Sayfa 905/1023 İlkİlk ... 4058058558959039049059069079159551005 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,233 - 7,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar şimdi Alaçatı döviz ve Çeşme dövizi aradım, 5000 dolar almak istediğimi söyledim dolar her iki büroda da tükenmiş. Kaçtan sattınız dedim 6.20. Peki Euro alsam 5000 Euro var mı dedim var dediler. Kaçtan vereceksiniz dedim 7.08 ama düz 7 liradan olur dediler. Cuma kapanışının yaklaşık %4 altında bir piyasa var döviz bürolarında. İlginç bir şeyler oluyor ama ne?
    ilginç olan benim duymam ama trdekilerin uyuması :D
    Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu vatandaşın dediklerinin olması gayet muhtemel bir senaryo yalnız doları satın deyip ne almamız gerektiğini söylememiş.

Doları verip yerine alacağımız şey TL ise kusura bakma da gülerler. Altına yatır de, bitcoin de, İsviçre Frangı de ne bileyim Platin falan dese neyse... Doları satalımmış. OK. Sonra?

*Şunu da söyliyim, Amerikan Doları'nın tamamen çöktüğü bir dünyada hiç bir kağıt para sağlam kalamaz.*
    Aynen hocam Dünyanın süper gücünün parası çöp olacak batacak dünyada yok olacak peki zambiya parası, Arjantin pesosu yada TL. mi kalacak yada degerlenecek geçin bu işleri böyle bir anca 3.dünya savaşı sonunda belli olur kimin var olup kimin yok olacağı.

3. Ya reis yine trübünlere oynadı klasik.
    Yine perde arkasında tavizler verildi.
    Hatta papaza pilav ikram edildi.
    Yada millet çok fena ters köşe olacak.
    Yarın akşama kadar belli olur her şey.

4.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    ilginç olan benim duymam ama trdekilerin uyuması :D
    Valla ben duymadım hiç bir şey sizden başka.
    Ama döviz bürolarıda duymuş bir şeyler demek ki.
    Yoka cuma kapanışın %4 altında satışta nedir?

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar şimdi Alaçatı döviz ve Çeşme dövizi aradım, 5000 dolar almak istediğimi söyledim dolar her iki büroda da tükenmiş. Kaçtan sattınız dedim 6.20. Peki Euro alsam 5000 Euro var mı dedim var dediler. Kaçtan vereceksiniz dedim 7.08 ama düz 7 liradan olur dediler. Cuma kapanışının yaklaşık %4 altında bir piyasa var döviz bürolarında. İlginç bir şeyler oluyor ama ne?
    Algı mı oluşturmaya çalışıyorsun bilmiyorum ama 7'den veriyorlarsa numarasını ver biz de arayıp alalım eğer sahte para değilse. Bugün bizimkiler rest çekti yine Amerika'ya.. Restlesmenin kazanani borçlu değil, alacaklı olur ya da güçsüz olan değil güçlü olan kazanir.

6. “GELENEKSEL VE GELENEKSEL OLMAYAN ADIMLAR BİRLEŞTİRİLMELİâ€

Ancak Krugman herkesin iflas etmesini beklemeden krizden çıkış için kestirme bir yol olduğunu ancak bunun zorlu bir yol olduğunu söyledi:

"Krizin maliyetini azaltmak için yapılması gereken şey kısa vadede geleneksel adımların dışına çıkan ancak aynı zamanda uzun vadede geleneksel politikalara geri dönüleceğine dair güvenilir garantiler veren bir yaklaşım benimsemek.

"Bu şöyle işliyor: Panik sonucu yaşanacak sermaye kaçışını engellemek için geçici sermaye kontrolleri getirmek ve muhtemelen döviz cinsi borçları ödemeyi reddetmek yoluyla, borç rasyosunun hızlı artışını durdurmak. Diğer yandan da krizin bitmesinin ardından mali açıdan sürdürülebilir bir rejim oluşturmak için taşları dizmeye başlamak.

"Eğer her şey yolunda giderse, güven de kademeli olarak tekrar sağlanır ve sonunda da sermaye kontrolleri kaldırılır."

Krugman, 1998 yılında Malezya'nın bu reçeteyi uyguladığını, Güney Kore'nin de aynı dönemde ABD desteğiyle benzer bir yol izlediğini belirtti. İzlanda'nın 2000'lerin sonunda girdiği krizden sermaye kontrolleri ve özel bankaların verdiği kredilerin geri ödeme sorumluluğunu kamunun üstlenmemesini içeren politikalarla çıktığına dikkat çekildi.
    https://odatv.com/turkiyede-neler-ol...-11081809.html

7.  Alıntı Originally Posted by Bayrak Yazıyı Oku
    umutabi nick nameli kardeş bak burada halkı galeyana getiriyorsun seni uzun süredir izliyorum Paranı dolara yatırdıysan yatırdın kardeşim yok paranızı bankaya yatırmayın yok venezuela videoları bak yaptığın iş suç ayağını denk al
    sakin olun sn bayrak.. buradakilerin tek derdi birikiminin alım gücünü korumak..

umutabi'nin tarzı bu. ve burada kabul gördü ve tahminleri tuttu..

ama bu herkesinki tutacak anlamına gelmez tabi..

Alıntı Originally Posted by Bayrak
    Sn Power Pc dolarda fazla umutlanma Katara boşuna yardıma gitmedik.Nasıl 3,5 seviyelerinde tutuluyor bir düşün Katar sayesinde Selman korktu ve yaşamayı seçti Katarda suud gibi dayatmayı kabul etseydi işte o zaman ekonomik yıkım başlayacaktı ülkemizde korkma Ülke paramıza yatırımdan korkma

8. Pazartesi bankalar ve döviz büroları kitlenir bence bankalara ve doviz bürolarına talimat gidiyor. Ya site çalışmıyor yada makası acayip açıyorlar. .bakalım ne olacak.

Sayfa 905/1023 İlkİlk ... 4058058558959039049059069079159551005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •