Emirhan abi Brightstar neden satýldý? Az çok bilgin var mý? Arenaya neden sattýlar adamlar sence elindeki hazýr iþi
Emirhan abi Brightstar neden satýldý? Az çok bilgin var mý? Arenaya neden sattýlar adamlar sence elindeki hazýr iþi
Hocam Brightstar dünyanýn birçok ülkesinde faaliyet gösteren merkezi Amerika'da olan bir þirket. Bu tür global þirketler zaman zaman bir deðerlendirme yaparlar ve risk gördükleri ve karlýlýðý düþük yerlerden çýkýp daha karlý pazarlara girerler.
Brightstar Türkiye ile beraber ayný anda Hindistan'daki operasyonunu da sattý.
Bu sektör net karlýlýðý düþük bir sektör. Sonuçta birþey üretmiyorsun , ortaya bir know-how da koymuyorsun , bir yerden alýp bir yere satýyorsun .
Cirolar çok yüksek , rekabet de yoðun olunca %2-3 seviyelerinde bir net karla çalýþmak zorundasýn. Yani iþler azýcýk ters gitsin o kar da uçar.
Kaldý ki uluslararasý þirketlerde operasyonel masraflar yerlilere göre daha yüksektir. Bir de üstüne döviz kurunun aþýrý dalgalanmasý etkilenince , yabancý için Türkiye'de iþ yapmak oldukça zorlaþýyor.
Sebeplerinden biri bu olabilir. Yani Türkiye'den bekledikleri karlar gelmediði için çýkmýþ olabilirler.
Ben bizim Hintlilerin de USD bazýndaki karlýlýktan çok mutlu olduklarýný sanmýyorum. Keþke satsalar þirketi. Gerçi bundan sonraki karlýlýk onlarý da mutlu edebilir ama bir konsolidasyon güzel olurdu.
Bu tip karlýlýðý düþük sektörlerde , mümkün olduðunca konsolide olup ciroyu arttýrmak lazým ki , elde edeceðiniz Esas faaliyet karý , sizi diðer risklere karþý korusun.
Bence sebep tamamen finansal. Baþka da bir sebep varsa ben bilmiyorum.
Son düzenleme : Emirhan06; 27-01-2022 saat: 19:31.
hala hisseyi neden baskýlarlar anlamýþ deðilim.. fonlar ve hsbc ellerindeki malý alýyor hala bunlar hisse satma derdindeler..
Biz de bunu konuþtuk bir arkadaþ ile bugün. HSBC'nin ilk alýma baþladýðý Aralýk ortasýndan itibaren , HSBC yaklaþýk 1,2 milyon lot aldý bugün dahil. Yatýrým fonlarý da son 2-3 haftada 700 bin lota yakýn aldý.
Yani bu adamlarýn hisseyi düþürmeme konusunda kararlýlýðýný göre göre KY mal sattý.
En çok satan Citi , onu saymýyoruz. Onun dýþýnda KY'nin iþlem yaptýðý Ýþ , Ak , Yapý kredi , Garanti , Vakýf , Ziraat , Halk , Gedik , Tacirler , A1, Alnus , Global ,Meksa hepsi ekside.
Bunlar içinde ekside olduðuna sevindiklerim de var ama belli ki bir çok KY de satmýþ.
Arena son 2-3 ayda endekse göre güzel performans gösterdi ve son 4-5 ayda alan herkes karda. O yüzden adamýn karda olup satmasýna birþey demeyeceðim ama satýp ne alacaksýn.
Eðer bu iþten biraz anlýyorsan bu hisse için artýk 12-13 liralarýn dip olduðunu anlaman lazým. 10 gün içinde bilanço gelecek. Eðer 2021 12 aylýkta net kar düþündüðümüzden iyi gelirse , yükseliþ hemen baþlar , gelmezse o zaman en geç 2022 ilk çeyrek bilançosundan sonra baþlar.
Yani bundan sonraki süreçte hisse bilanço fiyatlamasýna giriyor ve her çeyrek bir öncekinden güzel geleceði için her bilanço açýklandýðýnda bir sonraki bilanço fiyatlanmaya baþlayacak ve hisse sürekli yükselecek eðer makro boyutta bir bozulma olmazsa.
Ve bu iþ borsadaki her þirket için böyle olmayacak. Son 2 senedir bilançolar iyi idi , 2022 her sektör için o kadar da iyi olmayabilir. Yani her þirket Arena kadar büyümeyecek. Ýndes bile. Bizim özel durumumuz var. 350 milyon USD cirosu olan þirket aldýk.
Sýrf buradan ciro %50 artacak , bir de USD'ýn deðer kazanmasýndan dolayý en az %40-50 artacak. Yani 2022 ciromuz , 2021 ciromuza göre USD bazýnda en az %50 , TL bazýnda en az %100 hatta daha fazla artacak.
Böyle bir þirketi daha yükseliþin baþýnda satmak , çok da akýllýca deðil. Ama herkesin bir hesabý vardýr elbet. Bakalým belki de onlar haklý çýkar. Bunu zaman gösterecek.
Benim satýþ hedefim 20-22 aylýk periyotta 45 liralar civarý. %200'den fazla prim bekliyorum 22 ayda. Bundan daha iyi performans gösterecek çok þirket olduðunu da sanmýyorum.
Zaman gösterecek neler olacaðýný. Allah hayýrlýsýný versin Ýnþaallah.
Bu arada bugünün asýl önemli olayýndan bahsetmedik.
HSBC geri döndü. 2-3 haftadýr kendini unutturmuþtu. Araya Ýnfo , Oyak , TERA faln girince HSBC'yi unuttuk hepten. O da 13 liranýn üstünde alým yapmayarak unutturdu kendini. Hatta neden 13 lira üstünde alým yapmýyor diye merak ediyorduk.
Demek ki 13 liranýn da üstünde de alýþ yapabiliyormuþ.
Bugün de 14,30 üstünde alým yapmadý. Bunun 2 sebebi olabilir. Birinci sebep bugün için 52-53 bin lot alým yapmayý düþünüyordu ama o bölgede çok satýcý gelince 14,30'u aþmadan ordino miktarý tükendi gerisini almadý yarýna býraktý belki de.
Ýkinci sebep de , nasýl bir ara 13 lirayý savunuyordu ve altýna gelince alým yapýyordu ama üstüne çýkýnca alýmý durduryordu ise , bu seferki eþiði de 14,30 olabilir. Yani bundan sonra da 14,30'u savunabilir. Bunun altýna gelince alýr , üstüne çýkýnca da durur.
Ama ayný anda hem Ýnfo hem HSBC hem OYAK hem de belki baþka fonlar alýma devam eder ise ayný anda , o zaman hakikaten bu seviyelerin altýna düþmeyiz Ýnþaallah.
Bakalým HSBC ve Ýnfo ayný anda böyle her gün 50 bin lot almaya devam ederse , o zaman satanlara hakikaten yazýk olacak. Neyse biz burada yazdýk çizdik görevimizi yaptýkç Satanlarýn da kendi fikridir. Saygý duymak lazým.
Arenanýn yönü Emirhan kardeþiminde söylediði gibi 2021 4.çeyrek bilanço verileri vede 2022 1.çeyrek bilançosuyla belirginlik kazanacak.Arada gelecek pozitif haberlerde iþin tuzu biberi olacak.
Bize gereken biraz daha sabýr.
Emirhan abi götürüyor bizi gitti yere :) sorpressa ile benim Emirhan abiye karþý zaafýmýz var seviyoruz Emirhan abiyi :)
Alýþlar bayaðý zayýf açýldý gerçi hiç belli olmuyor anýnda silip yazýyorlar tekrardan
Yer Ýmleri