Sayfa 923/1002 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,377 - 7,384 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Bu söylediğiniz aslında o kadar önemli ki.

Ben burada yönetici olarak atfedilen kişilerin lisansları yok yönetici olmaları doğru değil dediğim de. Cevap olarak "lisansı olanları da görüyoruz" denildi.

Kurumsal olarak kendilerini kanıtlamak adına çok yol almaları gerekiyor.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    marmara capitalin kendini tanıttığı yazıda tamamen bağımsız bir kurum olduğu, hiçbir borsa şirketi, aracı kurum, banka vb ile çıkar ilişkisi içerisinde olmadığı, yatırım tercihlerini kendi hür iradesiyle verdikleri yazıyor. Bu konu aslında çok önemli. Tacirlerde de benzer durum var.

2.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    aft -%5,13 mu yalnışmı goruyorum ,o zaman direkt dolar alıp satalım en azında satısta valor yok
    20.10.2020 tarihinde AFT almıştım. 21 gün olmuş ve AFT %2,34 YAY %5,22 GUH %5,05 getirmiş. 21 günde TDG %3,35 IPV %3,93 getirmiş. Dolar getirisini düşünce AFT eksi 1-1,5 getirmiş. Bende satmayı düşünüyorum.

3. TKF petkim, thy, sise de arttırıma gitmiş. Tupraşı portföye eklemiş. Konjunktürü iyi okumuş gibi görünüyor. Bugünde endeksten relatif getiri ile ayrışacak gibi görünüyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Altında 1861 seviyesini kırarsa hangi seviyede duracağıni kestirmek güç. Ama ben buraların destek seviyesi olduğunu düşünüyorum. Şu sıralar altın endeksi buralardan işlem görüyor. Önümüzdeki saatler bakalım ne gösterecek. Bir de dünya genelinde parasal genişleme olduğu için çok düşeceğini sanmıyorum. ve altın fonumu tutuyorum. Tutmaya da devam edeceğim.
    Altında beklediğim gibi 1860 seviyelerinde işlem gördükden sonra yönünü yukarı çevirdi. Olası düşüşlerde bu seviyeye dikkat edilmeli Yani bu seviyenin altı benim için stop loss u çalıştırmak demektir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Her gün iyi olacak diye bir şart yok elbette ama olmaz öyle dediğiniz gibi felsefe hocam. Dünyada tüm hisse fonların amacı bağlı oldukları endeksi yenmektir. O mantıkla, yani hem getiride az hem götürüde az olursa endekse eşitlersiniz, 5 yılda bist100'ün %50 getirisini kazanırsınız , mevduatın yarısı yani.
    O zaman toplam naktinizin yarısı ile hisse alırsınız, sizin dediğiniz gibi getiride indexten az, götürüde indexten az olur.

Genel mantalite ve amaç, getiride endeksten bir tık fazla, götürü de bir tık azdır.

Burası da hisse forumları gibi fon taraftar kafasına dönmesin, bende de var bu fon. 3.32 endekste 1.37 getiri başarısızlıktır. ha düzelir, kısa vadelidir, bugünlüktür, haftalıkta düzelir, aylıkta düzelir ayrı. Ama başarısızlıktır günlük vadede sonuçta.

Yatırımcı sayısı Türk fon tarihinin görmediği kadar kötü yönetilen ve getirileri kötü olan fonlarda da yüksek, o ölçü değil. Yaıtırmcı kıstasa vs. bakmaz. artıyı gördü mü alır, eksiyi gördü mü satar, hepsinde aynı.
    kesinlikle haklısınız hocam. nnf'de geçtiğimiz iki haftadır devam eden başarısızlık, bu hafta da devam ediyor. önceki zamanlarda endeksi üçe dörde katlarken 15 gündür endeksin epey gerisinde kalmaya başladı. sonuçta hiç bir fon, babamızın foru değil ve bunları para kazanmak için alıyoruz. hemen değilse de mps'deki gibi istikrarlı şekilde geride kalacak olursa da azaltma veya vedalaşmayı düşünmek lazım.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Gelişmelere göre alım yapılabilir
    Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamalarını izlemekte fayda var.
    Finans merhaba dün MB kuru 8.17 açıkladı. Şu an dolar 8.22 eğer böyle giderse eurobond fonlarında bir düşüş olmaz sanırım. Yine dün altın kapanış fiyatı nedir? Bilmiyorum. Hangi fiyat baz alınıyor ve saat kaçta? Bugün altın ons fiyatı da iyi durumda. Yani beklentin olan arkası yarın düşüşler bugün olmayabiliir. Bol kazançlar

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    IPB dün ki yükselişte %1.5 eksi yazmış. Demek ki türevde ters pozisyonda yakalanmışlar.
    Diyorum ya istikrar yok. Ters köşe yapıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bu söylediğiniz aslında o kadar önemli ki.

Ben burada yönetici olarak atfedilen kişilerin lisansları yok yönetici olmaları doğru değil dediğim de. Cevap olarak "lisansı olanları da görüyoruz" denildi.

Kurumsal olarak kendilerini kanıtlamak adına çok yol almaları gerekiyor.
    haklı olduğunuz, çok net şekilde anlaşılıyor.

Sayfa 923/1002 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •