Sayfa 90/95 İlkİlk ... 40808889909192 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 713 - 720 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. SPK; yönetimde ve/veya oy kullanmada imtiyazlı hisselere sahip şirketlerin borsaya kote olmasına izin vermemelidir.

2. Peki SPK bunu yapar mı? Bence yapmaz çünkü TR'deki sistem statükoyu yani mevcut durumu korumak üzerine kuruludur. Ne zaman köşeye sıkışılırsa veya duvara toslanırsa ancak o zaman gerekli reformlar yapılır. TR'deki mentalite böyle işliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,443
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İş bilenin kılıç kuş*****n. Ne güzel bir deyim. Dilerim Yiğit Bulut bu önerimi hükümete kabul ettirir. Bir kaç yıl sonra mahkeme hisse devrini iptal etse bile bir işe yaramaz, geri dönülemeyecek bir noktaya zaten gelinmiş olur.
    Hazine tam takır,devamlı üstüne gidiyorlar,Atadan kalan payların peşindeler,payları alıp cukka edip defolup gidecekler,peşinden ayıkla pirincin taşını,geri alınması ise yıllarca süren mahkemeler,bu dünyada eden cezasını çekmeden öteye geçemez,ama elden gidenlerde geri gelmesi zor,gelecek yeni yönetime çok iş düşeceği kesin,ilk başta düzenleme ekonomi,peşi yargı,peki suçlular nerede tüğdü gitti,tüğüp gidenler geri geldimi ?,işte en önemli soru bu,yani dediğinize katılıyorum,tabiki bunu becerebilirlerse

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,443
    Peki SPK bunu yapar mı? Bence yapmaz çünkü TR'deki sistem statükoyu yani mevcut durumu korumak üzerine kuruludur. Ne zaman köşeye sıkışılırsa veya duvara toslanırsa ancak o zaman gerekli reformlar yapılır. TR'deki mentalite böyle işliyor.
    Yani döt sıkışmadıkça hiç işlem yapılmaz

5.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Yani döt sıkışmadıkça hiç işlem yapılmaz
    Aynen dediğin gibi refaba. Bu durumlara geçmişte pek çok kere şahit olduk senin de bildiğin üzere. Sevgiler saygılar. TH

6. Prensip olarak tasvip etmesem de hükümetin bir kanun çıkartarak iş bankası Atatürk hisselerini Hazineye devretmesini isterim, tabii önceden tahtadan mal toplamalılar ki %50.1 e ulaşıp nihayetinde varlık fonuna devretsinlet çoğunluk hisseyi. Madem mevcut yönetim saklı değerlerin hak ettiği değeri bulmasını arzulamıyor, o zaman onları postalanak lazım.

7. Refaba'nın dediği gibi ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Atatürk hisselerinin devri mahkemede bir kaç yıl sürüncemede kalır, bu arada iş holding parçalanıp solo bankaya dönüştürülür. Mahkeme süreci buna bir engel teşkil etmez.

Benim varlık fonuna önerim şu: İş Bankasının halka açıklık oranı %34. Tahtadan %23 lük mal toplasınlar ilk etapta. Fiyat zaten ölü seviyelerde, satıcılar her daim mevcut ve bunu yapmak zor değil. Sonra bir kanun çıkarıp %28 lik Atatürk hisselerini Hazineye geçirsinler, oradan da %23+%28=%51 hisseyi varlık fonuna aktarsınlar. Böylece İSCTR'nin çoğunluk hissesi ve de yönetim devlete geçmiş olur. Ondan sonra da bankanın bünyesindeki saklı değerleri tek tek ortaya çıkarıp değerlendirirler. Madem mevcut yönetim bunu yapmıyor, o zaman bıraksınlar da devlet gereğini yapsın.
    bu yazıyı çok garipsedim.

eğer bir şirket yeterince değerlenmiyorsa bunun yolu halkın parasıyla hisse alıp, miras yoluyla tdk ve ttk'ya devredilen hisselere çöküp, şeffaf olmayan bir fona devretmek midir?

zaten %23 hisse toplayamazlar. olabilecek bir şey değil. olsa bile %51 hisse toplasalar başına bir kayyum atayıp içini boşaltırlar.

çok garip. böyle bir şey olsa, yabancıları boşver yerliler bile borsada hiçbir kağıda ortak olmak istemez.

böyle düşünmenize çok şaşırdım.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 90/95 İlkİlk ... 40808889909192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •