Artan

112,20 10 11:41
165,40 9.97 11:45
26,92 9.97 11:45
20,98 9.96 11:45
20,00 9.95 09:55
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 11:45
129,10 -9.97 11:45
36,00 -9.95 09:55
4,82 -9.91 11:45
324,25 -7.42 11:45
Azalan Hisseler

İşlem

4.394.291.617,50 11:45
3.572.555.749,65 11:45
3.473.737.598,61 11:45
3.166.009.344,07 11:45
2.867.722.815,25 11:45
Tüm Hisseler
Sayfa 90/990 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Viop XLVII

Bastim engeli. Biraz uzunca cevap yazdim ama gercekten "ne yapiyorum ben ya" diye kendime sorup vazgectim. Burada istediginiz rakamlari verin, anlamazlar. Kendisi ya patron yada yetersiz beslenmeden muzdarip oldugunu dusunuyorum. Tuzu kuruysa zaten anlayis beklemek daha abes. Sonucta bu ulkede 50 milyon dolarla rahat rahat yasarsin gibi absurd konusanlara alım gücü vs gibi seyleri anlatmak yersiz. Basin engeli rahatlayin. Kimsenin zirvalarini okumak zorunda degiliz.

2. Bak bu ihaleyi alanlara crash mrash vız gelir tırıs gider.

https://twitter.com/HakanSavas64/sta...duZVd0QMQ&s=19

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

i. enflasyon yüzde 80, senin gelirin yüzde 90 artmış
    ii. enflasyon yüzde 5, senin gelirin yüzde 2 artmış

crash deyince, şirketlerin seri şekilde batmaları, yaygın işsizlik, daralan tüketim falan anlaşılır, 2001 gibi.. yada en azından 2008 benzeri bi işsizlik, mesela akbank toplam personel yüzde 25 işten çıkarmıştı 2008 sonu.. buna benzer bi şeyler görebilseydik, yada emaresini görseydik iyi olurdu.. dolar şuydu bu oldu, enflasyon yüzde şu kadar.. eeeeee ?? şirketler mi battı, işsizlik tavan mı oldu, maaşlar mı ödenemiyo, tüketim mi daraldı ?

Ne AB hükümetlerinin şirketlere ağır fiyat baskısı nede bizim iktidarın serbest geçirme piyasası uzun vade sürdürülebilir birer tutarlı ekonomi modelidir...AB ülkelerinde artan girdi ve üretim maliyetlerin ürün birim fiyatlarına yansıtmamaları sonucu binlerce şirket iflas etti...Yada zarar etti, sermayeleri eridi....Buda yüzbinlerce insanın işlerini kaybetmesi sonucu doğurdu...

Türkiye de ise şirketler iktidarın izni ile yada göz yumması ile artan girdi ve üretim maliyetlerini birebir ürün birim fiyatlarına yansıtmakla kalmadılar birde geçirme marjınıda ilave ettiler....Buda şirketlerin kar rekorları elde etmesi, iflasların düşük düzeyde kalması, yeni yatırımların yapılması, istihdamın artması sonucu doğurdu....Her iki metot da belli bir ekonomi modeli stratejisi doğrultusunda kısa vadeli taktik olarak başvurulabilir.....

Bizdeki Hükümet seçim arefesinde şirket iflaslarından, fabrika kapatmalarından ve istihdam düşüşlerinden korktuğu için yüksek enflasyon pahasına büyüme ve genişleme modelini seçti....AB ülkeleri ise işsizlik ve şirket iflasları pahasına fiyat istikrarını seçti.......Dediğim gibi iki modelde uzun vadede sürdürülebilir değildir...

Şahsen Urfalı Nebo'nun maliye bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra para piyasaları ve mali sektörle ile ilgili attığı bir çok adımı sonradan mantıklı buldum......Zaten bu adımlar atılmasaydı ülke dış ödemeler krizi uuçrumuna doğru hızla ilerliyordu...Adam en azından bu süreci durdurdu şimdilik...Eğer son bir yılda atılan adımlar ve alınan kararlar planlanmış belli bir ekonomi modelin stratejisi doğrultusunda yapıldıysa modelin başarı şansı başarısızlık şansından daha yüksek görüyorum....Finans biliminde iyi olmadığım için belki temelinden yanılıyorumdur......Ama bana göre Urfalı Nebo bu hükümetin en başarılı maliye bakanıdır....Adam, gemi karaya vurduktan sonra görevi devir aldı....Dediğim gibi finans işlerinde derin bilgiye sahip olmadığım için görüşümde çok iddialı değilim......Bunu en iyi zaman gösterecektir..

4.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Gecen yil yaz ayinda istanbulda zengin Araplarin cok alisveris yaptigi unlu bir AVM de yerli ve milli bir marka olan bir tekstil firmasinin tas catlasa maliyeti 500 tl gecmiyecek bir ayakkabi ciftine 26.500 TL etiket koymustu. Satiliyormu diye sordum. Satilmasaydi bu etiketi yapistirmazdik dedi. Markasi Bey...... idi.

Simdi hic bir ahlaki sakinca gormeden turiste kazik atmaya alismis bir toplum zamani gelince birbirine gecirmeyede alisacaktir. Ve biz bunada alistik...O esigi coktan gectik zaten.
    Aynı olay bodrum da da var.. Urunler etiketsiz. Turkler hıc o magzalar dan alısverıs yapmıyor.. Ustelık urunler cakma.. Ama orjınalıne cok yakın çakma. Fiyatlar 5 bin 7 bin 10 bın
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

5. 5 10 teneke yağı toptan alıp zamlanacak dıye alan adamın psikolojisi kısmen borsa hisselerini alan adamla bazı noktalarda uyusuyor
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    2016 da 2.30 tl olan dolar, 2022 de 18.70tl

Hala crash nerede diye soran var:-) adam gözünün önünü görmüyor demek ki:-)
    karakemala doları sorun..

eski nicki neydi cauti bilir

3,64 den deli gibi dolar short probagandası basıyodu. anasını gördü sonunda battı. nick değişti

7.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Çok garip bir ülke olduk. Kimse kimsenin halinden anlamiyor. Hacivat sakallı dar pantolonlu yeni yetme zenginlere göre ülke süper. Çoğu ballı ihale peşinde . Karıları ise Altın varaklı odalarda pırlanta ve altın sergisi eşliğinde yeni doğmuş sumeyyenin diş mevlüdünü okutuyor. Mevlütten sonra luks arabalarına binip ceplerindeki Gold kartlar ile sınırsız alisveris keyfine varıp şükür ediyorlar. Birde eskiden kalma zenginlerimiz var onlar artık buraları terkettiler. Dünyanın çeşitli ülkelerinde dünya guzelliklerini ölmeyecek gibi yaşıyorlar. Ülke yukarıdaki gruptaki insanlar için super. Haklilarda böyle yağlı ballı tezgah kötü olur mu hiç. Bunlar kaç kişiler bilmek zor. Amma sürünenlerin sayısıni bilmek kolay 13 milyon emekli eşiyle birlikte 20 milyon kişi yapar. 15 milyon ücretli ailesiyle birlikte 45 milyon yaparlar. Bir kaç milyonda küçük esnaf vardır. 3milyon 28 bin memur var 28 bin memur istisna tutulmustur onlarda yukarıdaki ballı kadroyla ortaktır. Kalan 3 milyon memur ailesiyle birlikte 9 milyon kişi yapar. Kabaca surunenlerin hayalleri olmayanlarin sayısı bu ülkede kabaca 74 milyon civarında. Halinden memnun olan azınlığa selam olsun..
    süper tabir...hem bu dünyada malı götürüp, hem de cenneti alan tipler bunlar..hayat bunlara güzel
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

genç işsizlikoranı % 40 lara vurmuş...

hala işsizlik konuşmaları bla bla..

Sayfa 90/990 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •