Sayfa 91/1000 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 721 - 728 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Yeni katılımcı arkadaşlara fon sepeti oluşturma adına bir fikir vermesi açısından yukarıdaki çalışmayı yaptım sayın dostlarım. Ha keza bu çalışmaya aşağıda paylaştığım linkten de bakabilirsiniz. Zaman zaman bu ve buna benzer güncellemeler yapmaktayım orada da.

İçeriğinde PPF olmaksızın oluşturmuş olduğum portföydeki fon oranlarından da anlaşılacağı üzere bu portföy gayet defansif bir yapıya sahip. Buna rağmen aylık getirileri incelediğimizde oldukça makul seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Bu bana yetmez, ben biraz daha agresif olsun istiyorum diyenler için mesela GMR yerine ACC ya da GL1, GAK yerine TAU (banka yoğun fon) vs gibi değişik varyasyonlar denenebilir. Daha başka güzel fonlar da var elbette, bunlar sadece benim takibimde olanlar. Hele de bu portföyde daha önce de bahsettiğim şekilde Tahvil vs Altın fon arbitrajlarını uygun şekilde yapacak olursanız aylık getirilerin rahatlıkla % 5'in üzerine çıkma ihtimali var. Ve bu oran benim gibi defansif risk anlayışına sahip biri için harika bir oran.

Naçizane görüşüm, kendinize göre iyi fonlardan buna benzer orta vadeli bir portföy oluşturup (geçmiş 3-4 aylık getirileri de içerecek şekilde) dönem dönem bu portföydeki fonlar arasında artırma & azaltma yapmak suretiyle hareket etmeniz. Günübirlik hareketler, bugün alayım yarın satayım tarzı stratejiler Fon piyasasının ruhuna aykırı şeyler. Son tahlilde fon piyasası biz yatırımcılar açısından daha yeni yeni alternatif bir alan haline gelmeye başladı ve öğrenmemiz gereken çok şey var.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
    Yaptığınız çalışma emek ürünü bu bakımdan teşekkürü hak ediyor. Henüz detaylı incelemedim. Yıllarca küçük çaplı likit fon alır ihtiyacım çerçevesinde bozdururdum. İlk kez yatırım amaçlı tüm birikmim ile fon aldım. Riski çok sevmiyorum. Bu nedenle Orta vadeli Borçlanma araçları Fonu aldım. Bugün hesabıma geçti. Bir hesaplama yaptım. iki günlük getirisi hayal kırıklığı. Halbuki son bir yılki ya da dokuz aylık getirisine bakıldığında gayet iyi görünüyor. Ama içinde bulunduğumuz şartlarda getiriler çok düştü. Şimdi eldeki bu verilere bakarak bu çok iyi getiriyor demek soru işareti gibi. Borsa yı yıllar önce bırakmıştım. Galiba sonunda dönüş yapacağız. Bol kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Halbuki son bir yılki ya da dokuz aylık getirisine bakıldığında gayet iyi görünüyor. Ama içinde bulunduğumuz şartlarda getiriler çok düştü.
    Ppfler için söylüyorsaniz bunları mart ayında spk karar çıkardı likit fonlarda %50 mevduat tutma zorunluluk geldi bundan dolayı o aylardan itibaren düşüş başladı ilk fon konusunda çokça tartıştık bunları.
    Zaten onların numarası faizler yüksek iken %99 ters repo yapıp düşüş dönemimde yüksek getiri elde etmeleridir.
    Bizim Ppflerden diğer fonlara geçiş süreci zaten ondan sonra oldu.

3. 01 Kasım Cuma 12:01 İTO: İSTANBUL'DA PERAKENDE FİYATLAR EKİM'DE YILLIK %11,28 ARTTI

01 Kasım Cuma 12:00 İTO: İSTANBUL'DA PERAKENDE FİYATLAR EKİM'DE AYLIK %1,78 ARTTI

4.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Ppfler için söylüyorsaniz bunları mart ayında spk karar çıkardı likit fonlarda %50 mevduat tutma zorunluluk geldi bundan dolayı o aylardan itibaren düşüş başladı ilk fon konusunda çokça tartıştık bunları.
    Zaten onların numarası faizler yüksek iken %99 ters repo yapıp düşüş dönemimde yüksek getiri elde etmeleridir.
    Bizim Ppflerden diğer fonlara geçiş süreci zaten ondan sonra oldu.
    News iş bankasının para piyasası fonu ve Orta vade borçlanma araçları (ağırlıklı olarak bu daha fazla) fonu aldım. Bu fon hesaba bugün geçti. İşin ilginç yanı PPf nun getirisi daha fazla 12 - 13 aralığında olurken, OVBF nun getirisi ise 8- 9 aralığında getirdi. Formul meselesini onun için çok sormuştum. Bu durumda vadeli hesaplar bile daha çok getiriyor. Meblağa ve yatırılan bankaya göre tabi. Bol kazançlar

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    10 gündür deniyorum ben de emir girmede sorun yok ama 15 dakika sonra kendiliğinden iptal oluyor.
    YKB bana hiç imkan vermemişti. Bu sefer farklı bir şekilde emir aldı ve an itibarı ile geri gelmedi.
    para huzur vermiyor insana. sadece yaşamı daha bir yaşanabilir hale getiriyor.
    "baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş"

Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    YKB bana hiç imkan vermemişti. Bu sefer farklı bir şekilde emir aldı ve an itibarı ile geri gelmedi.
    Dün Garanti’de emri kabul etti, bugün vadesiz hesaba geri yollamış parayı...

Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    eğer öyle olursa 3 gün kayıp hanesine gideriz ancak umutluyum,
    para huzur vermiyor insana. sadece yaşamı daha bir yaşanabilir hale getiriyor.
    "baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş"

8.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Boşuna hem kendinizi hem sayfayı yoruyorsunuz
    Önceki sayfada yazdım tekrar yazıyorum
    Satışa kapalı tacirlere sorduk Kasım ortası açılabilir ara sıra arayıp sorun açıldı mı diye boşuna emir girmeyin yarın iade olur paranız.
    şu an ilk defa alım emri girişine izin verdi TPF

Sayfa 91/1000 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •