Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 897/955 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,169 - 7,176 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    yanlış anlamadıysam sadece yerli borsa ve amerika borsası için kağıt alınabilecek. ben kendi adıma japon çin hindistan norveç isveç brezilya kağıtları da seçmek isterdim açıkcası. yanlış anladıysam da biri beni detay açıklamalarıyla düzeltebilir mi?

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Burada temel bir sorun var. Bu adamlar parayı nereden kazanacak? Yine aynı noktaya geliyoruz, bir ürün-hizmete ücret ödemiyorsak..? Sonunu biliyorsunuz.

3. ÜnlüCo yerliler içinde şu anda en ucuzu olmasına rağmen, aracı olarak kullandığı InteractiveBrokers sitesine göre komisyonu hala çok yüksek. Diğerleri zaten aşırı pahalı İşbank, Garanti vs vs onlar SaxoCapital üzerinden işlem yapıyorlar.

ÜnlüCo nun komisyon oranları şöyle: (bana cazip gelmedi)

Öncelikle Ünlü Menkul Değerlerde bir hesabınız açılıyor, aynı evraklarla yurtdışı hesabınızın açılması için başvuruda bulunuyoruz. Hesap açılış için sözleşmelere imza almamız gerekmekte ve güncel ikametgah belgesi ile kimlik yada pasaportunuzun fotokopisi gerekmektedir.

Şuan ki süreçte yurtdışı hesabınıza para göndermek istediğinizde öncelikle yurtiçinde bulunan hesabınıza para gönderiyorsunuz (yatırım danışmanınız sizinle banka hesap bilgileri paylaşacaktır) ve yatırım danışmanınıza talimat verdiğinizde göndermiş olduğunuz para yurtdışı hesabınıza bizim aracılığımız ile gönderiliyor. Önümüzdeki aylarda bu sistem değişecek yurtdışı hesabınıza para transferini sizin yapmanız gerekerecektir.

Minimum hesap açılış alt limiti 2,000 USD’dir.

Minimum komisyon oranımız ABD borsalarında 10 USD
    1 lot ile 333 lot arasında alım yada satım yaparsanız minimum 10 USD ödersiniz. 333 lottan daha fazla alım yada satım yaparsanız lot başına 0,03 USD ödersiniz.
    Örn: 130 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 10 USD ödersiniz
    400 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 400*0,03 USD= 12 USD ödersiniz.
    Alım da ve satım da ayrı ayrı komisyon ödersiniz.

Herhangi bir saklama ücreti, hesap işletim ücreti ödemezsiniz.

ABD ile Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi önlemek için anlaşma imzalanmış olduğu için hesap açılış sırasında sizden bunun içinde imza alınır ve ABD’de vergiden muaf olursunuz. Türkiye’de ise beyana tabidir. Burada gelirlerinizi beyan ederken burada elde etmiş olduğunuz kazancı beyan edip vergisini ödemeniz gerekmektedir.

Temettü dağıtan bir şirket hissesi aldıysanız ve temettüye hak kazandıysanız; ABD sadece temettü ödemelerinde %20 stopaj vergisini keserek haketmiş olduğunuz temettüyü hesabınıza yansıtır.

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Yurtdışında işlem zorluğu olmasa İsviçre borsasına yatırım yapmayı çok isterdim.
    Çok güzel firmalar var.Nestle, Novartis, Sanofi, Roche gibi.Paraları da çok güvenli.
    AFV içerisinde en çok İsviçre hisseleri ve en yüksek %8 oranında Nestle bulunuyormuş.
    Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    ÜnlüCo yerliler içinde şu anda en ucuzu olmasına rağmen, aracı olarak kullandığı InteractiveBrokers sitesine göre komisyonu hala çok yüksek. Diğerleri zaten aşırı pahalı İşbank, Garanti vs vs onlar SaxoCapital üzerinden işlem yapıyorlar.

ÜnlüCo nun komisyon oranları şöyle: (bana cazip gelmedi)
    Ben bundan 2 ay önce Ünlü'den açmayı düşünüyordum.
    Şimdilik saklama ücreti yok fakat ileride getiricez dediler.
    Böyle maçın ortasında oyuncunun aleyhine karar değişikliği yapan kim varsa olumsuz bakarım.
    Sonuçta vazgeçtim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Ben bundan 2 ay önce Ünlü'den açmayı düşünüyordum.
    Şimdilik saklama ücreti yok fakat ileride getiricez dediler.
    Böyle maçın ortasında oyuncunun aleyhine karar değişikliği yapan kim varsa olumsuz bakarım.
    Sonuçta vazgeçtim.
    Bir de bunun vergi beyanı olayı var, o da beni engelleyen unsurlardan. Halbuki mevcut portföy yönetim şirketlerinden birkaç tanesi aktif yönetilen bir yabancı hisse fonu kursa çok büyük bir boşluk kapatılacak. Aslında halihazırdaki pasif yabancı fonlardaki (aft,yay,afa vb) işlem hacmine bakılsa bu talep çok kolay anlaşılacak ama nedense bir türlü böyle bir girişim oluşmadı şimdiye kadar...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Hisse fonlarin anlik degerini gosteren excel vardi. Yeni linki var mi?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

7. afv de euro/tl nin etkisi varmi?
    Canlar gider heyyyy

8.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    afv de euro/tl nin etkisi varmi?
    3 Para birimi etkili.
    Euro, CHF, ve GBP.
    Tabi ki bunların TL karşısında değerlenmesi fona yarar.Tam tersi de geçerli.
    Saygılar.

Sayfa 897/955 İlkİlk ... 397797847887895896897898899907947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •