Sayfa 90/637 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 713 - 720 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Uzun vadede finansal özgürlüğünü kazanmaya çalışıyorsun, halihazırda benzerlerinden iyice geri kalmış piyasada, güzel bir portföy yaptığını düşünüyorsun, bir sabah kalkıyorsun borsa açılış yüzde -4 eksi, yerel para da -3 değer kaybetmiş. Toplamda %7 zarar 1 günde, kaybın büyüklüğüne bakar mısınız, regüle bir piyasada böyle şeyler bu sıklıkta olabilir mi? İşte tam bu olay, portföy yönetiminin önemini gösteriyor. Riskleri mutlaka dağıtmak lazım.

Prometheus'a verilen cezayı bilirsiniz dağa zincire vurulmuş, tam iyileşecekken bir kartal gelir ciğerini yer. Aynı şey tekrarlanır durur. Bu düşüşler buna benziyor 1 günde düşer 2 ayda eski seviyesine gelir, sonra hop tekrar aynı şey. Sonra bir bakarsınız 2007'de 5,1 cent olan endeks 10 yıl sonra 2,5 cent, sermaye kuşa dönmüş.
    .
    Aslında bizim piyasa daha kolay.. Çünkü sınırları belli lessons learned: "5doları geçmez 1,5 dolardan aşağı inmez" burada oyna diyor. Portföyü buna göre ayarlayabilirsiniz

Sn. Dudunun başka bir sayfada vardı bir yazısı ''3ün altında portföyde hisse oranını artır, 3ün üstünde hafiflet.''

Şuan 2,73$

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Aslında bizim piyasa daha kolay.. Çünkü sınırları belli lessons learned: "5doları geçmez 1,5 dolardan aşağı inmez" burada oyna diyor. Portföyü buna göre ayarlayabilirsiniz

Sn. Dudunun başka bir sayfada vardı bir yazısı ''3ün altında portföyde hisse oranını artır, 3ün üstünde hafiflet.''

Şuan 2,73$

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Mevduatcilar icin design ettigim strateji idi o.
    3.00 seviyesi denge seviyesi. %50 hisse %50 SGMK
    3 cent altinda her %10 luk dususde %10 artir, 3 cent uzerinde her %10 luk cikista hisse oranini %10 dusur demistim.
    Bu stratejinin islemesi icin senetlerin endekste agirligi olanlardan secilmesi gerekir tabii ki.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Mevduatcilar icin design ettigim strateji idi o.
    3.00 seviyesi denge seviyesi. %50 hisse %50 SGMK
    3 cent altinda her %10 luk dususde %10 artir, 3 cent uzerinde her %10 luk cikista hisse oranini %10 dusur demistim.
    Bu stratejinin islemesi icin senetlerin endekste agirligi olanlardan secilmesi gerekir tabii ki.
    Syg,
    sn dudu, son vize olayından bağımsız olarak, türkiyenin genel olarak ekonomik, siyasi, askeri durumunu göz önüne alarak, görünen 2-3 yıllık gelecekte ortalamayı hala 3 cent olarak mı görüyorsunuz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn dudu, son vize olayından bağımsız olarak, türkiyenin genel olarak ekonomik, siyasi, askeri durumunu göz önüne alarak, görünen 2-3 yıllık gelecekte ortalamayı hala 3 cent olarak mı görüyorsunuz?
    Sayin Sefim guzel soru.
    Portfoy yonetimine onem veren senin gibi bir muhterem forumdastan gelmesine hic sasirmadim.
    Bu stratejiyi fine tune etme zamani geldi.
    Aradan bayagi bir zaman gecti cunku ve senin de hak verecegin gibi denge seviyesini dogru belirlemek stratejinin calismasi icin olmazsa olmaz onemde.
    200 Aylik EMA ile baktigimda 2.75 cent diyorum.
    Su anda da 2.77 centteyiz.
    Buraya 10 ay once 2.00 centten geldigimizi biliyorsun.
    Burayi denge noktasi alalim..
    2.75 de %50 nakit veya SGMK + %50 Hisse senedi (endekse birebir korrele) olsun.
    Her %10 luk yukari gidiste buradan hisse oranini %10 asagi cekip SGMK ya koyalim.
    Her %10 luk asagi gidiste de bu seviyeden SGMK'dan alip hisse oranina ekleyelim.
    Bu sekilde kaybetmenin veya firsatlari kacirmanin cok zor olduguna inaniyorum.
    Bu stratejiyi de tartismaya aciyorum.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yukaridaki stratejiyi uygulayan yilbasinda %70 hisse %30 SGMK dan su an %50 Hisse + %50 SMGK ya gelmis olmali idi.

Syg,

6. Herkesin eline sağlık gayet güzel bir topik oldu.Haftasonundan beri tamamını okudum.Tecrübeli kişilerin deneyiminden faydalanmak çok yararlı oluyor.

Benim gördüğüm kadarıyla dolar,altın,borsa,gayrımenkul gibi enstrümanların hepsinin belli bir dönemi var.Biri 4-5 sene iyi gidiyor sonrasında duraklama dönemine giriyor diğeri artmaya başlıyor.Bu açıdan ben araba ve oturduğum ev harici yatırımalarımı alttaki gibi her bir enstrümanda param olacak şekilde böldüm ki rallilerde tamamen ters tarafta kalmayayım.

Gayrımenkul (%40), altın(%17), dolar (%24), euro (%6),borsa (%8), mevduat (%5)

Mevcut duruma göre gayrımenkule fazla yatırmışım gibi gözüküyor.Keşke 2015 yılında yatırımlık ev alacağıma borsaya girseymişim yada çanakkale'dena razi alsaymışım diyorum bazen ama aldığım evin de kira ile amorti süresi gayet cazipti.Bir de euronun bu kadar artacağını tahmin edemedim.Dolar ile paralel gider diye düşünüp doların mevduat faizi daha iyi olduğu için dolara aşırı ağırlık vermişim.Şimdi mevcut durumuma bakınca aşırı defansif geldi toplam portföy.36 yaşındayım biraz daha risk bazlı gitmem lazım.

Hisse yatırım modelim temettü bazlı.Alttaki linkteki yeşil bazlı şirketleri alıyorum genelde.Vestel ve Çimento şirketleri hariç.Birisinin patronuyla ilgili olumsuz görüşlerim var diğeri de inşaat sektörüne fazla bağlı gibi geliyor.

http://tuncaytursucu.com/temettu-sirketleri/#more-413

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Herkesin eline sağlık gayet güzel bir topik oldu.Haftasonundan beri tamamını okudum.Tecrübeli kişilerin deneyiminden faydalanmak çok yararlı oluyor.

Benim gördüğüm kadarıyla dolar,altın,borsa,gayrımenkul gibi enstrümanların hepsinin belli bir dönemi var.Biri 4-5 sene iyi gidiyor sonrasında duraklama dönemine giriyor diğeri artmaya başlıyor.Bu açıdan ben araba ve oturduğum ev harici yatırımalarımı alttaki gibi her bir enstrümanda param olacak şekilde böldüm ki rallilerde tamamen ters tarafta kalmayayım.

Gayrımenkul (%40), altın(%17), dolar (%24), euro (%6),borsa (%8), mevduat (%5)

Mevcut duruma göre gayrımenkule fazla yatırmışım gibi gözüküyor.Keşke 2015 yılında yatırımlık ev alacağıma borsaya girseymişim yada çanakkale'dena razi alsaymışım diyorum bazen ama aldığım evin de kira ile amorti süresi gayet cazipti.Bir de euronun bu kadar artacağını tahmin edemedim.Dolar ile paralel gider diye düşünüp doların mevduat faizi daha iyi olduğu için dolara aşırı ağırlık vermişim.Şimdi mevcut durumuma bakınca aşırı defansif geldi toplam portföy.36 yaşındayım biraz daha risk bazlı gitmem lazım.

Hisse yatırım modelim temettü bazlı.Alttaki linkteki yeşil bazlı şirketleri alıyorum genelde.Vestel ve Çimento şirketleri hariç.Birisinin patronuyla ilgili olumsuz görüşlerim var diğeri de inşaat sektörüne fazla bağlı gibi geliyor.

http://tuncaytursucu.com/temettu-sirketleri/#more-413
    Risk profiliniz yuksek ise 120 den yasinizi, risk profiliniz normal ise 100 den yasinizi cikartip o yasda portfoydeki hisse oraninizi belirleyebilirsiniz.
    Gavurlar bu sekilde yapmislar.
    Ornek olarak yasiniz 36 ise ve ben riski alirim arkadas diyorsaniz 120-36=%84 olmali bu yasta hisse oraniniz.
    Ama ben normal risk alan birisiyim derseniz 100-36=%64 olmali 36 yasindaki birisinin portfoydeki max hisse orani.
    Yasi 60 a gelmis birisi icin de bu oran %60 ve %40 olur dolayisi ile..
    Hisse olmadan hedeflere ulasilmasinin neredeyse imkansiz oldugunu da kabul etmek lazim daha basindan isin.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    teşekkürler, nerede yaşıyorsunuz? hangi banka ile alabiliriz? dolar bazında gelir sanırım. vergi durumu yada kesinti nasıl oluyor?
    https://www.qnbfi.com/yurt-disi-yatirim-islemleri

mrb,
    qnb finans yatırımda düşük miktarlar için 1000 usd/1000 euro ya hesap açılıp, enparadan döviz ücretsiz para transferi yapılabiliyor.
    Yurtdışı piyasalarda büyük bir düzeltme olursa açmayı düşünüyorum.
    vergi durumu can sıkıcı olsada. temettü için değer.

Ayrıca yüksek temettü ödeyen ABD ve Avrupa şirketlerini araştırmaya devam ediyorum.
    (% temettü verimliliği)
    FRANSA
    Electricite de France SA %8,24 (Yıllık ödeme)

NORVEÇ
    Orkla ASA %9,19 (3 ayda bir ödeme)

AMERİKA
    AT&T %5,08 (3 ayda bir ödeme)
    Ford Motor Company %4,86 (3 ayda bir ödeme)
    Vanguard Dividend Appreciation ETF (3 ayda bir ödeme)

syg.
    Son düzenleme : Trade Shark; 10-10-2017 saat: 13:13.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 90/637 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •