Originally Posted by
Şakir
Son kez yazacagim .ornekle . Sen usd yi ortalama 75 liraya getir . Asgari ucret 150 dolar olacak . Eylul ayinda yap bunu . Ekim kasim aralikda kademeli artis ile faizi 80 e cikarirsan ne olacak . Hazir yilbasi umutlari asgari ucret vs zamlari gelecek ..
Faizi 80 bandinda tutarsab dolar 50 60 bandina geriler . Dolar geriledikce yilbasi zammi icin asgari ucreti 250 dolara denk getirecek zammi yapacaksn .
Bu olunca turkiye dunyanin ucuz isgucu gocmen nufusu ile makinalasacak ulke olacak . Ihracatin durmaz . Ithalatin kesilir alim gucu ve faiz yuksekligi ile . Turizm patlar . Enerjiye fazla para veririsin ancak carki cevirecek istikrarli dunyaya hizmet sunarsin .
Asgari ucret 200 lu seviyelerde oldukca kimse dolara elini surmez . Faizler kendiliginden geriler . Enflasyon tepeden dususe gecer .
Turkiye kriz yasamadan hicbir zaman duzelmez . Oyun icinde oyun var . Bir ogretmen maasi yilbasinda 2 bin dolar olacak . Ama alim gucu sifir niye cunku kur olmasi gereken degil vatandas malini kafasina gore fiyatliyor ucuz pahali kavrami yok
Dibi gormedik . Yabanci biraz mallandi . Aldikalrini verir dibi yasatir .
Dolar 80 olunca elektrik ne olacak
Doğalgaz ne olacak
Ara ürünler ne olacak
Yoksa sende ben 50 tllik benzin alıyorum diyenlerdenmisin
Ekmek ne olacak
Doları ve faizi artırmak zengine yarar
Çeyrek altın 100 tl iken alan 2800 de almıyormu ki 80 tl olan doları almasın
Elinde abdden fazla doları olan dünyanın en çok üreten ülkesi Çin bile dövizle başedemiyor 3 kg patates 2 kg domates ihraç ediyorum diye dolarımı frenleyeceksin
Bosporus a hayali ihracatçı diyen sana ne der acaba.
TÜRKİYENİN YÜZYILI EKONOMİ PROGRAMI BU HERALDE EYLÜL'DE AÇIKLANACAK [emoji23][emoji23][emoji23]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım tavsiyesi değildir itibar etmeyiniz.
Yer İmleri