Herkesin eline sağlık gayet güzel bir topik oldu.Haftasonundan beri tamamını okudum.Tecrübeli kişilerin deneyiminden faydalanmak çok yararlı oluyor.
Benim gördüğüm kadarıyla dolar,altın,borsa,gayrımenkul gibi enstrümanların hepsinin belli bir dönemi var.Biri 4-5 sene iyi gidiyor sonrasında duraklama dönemine giriyor diğeri artmaya başlıyor.Bu açıdan ben araba ve oturduğum ev harici yatırımalarımı alttaki gibi her bir enstrümanda param olacak şekilde böldüm ki rallilerde tamamen ters tarafta kalmayayım.
Gayrımenkul (%40), altın(%17), dolar (%24), euro (%6),borsa (%8), mevduat (%5)
Mevcut duruma göre gayrımenkule fazla yatırmışım gibi gözüküyor.Keşke 2015 yılında yatırımlık ev alacağıma borsaya girseymişim yada çanakkale'dena razi alsaymışım diyorum bazen ama aldığım evin de kira ile amorti süresi gayet cazipti.Bir de euronun bu kadar artacağını tahmin edemedim.Dolar ile paralel gider diye düşünüp doların mevduat faizi daha iyi olduğu için dolara aşırı ağırlık vermişim.Şimdi mevcut durumuma bakınca aşırı defansif geldi toplam portföy.36 yaşındayım biraz daha risk bazlı gitmem lazım.
Hisse yatırım modelim temettü bazlı.Alttaki linkteki yeşil bazlı şirketleri alıyorum genelde.Vestel ve Çimento şirketleri hariç.Birisinin patronuyla ilgili olumsuz görüşlerim var diğeri de inşaat sektörüne fazla bağlı gibi geliyor.
http://tuncaytursucu.com/temettu-sirketleri/#more-413
Yer İmleri