Sayfa 92/95 İlkİlk ... 42829091929394 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 729 - 736 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. İşte sözünü ettiğim çarpıklık budur, sıfır değer biçilen kocaman bir 52 milyar TL lik varlık söz konusu, ki güzel zamanlarda bu değer 90-100 milyar TL aralığında olacaktır.

2. Madem mevcut YK gerekeni yapmıyor, o zaman hukuki finansal kurumsal yoldan gerekenin yapılması sistem gereği zorunlu hale gelmiştir. Tam bu noktada TC Varlık Fonu devreye girmelidir çünlü başka alternatif yok.

3. Tahtadan %23 lük malın yani 1 milyar lotun toplanması problem teşkil etmez çünlü bu hisse kadar bol ve de her daim satıcılı başka hisse zor bulunur BİST'te. Teorik olarak şu anki fiyat bazında 5.2 mikyar TL lik bir finansman gerekse de bu mitarı %50 arttırmak gerekecek. 8 mikyar TL gibi bir fon yeter bu %23 lük hissenin toplanması için. Bu meblağ luk bir devlet tahvili çıkarılırsa veya yurt dışından 900 milyon dolarlık bir kredi temin edilirse finansman sorunu da çözülür.

4. Düşünsenize, 8 milyar TL'lik bir yatırım karşılığında güzel zamanlarda 130 milyar TL lik bir değere sahip olacak olan bir varlığın yönetimini ele geçiriyorsunuz. Her yıl alacağınız temettü de cabası.

5. Kapitalist sisteme göre yapılması gereken budur çünkü bu sistem fiyat çarpıklıklarını kendi içinde halleder.

sn trendhound yolunuz açık olsun. diyecek bir şey yok.

bu dediğiniz tam kapitalizm de değil.

corruption, nepotism, illegality, inheritance law violation

uzar gider.

kolay gelsin. umarım bir gün malınıza çökmezler.
    audentes Fortuna iuvat

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    sn trendhound yolunuz açık olsun. diyecek bir şey yok. bu dediğiniz tam kapitalizm de değil. corruption, nepotism, illegality, inheritance law violation.
    İnan bana bunlarla hiç alakası yok, kaldı ki bunu önlemek YK'nın elinde. Tahtadan %12 gibi yani 600 milyon lot toplasa yukarıda bahsettiğim yolun önünü kesmiş olur. Bunun için 4-5 aylık net kar yeterli olur.

8. Peki mevcut YK bu cihete gider mi? Hiç sanmıyorum çünkü mevcut yönetim statükocu ve memur zihniyetli bir yönetim. Profesyonel bakış açıları yok. Ne bu tür hesaplarla ilgilenirler, ne de şirketin kurumsal yapısına risk teşkil edebilecek girişimlere kulak asarlar. Mevcut durumun aynen devam etmesinden başka arzuları olduğunu sanmıyorum.

Sayfa 92/95 İlkİlk ... 42829091929394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •