Sayfa 91/990 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 721 - 728 arası.

Konu: Viop XLVII

karax güzel söylemiş.. cidden yeni yetme oğlanlara bakıyorum tayt giyor resmen.

ülkedeki ahlaki durum ekonomiden daha vahim.

sorsan inşallah hocam selamün aleyküm inşallah....maşallah

osmanlu evladı falan filen gidiyo.

millet yapayzeka ile uğraşıyor biz geri zekalılarla..

Bakın bakın troller bile değişiyor...
    Eski troller her şey güzel derdi..
    Şimdi önce durumun kötü olduğunu kabul edip şu andaki proğramı güzelliyorlar.... Bide pantul leri topuk boyunda kısa....
    Bence tek tip otoriter eğitim sisteminden kaynaklı anne baba okul eğitimi davranışı iki yüzlü insan, kendi olmayan sanal insan yetiştiriyor her kesimde...
    Herkes bunun mağduru...
    Mağdur diğerini ezerek iyi insan olacağını sanıyor yanılgısı..
    Herkes yaralı bu ülkede..
    Şifalar diliyorum

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sesli güldüm.
    Evdekiler kafayı yedim sandı.

Siz çok yaşayın.

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

üstad jondowes senin gibi düşünmüyor, daha doğrusu hesabını yapmış ve senden farklı bi sonuca ulaşmış
    ben senin değil, onun hesabına güveniyırum, kusura bakma.. sadece bi soru sorayım, hangisini tercih edersin

i. enflasyon yüzde 80, senin gelirin yüzde 90 artmış
    ii. enflasyon yüzde 5, senin gelirin yüzde 2 artmış

crash deyince, şirketlerin seri şekilde batmaları, yaygın işsizlik, daralan tüketim falan anlaşılır, 2001 gibi.. yada en azından 2008 benzeri bi işsizlik, mesela akbank toplam personel yüzde 25 işten çıkarmıştı 2008 sonu.. buna benzer bi şeyler görebilseydik, yada emaresini görseydik iyi olurdu.. dolar şuydu bu oldu, enflasyon yüzde şu kadar.. eeeeee ?? şirketler mi battı, işsizlik tavan mı oldu, maaşlar mı ödenemiyo, tüketim mi daraldı ?
    Düz bir vatandaşın hangisini tercih etmesi gerektiğini gayet iyi biliyorsun...tabii ki, enf %5, gelir %2 artışı tercih etmeli.

Gayet zeki, piyasa bilgisi de iyi olan biri olarak olaya baksan benim dediğim ihtimal daha iyi dersin..ama trol görevin gereği birincinin senin ve ortalama vatandaş için daha iyi olduğunu savunursun..çünkü şu anki konjonktür ve aklını kiraya verdiğin kesim böyle yapmanı istiyor...seçimden sonra, eğer ikinciyi savunman gerekirse, onu da gayet iyi savunursun!

sadece şu kadarını söyleyeyim...sana faydası olmaz da(sen zaten hangisi daha iyi biliyorsun), kafası karışanlar için yazayım.

%5 enf olsa, hata payı, tüik vs...gerçek enf %7 olur..avrupada, abd de böyledir...bu kadar hata payı olur..ama enf %80 ise, vatandaşın hissettiği, tüik in de makyajı ile %120 olan enf. resmiyette %80 açıklanır.

Bakın matematik basit, %5 olan enf %40 yapma ile %7 olsa gerçekte; enf %80 açıklanıyorsa %40 sapma ile gerçekte %112 filandır...biz de ufak tefak manipülasyon ile gerçekte %120 olan enf %80 gösterilebilir...yani yüksek enflasyon da ahlaki çöküntü gereği, fiyatlar manipüle edilir, kamu baskısı nedeniyle herkes makyaj yapar vs.

Sonuç: %5 enf. %2 gelir artışı ile alım gücü pratikte çok daha az erir...Ülkede muhakeme gücü zayıf, hesap kitap yeteneği kıt olduğu için, üstüne bir de yalanı çok güzel söyleyen siyasetçiler ve onların yetenekli yandaş trolleri olduğu için, %80 enf ve %90 gelir artışı daha iyi yalanını yutturabilirsiniz.

Not: Dar gelirlinin gelir artışı genelde 6 ayda bir olur, ama enf. her ay acıtır...işin içinde zaman faktörünü de eklersek yüksek enf her türlü zarardır...Detaylı ve gerçek bir analiz yapılsa %80 enf ve %120 gelir artışı yerine, %5 enf ve %2 gelir artışının tercih edilmesi gerektiği görülür...ama o detaya girmeye gerek yok.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Enflasyon savunulur mu arkadaş? Saçmasapan istediğin argümanı getir saçmalık. Eflasyon yüzde 10 olsun gelir artışı sıfır olsun şu rezillikten iyidir. Hiç olmazsa bir sene sonra bir umudun olur. Herkes milyoner oldu ama ev sahibi olamadı. Al sana enflasyon.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Yüksek enf. en büyük lanettir, seçimden sonra, eğer bu iktidar devam ederse, karakemal gibi tüm yandaşlar %80 enf, %90 gelir artışı iyidir yalanını anlatacaklar ülkeye..yiyen de çok olur...zaten bu sistemden nemalalan azınlık mutlu, bir kesim zaten anlayamaz, kafası basmaz...bir kesim de ideolojik olarak inanmaya meyilli olur...bir 3-4 sene daha böyle devam eder, sonra duvara toslarız.

ne de olsa emlak ın dediği gibi millet yapay zeka ile biz gerizeka ile uğraşıyoruz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

Sıkıyorsa gelsinler bizim gerizekalılarla uğraşsınlar. !!!!!

Sayfa 91/990 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •