Sayfa 91/95 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 721 - 728 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    bu yazıyı çok garipsedim...........böyle düşünmenize çok şaşırdım.
    Şaşırmanıza ben şaşırmadım. Ancak kapitalist sistemde dediklerim doğrudur. Eğer bir varlık değerinin çok altından işlem görüyorsa bir private equity (girişim sermayesi) veya başka bir kurumsal grup çıkarak böylesşne anormal bir çarpıklığı giderir. Sistem bunu gerektiriyor.

2. Ortada kabaca 50 milyar TL lik bir değer söz konusu. Piyasa işte bu 50 milyar TL ye sıfır değer biçiyor. Anormal çarpıklıktan kastım budur.

3. Bu çarpıklığı ya adı iş bankası olan ama pratikte bir holding olan şirketin yönetim kurulu giderecek ya da hukuki kurumsal / finansal yoldan çoğunluk hisse ele geçirilip yapılması gereken yeni reformist YK tarafından yapılacak.

4. İş bankasında mevcut yönetim bahsettiğim çarpıklığı ya görecek kapasitede değil veya da kasıtlı olarak görmezden geliyor. O zaman bu yol tıkalı demektir ve geriye diğer yol kalıyor. Başka bir alternatif yok.

5. Söz konusu çarpıklığı hesaplayalım. 2 ayrı senaryo var: Güzel zamanlar ve kötü zamanlar. Güzel ve kötü "içinde bulunulan mevcut ekonomik döngüyü" ifade ediyor. Bir bankanın solo olarak yani bağlı ortaklıklar iltşraklet harici değerini 3 ayrı rasyoyla buluruz: DD F/K AKTİFLER.

6. Güzel zamanlarda bir bankanın solo değeri 1.3xDD 12xF/K 0.15xAktiflerolur. Bu 3 değerin ortalaması bulunur. İş bankası için bunlar sırasıyla 90 96 92 milyar TL oluyor. Demek ki iş bankasını sadece banka kolu (solo banka) 90-100 milyar arasında bir değere sahip. İştiraklerle bağlı ortaklıklar buna eklenecek. Böyle yapılırsa ortaya 130 milyar TL gibi bir eder çıkar. Güzel zamanlarda söz konusu olacak değer işte budur.

o zaman varlık fonu ykbnk ve akbnk değerinin altında olduğu için acilen bu bankalarda alım yapmalı -- tabii ortada bir para varsa--

yatırımcısına kıyak geçmeli.

ya da uluslararası sermaye "siz işi bilmiyorsunuz" diyip tepedekileri şutlayıp bankalara ralli yaptırsa, halk bankı da aradan temiz dese belki daha kolay olur.

ama en hukuksuz hali ile 1 lot hisseye bile çökülse bunun telafisi çok zor.
    audentes Fortuna iuvat

8. Şu anki gibi kötü zamanlarda ise yukarıdaki rasyoları yarısı uygulanır. Bu durumda da solo bankanın değeri kabaca 50 milyar TL dir. İştiraklerle bağlı ortaklıkları ss eklersek ortaya 75 milyar TL çıkar. İşte şu anki kötü ortamda bile iş bankası bu değere sahiptir. Ama bakıyoruz şuan piyasa değeri sadece 23 milyar TL. Demek ki piyasa 52 milyar TL lik bir değere sıfır değer biçmiş. Solo Bankaya, koskoca İş Bankasına (iştiraklerle bağlı ortaklıklar hariç) sıfır değer biçmiş.

Sayfa 91/95 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •