Sayfa 9/350 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku
    sayın çağlar
    pay piyasası vadelilerde boş kademe çok oluyo
    sözde piyasa yapıcı var ama
    garan vadeli sözleşme en likit olanlarından olmasına rağmen
    her zaman saçma sapan kademeler var
    ben ce şuan için
    pay vadeli sözleşmeler için robot sistem çalışması yaparak vaktinizi boşa harcıyorsunuz
    Kademelerin saçmalığı öngördüğüm bir şey ancak sanity check anlamında kodu denemem gerekiyordu. Bir nevi yazdığım kodların her türlü vadeli enstrümana uygunluğu ve işlem yapabilirliğinin testiydi bu. Örneğin aynı sistem VIP-YKBNK ile de çalıştı böyle bir sıkıntı meydana gelmedi. Buradan çıkarılan ders, sisteme kademelerin uygunluğu koşulu eklenmeli.

2.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    Kademelerin saçmalığı öngördüğüm bir şey ancak sanity check anlamında kodu denemem gerekiyordu. Bir nevi yazdığım kodların her türlü vadeli enstrümana uygunluğu ve işlem yapabilirliğinin testiydi bu. Örneğin aynı sistem VIP-YKBNK ile de çalıştı böyle bir sıkıntı meydana gelmedi. Buradan çıkarılan ders, sisteme kademelerin uygunluğu koşulu eklenmeli.
    Sayın Çağlar, her türlü vadeli ifadesine takıldım.
    grafik sistem kodlarının sadece "vadeli" enstrümana uygun olması gibi bir ayrım var mı?
    vadelide başarılı olan sistemler spot da teorik de fark ediyor mu?
    spotda hisse çalıştırıyorum, örneğin thy ve vadelisi ile arasında çok fark yok.
    kaldıraç ve short için vadeli seçilmesini anlıyorum elbette.
    Fakat işlem katmanı hariç bir fark yok gördüğüm kadarı ile.

3.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    Farklı vadeli enstrümanlarla çeşitlendirmek daha düzenli getiri elde etmek için şart, fakat şu anda yeterli derinliğe sahip bir vadeli görünmüyor ne yazık ki helede biraz hızlı sistemler için hiç yeterli değil.

4.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    Sayın Çağlar, her türlü vadeli ifadesine takıldım.
    grafik sistem kodlarının sadece "vadeli" enstrümana uygun olması gibi bir ayrım var mı?
    vadelide başarılı olan sistemler spot da teorik de fark ediyor mu?
    spotda hisse çalıştırıyorum, örneğin thy ve vadelisi ile arasında çok fark yok.
    kaldıraç ve short için vadeli seçilmesini anlıyorum elbette.
    Fakat işlem katmanı hariç bir fark yok gördüğüm kadarı ile.
    Çift yönlü işlem yaptığım ve kaldıraç kullandığım için vadeli dedim. Aslında her türlü enstrüman. Vadelide başarılı olan bir sistemin spot piyasada çalışmama ihtimali veya daha az getiri sunma ihtimali de var çünkü seans saatleri ve çift seans kuralı nedeniyle hareketler kesik kesik ve gap oluşumları fazla. Sistemine göre değişir, genellemek hata olur.

5.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Farklı vadeli enstrümanlarla çeşitlendirmek daha düzenli getiri elde etmek için şart, fakat şu anda yeterli derinliğe sahip bir vadeli görünmüyor ne yazık ki helede biraz hızlı sistemler için hiç yeterli değil.
    Katılıyorum. Amaç çeşitlendirmek zaten.

Vadeli enstrümanların yetersiz derinliği ile ilgili test yaptım, belli bir lota kadar sistem çalışıyor ancak öngöremediğim şey seansın ilk emrini giren benim sistemim olması ve o sırada kademede hiç bekleyen olmaması. Geçmişe yönelik testlerde görünen bir şey değil bu. Zaten 1 lot deniyor olmamın nedeni de budur, backtest ten sonra 1-2 ay sanal, 1-2 ay da 1 lot ile denerim.

6. Sn. çağlar ben vadeli hisse tarafinda işlem yaparken robot çalisma saatlerini
    10:20 -17:45 arasi yapsamda 10 lot ile %2 kayma yedigim gundeli bilirim.

Daha sonra alim emirlerini spotta hisse alarak sadece satis emirlerini sadece vadeliye gondermistim biraz iyilesme olsada yinede çözüm olmuyordu

2017 nisan gibi bist 100 hisselerinde önce hacim taramasi yapip 50 gunluk hacimini yukari kesenlerde diger şart ise macd sifirin altinda yukari kesenleri ayirip vb yöntemlerle sadece o hisselerde tek yönlü islemler yapmistim.

En kararli yöntem bu olmustu ama tam otamatik bir sistem yapamadigim icin bir cok islemi manuel yapmayada vaktim olmadigi icin bir sure sonra birakmak zorunda kalmistim.

Simdilik sadece bilanco odakli hisse alimlarim oluyor

Ilerde ideal ekibi kapsamli bir algo bölümü olusturup eklerlerse o yontemi tekrar kullanabilirim

Yani hisse tarafini dusunenler ayni hissede devamli robot calistirmak yerine degisik tarama sonuclariyla strateji gelistirip islem yaparlarsa para kaazanmak mumkun

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,213
    ŞUBAT VADE BÖYLE BİTTİ

NİSAN vade için 1/3/2018 tarihinden itibaren tekrar sistemi başlatıyorum.
    Bear_Bull
    @BearBull26

8. Vade sonuna doğru saçmaladı biraz.

Sayfa 9/350 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •