Sayfa 92/207 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon
Arama sonucu : 1650 madde; 729 - 736 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Ucuz diye her hisseye atlamak gerektiğini bir türlü öğrenemedim gitti. Özellikle de Sabancı gibi cimri bir aile kimseye para kazandıracağına inanmıyorum. Kendileri yer kendileri içer hep böyleydi ve tüm hisselerine bakın hepsi aynı terane. Tam bir rezillik
    Ben de ayni seyleri yazdim, kizdilar.

Yillarin deneyimi bu oysaki.

Akbank , Sabancı ve Çimsa'da Ak yatırımdan özel emir işlemleri..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3.  Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Ucuz diye her hisseye atlamamak gerektiğini bir türlü öğrenemedim gitti. Özellikle de Sabancı gibi cimri bir aile kimseye para kazandıracağına inanmıyorum. Kendileri yer kendileri içer hep böyleydi ve tüm hisselerine bakın hepsi aynı terane. Tam bir rezillik Sabancı hisselerinin isimlerini çöp diye değiştirsinler Çöphol, Çöpsa, Enjçöp
    Baştan sona grafiğine bakınca aynen yazdığınız gibi. Ailenin ismi ÇÖP ailesi olsun. Holdingin ismini değiştirsinler. ÇÖP HOLDİNG, simgesini çöpSA yapsınlar.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Yıllarca 6-10 arası süründürdü belki 10 yıl boyunca hiç değer kazanmadı. Tamam ucuz hisse kabul ediyorum zaten ucuz olduğu için insanlar almış. Artı yönleri çok defansif bir hisse yani çok aşırı düşmeyeceğini biliyorsun ama para kazanmak için gol de atmak lazım ofansif gücün olması lazım ki para kazanasın. Bu hisseye buna göre taktik oluşturmak lazım. Ben şahsen paramın bir kısmıyla trade etmeyi uygun buluyorum bu hissede başka türlü olmuyor. Her hissenin kendine göre bir karakteri var malesef. Asla yatırım tavsiyesi değildir.

Borsa ucuz de tırışkadan hisselerden para kazanmaya alışmış. Temel Analiz bu işin aslıdır. Maceracı hisselerde çok batanları da gördük. En azından bu şirketin sahipleri hırsız değil. Şirket büyüyor mu eninde sonunda kazandırır, hele hele uzun süredir fiyatı artmayıp enflasyona yenildi ise eşek yüküyle kazandırır. Bunları yaşadık yaşadıkça tecrübe kazandık.
    Bu piyasada 10 yıldır çalışanların bile tecrübeleri geçmişte yaşananları yaşamadı. Bazen akla bile gelmeyecek bir kıvılcım bile yeter.

Bu gün, Akbank 23 Milyon adet SAHOL sattı. TEB 25 milyon adet aldı. Bu ne demek oluyor.?

Alıntı Originally Posted by agg Yazıyı Oku
    Bu gün, Akbank 23 Milyon adet SAHOL sattı. TEB 25 milyon adet aldı. Bu ne demek oluyor.?
    AKBNK(satıcı)-TEB (alıcı) arasında 25 milyon lotluk 42,5 Tl birim fiyattan özel emir gerçekleşti. Benzer bir işlem yine AKBNK hisse sırasında oldu.

Benim görüşüm bu satışa SAHOL hissesinin holding hisselerinin düşüşünde başı çekmesinde de etken olan Credit Suisse faktörünün neden olmasıdır. Bu, ABD Silvergate-SVB-Signature Bank batışının ardından ortaya çıkan korkunun Avrupa'nın zayıf halkası Credit-Suisse'ı etkilemesi ve CS'nin de batacağı endişesi ile Avrupa borsalarına bu arada BIST'e satış getirmesidir.

SAHOL yabancı takası iki ayaktan oluşuyor. Büyük pay Citi takasında 382 milyon lot ve ikinci (bana göre en arızalı ve bir an önce tükenmesinde yarar olan) pay Deutsche takasında 78 milyon lot. Avrupa'daki panik satış sonucu Deutsche takasındaki malların hareketlendiğini, bunun karşılığında (hepsi borsada satılsa SAHOL muhtemelen birkaç gün taban olurdu) büyük zarar yazacak Citi takasındaki bir BY'nin (kurumsal olma olasılığı yüksek) satışa sürülecek mala talip olduğunu ve özel emirle 25 milyon lot malı almış olabileceğini tahmin ediyorum. Yani bu varsayım doğru ise Cuma takasında Citi takasının 25 milyon artarken Deutsche takasının aynı miktar eksildiğini göreceğiz.

Credit Suisse krizi tıpkı ABD'deki mini banka krizinde olduğu gibi bugün çözülecek görünüyor.

Sonuçta SAHOL'ün en belalı yabancı ayağı Deutsche'nin payının azalması -tabi tahminim doğru ise- hissenin üstündeki basıncı azaltacak, hissenin şu ana kadar süren kötü performansına diğer yönde olumlu yansıyacaktır.

Bu arada SAHOL yönetimi de 500 bin lot geri alım yaparak yağmasa da gürlemiş.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

8.  Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    AKBNK(satıcı)-TEB (alıcı) arasında 25 milyon lotluk 42,5 Tl birim fiyattan özel emir gerçekleşti. Benzer bir işlem yine AKBNK hisse sırasında oldu.

Benim görüşüm bu satışa SAHOL hissesinin holding hisselerinin düşüşünde başı çekmesinde de etken olan Credit Suisse faktörünün neden olmasıdır. Bu, ABD Silvergate-SVB-Signature Bank batışının ardından ortaya çıkan korkunun Avrupa'nın zayıf halkası Credit-Suisse'ı etkilemesi ve CS'nin de batacağı endişesi ile Avrupa borsalarına bu arada BIST'e satış getirmesidir.

SAHOL yabancı takası iki ayaktan oluşuyor. Büyük pay Citi takasında 382 milyon lot ve ikinci (bana göre en arızalı ve bir an önce tükenmesinde yarar olan) pay Deutsche takasında 78 milyon lot. Avrupa'daki panik satış sonucu Deutsche takasındaki malların hareketlendiğini, bunun karşılığında (hepsi borsada satılsa SAHOL muhtemelen birkaç gün taban olurdu) büyük zarar yazacak Citi takasındaki bir BY'nin (kurumsal olma olasılığı yüksek) satışa sürülecek mala talip olduğunu ve özel emirle 25 milyon lot malı almış olabileceğini tahmin ediyorum. Yani bu varsayım doğru ise Cuma takasında Citi takasının 25 milyon artarken Deutsche takasının aynı miktar eksildiğini göreceğiz.

Credit Suisse krizi tıpkı ABD'deki mini banka krizinde olduğu gibi bugün çözülecek görünüyor.

Sonuçta SAHOL'ün en belalı yabancı ayağı Deutsche'nin payının azalması -tabi tahminim doğru ise- hissenin üstündeki basıncı azaltacak, hissenin şu ana kadar süren kötü performansına diğer yönde olumlu yansıyacaktır.

Bu arada SAHOL yönetimi de 500 bin lot geri alım yaparak yağmasa da gürlemiş.
    Kıymetli bilgiler ve yorumlarınız için kendi adıma çok teşekkürler...

SAHOL bir süredir hisse geri alımlarında (getirilen stopaj avantajına rağmen) çekinik davranıyor ancak anladığım kadarı ile onlar da pjyasayı sistemli bir şekilde yakın takip edip ona göre geri alım miktarlarını ayarlıyorlar.

Sahol ve Sabancı' lar hisse fiyatını yıkseltmek değil de sanki belli bir seviyede tutmak niyetindeler? Bu kadar güçlü şirket sahipleri olunca başka spekülatörlerin böyle bir hisseye yeltenebileceğine kendi adıma çok ihtimal vermiyorum. Bu niyet temettücüler için olumlu olabilse de baska yatırimcılara ters geliyor tabii....

Bütün arkadaşlara guzel günler dilerim ve saygılar....

Sayfa 92/207 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •