınızı daha sık bekliyorum. En azından bir fikrimiz oluyor. Mesela ; dün daire sattım, elimdeki para beklerse bozulacak ( kokabilir ) turşu kursam geç oldu. Döviz almak gerek ama hangi dövizi ?
    est.
    su durumda en mantiksizi parayi tek yonlu degerlendirmek, size nacizane bi kac tavsiyede bulunayim..
    4.40 iken ben cogu kisiye sterlin aldirdim gittim kendim dolar aldim.. bi yerde ne kadar kalabalik varsa o derece tren vagonlari dolu oluyor bunu ogreneli cok oldu lakin ele verir talkini kendi yer salkimi hesabi oldu bizimki..
    tavsiye 1: su an en ucuz dolar, sadece dolar alinacaksa kademeli alinacak; diyelim evi 250 bin tl gibi bi rakama sattiniz; 3.78 15 k ; 3.73 15 k ; 3.70 10k ; 3.66 10k ........ vs seklinde veya 3.78 2k ; 3.77 2k ;3.76 2k ....(n,n-1 ) kafaniz hangisine yatarsa kademeli almak..pacal yani; ben hissede pacal yapip zarar ettigimi bilmem..sterlin ve euro pahali , en iyisi dolar onu da belli bi disiplin icinde parcali alip arsa almis gibi unutmak, bu bir..
    tavsiye 2: sepet yapmak
    ben faiz sevmiyorum ama tl guzel faiz veren bankalar var; teb , sekerbank , ing 14.5 su an aylik faizi..
    siz ev parasini ikiye bolup yarisini dolara (kademeli) yarisini tl mevduat yapin; 3 ay bi deneyin..
    veya burdan yeni bi baslik altinda bi deney yapalim; 250 bin tl 125 bine dolar alalim; 125 bine mevduat yapalim 1 ay sonra tekrar bakalim; son 1 yilda mevduat daha cok getirdi ; takdir ve karar sizin, sepet dolar sterlin euro vadeli tl ve hisseden yapilir ve fakat sterlin ve euro pahali hisseler sisik , kolay gele..ytd

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    est.
    su durumda en mantiksizi parayi tek yonlu degerlendirmek, size nacizane bi kac tavsiyede bulunayim..
    4.40 iken ben cogu kisiye sterlin aldirdim gittim kendim dolar aldim.. bi yerde ne kadar kalabalik varsa o derece tren vagonlari dolu oluyor bunu ogreneli cok oldu lakin ele verir talkini kendi yer salkimi hesabi oldu bizimki..
    tavsiye 1: su an en ucuz dolar, sadece dolar alinacaksa kademeli alinacak; diyelim evi 250 bin tl gibi bi rakama sattiniz; 3.78 15 k ; 3.73 15 k ; 3.70 10k ; 3.66 10k ........ vs seklinde veya 3.78 2k ; 3.77 2k ;3.76 2k ....(n,n-1 ) kafaniz hangisine yatarsa kademeli almak..pacal yani; ben hissede pacal yapip zarar ettigimi bilmem..sterlin ve euro pahali , en iyisi dolar onu da belli bi disiplin icinde parcali alip arsa almis gibi unutmak, bu bir..
    ben faiz sevmiyorum ama tl guzel faiz veren bankalar var; teb , sekerbank , ing 14.5 su an aylik faizi..
    siz ev parasini ikiye bolup yarisini dolara (kademeli) yarisini tl mevduat yapin; 3 ay bi deneyin..
    veya burdan yeni bi baslik altinda bi deney yapalim; 250 bin tl 125 bine dolar alalim; 125 bine mevduat yapalim 1 ay sonra tekrar bakalim; son 1 yilda mevduat daha cok getirdi ; takdir ve karar sizin, sepet dolar sterlin euro vadeli tl ve hisseden yapilir ve fakat sterlin ve euro pahali hisseler sisik , kolay gele..ytd
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...12#post1764112

6. Enpara, $ alım/satım işlemlerinde kanal bazında 10 olan işlem adedini 15'e çıkarmış.
    $/£ alış/satış spread'ini de 0.0075 den 0.0065'e indirmiş!

7. 0.0065 oldukça yüksek değilmi? gerçi çoğu büyük bankada 0,0090 dolar 0,0110 Euro inanılmaz derecede yüksek
    ben Google dam şu bankayı buldum spreed 10 krş 0,0010 dolar için sanırım Euro içinde aynı 0,0010 yalnız bu internet bankacılığı işlemi olabilir birde boşta kalan paraya günlük %10 veriyosa alım satım denenebilir euroda çoğu bankada spreed çok yükseltir bugün alayım gün içi satarım koca bir hayal

8.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    est.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Dolar ucuz gibi ama neye göre ? Malum, bizde hedef ile gidilen yol hep farklı olmuştur. hani derler ya neye niyet neye kısmet meselesi. 3,82 den yüklü dolarım var. Maliyet 3,89 a dayandı. O nedenle doların 3,73 lere gelmesini isterim. Gelir mi ? gelirse alırız. Gelmez se keyfi bilir. Dediğiniz gibi %16 bono yapsam ; bir ayda 4000 bin tl. faiz alırım. aynı paraya 3,78 den dolar alsam 30 gün içinde 3,82 den satmam gerek ki faiz kadar kazanayım. 3,82 gelse bile bu kez algıya kapılarak oradan satmayabilirim. galiba faiz sağlığım için daha iyi olacak.

Sayfa 897/1001 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •