Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 90/115 İlkİlk ... 40808889909192100 ... SonSon
Arama sonucu : 916 madde; 713 - 720 arası.

Konu: MGROS - Migros Ticaret

1. Yaklaşık 10 yıldır Migros 'u takip ediyorum.

File Migros 'a rakip filan olamaz. Her şeyden önce File 'de yeterince çeşit yok. Lokasyonlari uygun değil. İçki yok ,sigara yok. Çok lüks ürünler de yok.

Migros ol ürünleri çok kaliteli. Etleri de çok iyi. Bimden kıyma aldım bir kaç kez %90 ı yağ mesela

Üst ve orta gelir grubu Migros 'u bırakıp girmez.

Kendiniz hisse sattınız diye pislik atmaya çalışmayın. Migros gerek ürün gerekse musteri memnuniyeti bakımından piyasanın en iyisidir. Capital dergisinde ,Forbes dergisinde ve musteri memnuniyetini araştıran tüm mecralarda Migros hep en üstte yer aliyor

2. bence migrosun en büyük avantajı, lojistik ağı ve refleksleri.

müşteri memnuniyeti kapsamındaki geri dönüşleri de oldukça iyi.

ancak pl ürünlerin kimisinde gerçekten bocalıyorlar, ki bu da tolere edilebilir ancak çok kalitesizliğe düştükleri ürünler var, hiç yapmasalar daha iyi.

file-bim eğer içki satarsa bu sefer muhafazakar müşterilerini kaybederler.

Migros un ürünlerinde file kadar başarılı değil.

ama filenin harras ürünlerinin de çok kimsenin aksine başarısız olduğunu düşünüyorum.

migrosu alkol ve sigara satışı kurtarıyor ki bu olmazsa bilanço ciddi darbe yer.

şu tezimde ısrarcıyım, temettü konusunda daha istikrarlı ve cömert olmalılar yoksa bundan sonraki yükselişler piyasa oranında kalır.

tamamen kendi düşüncelerimdir. yanılmakla meşhur olduğumu cümle alem bilir. herkese saygılar.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Şafakalı Yazıyı Oku
    43 yıllık evliliğimizde aralıksız Migros müşterisi olduk..Ama bu yaz bu duruma son verdik..Migrosun bir rezaletini alışveriş fişleri ile açıkladım..Facebookda da..Piyasada bulunabilen Doğruluk/Ezine firmasının Trakya Kaşarını-fiyat kontrolu yapma alışkanlığı olmayan-eşime 839tl/kg fiyatla sattıklarını tespit ettim..Ve akabinde Özkuruşlar Markete giderek 500tl/kg fiyatla 4 adet ambalajlı üründen satın aldım..Veee..Migros bizde bitti..Tabii yalnız bu da değildi sebep..İthal ürünleri Internetde çok daha hesaplı alabiliyorsunuz..Migros'un Sebze/Meyve kalitesi,Et kalitesi çok düşük..Alınacak gibi değil..Yalnızca fiyat avantajı ile de Kuru Bakliyat,Un ve Yağı,nerede ise yağı olmayan Migros markalı Süt de bize göre değil..Bu kafayla giderlerse Migros'un satışı ve kârlılığı giderek düşecektir..Haaa belki de 12 $ 'a aldıkları ve topladıkları Şirket Hisselerini $ bazında iyi bir fiyatla elden çıkarmaktır Anadolu Grubunun amacı..Ama o da zor..Çünkü alacak adaylar bunların etüdünü yapmadan bu alımı kesinlikle gerçekleştirmezler..Ve ben hâlâ Migros Hisselerimin satışını maalesef bitiremedim..
    Yıllardır Migros tercih eden biri olarak, File marketleri gercekten çok beğendiğimi ifade etmek isterim. Başta temizlik, personel güler yüzlülüğü, ürün çeşitliliği ve özellikle unlu mamüller bölümünü çok iyi bulduğumu belirteyim. ayrıca carfeurunda başarılı kampanyalarla pastadan pay almak istediğini görüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by carlislecullen Yazıyı Oku
    Migros 'un Migros markalı pl ürünlerinin bir kac tanesi hariç hepsi diğer marketlerden daha kaliteli.
    Muhterem Paydaşım..Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum..Ben Ataşehirde otururum 30 yıldır..Migros Genel Müdürlüğü de Ataşehir'in içindedir..Burada üç adet çok büyük,orta büyük ve büyük mağazası var..ET-TAVUK-BALIK,ŞARKÜTÖRİ,SEBZE,MEYVE tabii ki tek elden mübayaa ediliyor..Ben çocukluğundan beri öyle yetiştirildiğim için malın iyisini çok iyi bilen bir Tüketiciyim..Burada Bağdat Caddesine kadar uzanan orta çaplı bazı Zincir Marketler de var..Bunlardan biri de benim çok beğendiğim ÖZKURUŞLARDIR..Bu marketde aldığınız eti,sebzeyi,meyveyi ne Carrefoursa'dan ne de Migros'dan alamazsınız..Nedenine gelince çünkü Özkuruşlar gerek Büyük başda,gerekse küçük başda yalnızca yerli besi ve kesim et kullanır.Diğerleri ise kapkara görünümlü İthal Et..Sebze meyvede de Özkuruşlar en iyi malı alır ve taze taze satar,diğerleri en iyi ihtimalle 2.Mevki malları satarlar..Hele Migros..Ondan kötüsünü satan yok.Önemli olan da bunlardır zaten..Makarnaydı,Yoğurttu,Süt Ürünleriydi zaten hepsinde Marka dolaysiyle de Standart mallar..Gelelim fiyata,dünki yazımda söyledim..Ve Facebookda alım slipleri ve fişleriyle arkadaşlarıma anlattım..Doğruluk Trakya Kaşarını ki piyasanın en pahalı ve en nitelikli malıdır,Migros 839 tl/kg fiyatla satarken,ben Özkuruşlardan 500 tl/kg'ye aldım..Frosch,Gillette,Finish,Ariel,Duracell Pil,Nescafe gibi ithal ürünler ise İnternetdeki Marketlerde çok daha ucuz..
    Sonuç olarak Migros tatminkâr kalite ve fiyatı sunan bir Market kesinlikle değil.Bunu rastgele ve duygusal olarak söylemiyorum,43 yıl Migros ve Makro müşterisi olmuş araştırıcı ve kaliteye titiz bir adam olarak söylüyorum..Siz belli ki bu sözünü ettiklerimi yeterince araştırmamışsınız..Şirketin de Fanatik bir yatırımcısı olmuşsunuz ve sonuçta böyle kabataslak savunmalarda bulunuyorsunuz..Araştırın,yanılgımı ispat edin ve benim fikirlerimi çürütün..Ben de sizden özür dileyip yanılgımı kabul edeyim..
    Son söz:Dünyada insanlar için en feci şey Fanatizmdir..Adamı mahveder..

5.  Alıntı Originally Posted by Drkunduz Yazıyı Oku
    Yıllardır Migros tercih eden biri olarak, File marketleri gercekten çok beğendiğimi ifade etmek isterim. Başta temizlik, personel güler yüzlülüğü, ürün çeşitliliği ve özellikle unlu mamüller bölümünü çok iyi bulduğumu belirteyim. ayrıca carfeurunda başarılı kampanyalarla pastadan pay almak istediğini görüyorum.
    Drkunduz filenin görünümünü ve pl markalarını ben de çok beğeniyorum. Mağazaları gezmesi dahi keyifli. Sakin ve ferah hissetiriyor.
    Ancak file bu kaliteyi (personel + hizmet) 3000 mağazaya ölçeklendiğinde koruyabilecek mi?

Migros için sorun budur. Hizmet ölçeklenip genele yayıldıkça kalitesi düşer.

6. Bu haftadaki Ekonomist dergisinde en çok tavsiye edilen 5 hisseden bir tanesi de Migros .

Tam 10 sirket alım tavsiyesi verdi Migros için. .

Pl ürünlerde açık ara en iyisi Migros. Mesela yoğurdu gibisini hiç bir zincir markette gormedim...
    Biraz Biminki yakın o kadar.

Fasulye ,bezelye ,nohut tüm zincirlerden daha kaliteli. Diğerleri taze bile değil. Çoğu zaman güve çıkan haberlerine medyada rastlıyoruz diğer marketlerin.

Etleri de güzel. Diğer yerleri bilmiyorum ama Trabzon 'da genellikle güzel oluyor. Sonlara doğru yağ oranını artiriyorlar o kadar.

800-900 liralık peynir yiyemedigimiz için 😉 o konuda yorum yapamam ama Migrosun süzme peyniri oldukça güzel benim için.

File market bir tane gördüm ama musteri ilişkilerinde ekstra bir artısı yok. Taze un ürünleri var o kadar.

Ha Bim File ile üst gelir grubuna göz dikmişken Migros kampanya ve Pl ürünleri ve mağaza yayginliginin artırılması ile orta ve alt gelir grubunda da önemli söz sahibi olmuş durumda

Ben her zaman Migrostan meyveli seçerek taze taze alıyorum.

Ama onun dışında aradığım çoğu ürün yok orada. Mesela soğuk çay olarak Didi yok market markalı kutulu ürün yok . Bulamadım bir türlü

Sanal tarafı ise ayrı bir başarı hikâyesi. Diğer zincirler yarışmaya çalışsa da hiç birisi yanına dahi yaklasamadi Migros 'un

Kariyeri olmayan bilgisayarlı kasaları bilmem gördünüz mü? Sadececposet alırken muhatap oluyor 3-5 parça ürünü 1-2 dakikada alıp çıkıyorsunuz. Bu kasalarda hafta sonu kuyruk oluyor

Bazı ürünler pahalı.gorunebilir ama kampanyaları takip edince her şeyin ucuzunu bulabilirsin Migrostan

Mağaza açılışları,
    Avm satışları,
    Sanal taraftaki gelişmeler
    Enerji projeleri ile Migros u çok beğeniyorum. ,zaten şirketlerde benim gibi düşünüyorum.

8 gün sonra bilanço açıklandığında ne demek istediğimi anlayacaksiniz

7.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Drkunduz filenin görünümünü ve pl markalarını ben de çok beğeniyorum. Mağazaları gezmesi dahi keyifli. Sakin ve ferah hissetiriyor.
    Ancak file bu kaliteyi (personel + hizmet) 3000 mağazaya ölçeklendiğinde koruyabilecek mi?

Migros için sorun budur. Hizmet ölçeklenip genele yayıldıkça kalitesi düşer.
    Teşekkürler sayın Delta Heavy, size sonuna kadar katılıyorum. Zaten bu sebepledir ki; BİM in bu hizmeti kendi markası ile değilde, ayrı daha kompakt bir örgütlenmeyle yaptığını görüyoruz. FAVÖK de beklediğim düzelme bu ekonomik konjonkturde gecikecekmiş gibi geliyor bana.

8. File'nin Migrostan müşteri kapabileceğine inanmıyorumn...

Lokasyonu iyi ise olduğu çevreden müşteri alabilir o kadar...

zaten Bimin satış artış hızı Migros'tan daha düşük...

Migrosun organize perakende sektöründen aldığı payda gitgide artıyor
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

Sayfa 90/115 İlkİlk ... 40808889909192100 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •