Sayfa 926/1006 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Faizler az bile artmis

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    teşekkürler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Imar barisi haric sn Selka'ya katiliyorum.
    Pasif varliklar konusunda da cok hakli.
    Herkesin kenarda kosede bir sekilde bir varligi var.
    Ama ev ama araba ama altin, bag, bahce, tarla v.s
    Guclu sosyal yapi da cok onemli.
    Kimse yakin akrabasinin ac sefil olmasina razi olmaz.
    2000 de bizde de cok genis bir kitle issiz kaldi ama Arjantin'deki gibi marketler yagmalanmadi.
    Simdi gelelim en onemli konuya.
    Temel fark cok onemli.
    Tr'nin batmasina, kaosa suruklenmesine goz yummak aninda milyonlarca kisinin, multecinin AB sinirlarina dayanmasi daha da kotusu ortadogu bok cukuru ile AB'nin direk komsu olmasi demektir.
    Bu nedenle ne yapar ederler bu ulkeyi yuzdururler.
    Ha cok palazlanmasina da musade etmezler.
    AB'ye de almazlar cunku bilirler ki aldiklari gun bok cukuru ile onlar sinirdas olacaklardir.
    Yani siz rahat olun kriz olur ama ulke batmaz.
    Calisir borclarini da oder duze de cikar ama hic bir zaman bizim cocuklarimizin yasamasini istedigimiz ozellikte bir ulke olamaz.
    Siddetli bir krizde en buyuk darbeyi gecmiste oldugu gibi TL de olanlar yer bu kesindir.
    Hisse senedinde olmak da sn. Selka'nin dedigi gibi TL de olmaktan daha iyidir.
    2001 subatta bir gecede dolar 3 katina ciktigi gunun sabahi bistte her sey tavan olmustu cunku alicilar hisse senetlerinin arkasinda reel varliklar oldugunu biliyorlardi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Imar barisi haric sn Selka'ya katiliyorum.
    Pasif varliklar konusunda da cok hakli.
    Herkesin kenarda kosede bir sekilde bir varligi var.
    Ama ev ama araba ama altin, bag, bahce, tarla v.s
    Guclu sosyal yapi da cok onemli.
    Kimse yakin akrabasinin ac sefil olmasina razi olmaz.
    2000 de bizde de cok genis bir kitle issiz kaldi ama Arjantin'deki gibi marketler yagmalanmadi.
    Simdi gelelim en onemli konuya.
    Temel fark cok onemli.
    Tr'nin batmasina, kaosa suruklenmesine goz yummak aninda milyonlarca kisinin, multecinin AB sinirlarina dayanmasi daha da kotusu ortadogu bok cukuru ile AB'nin direk komsu olmasi demektir.
    Bu nedenle ne yapar ederler bu ulkeyi yuzdururler.
    Ha cok palazlanmasina da musade etmezler.
    AB'ye de almazlar cunku bilirler ki aldiklari gun bok cukuru ile onlar sinirdas olacaklardir.
    Yani siz rahat olun kriz olur ama ulke batmaz.
    Calisir borclarini da oder duze de cikar ama hic bir zaman bizim cocuklarimizin yasamasini istedigimiz ozellikte bir ulke olamaz.
    Siddetli bir krizde en buyuk darbeyi gecmiste oldugu gibi TL de olanlar yer bu kesindir.
    Hisse senedinde olmak da sn. Selka'nin dedigi gibi TL de olmaktan daha iyidir.
    2001 subatta bir gecede dolar 3 katina ciktigi gunun sabahi bistte her sey tavan olmustu cunku alicilar hisse senetlerinin arkasinda reel varliklar oldugunu biliyorlardi.
    Syg,
    Selka güzel anlatmıştı siz de tecrübenizi katarak harikulade eklemelerde bulunmuşsuz teşekkürler bu değerli bilgiler için[emoji122][emoji122]

4. Benim bu forumda yaklaşık 7 yıldır edindiğim en büyük tecrübe kişilerin yatırım tercihi değiştiğinde söylemlerininde değiştiğidir ! Dolarda iken ayrı borsada iken ayrı tl de iken ayrı arşive bakıldığında aynı kişinin farklı yorumları nasıl yapabildiğini tebessümle görebiliyorsunuz !

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir de sunu unutmayalim.
    Bankalardaki doviz mevduatlar artik toplam mevduatlarin icinde daha buyuk yer tutuyor.
    TL ile fiyatlama yapanlar, is yapanlar bile alacagini verecegini ozellikle uzun vadeli islemlerde bir sekilde dovize endekslemisler.
    Kiralar, buyuk ihaleler zaten uzun zamandir doviz bazinda verilir olmus.
    Kucuk bir sabit gelirli kesim bagirir, cagirir ama onlarin da geliri geriden gelerek bir sekilde enflasyonu yakalar.
    Ayrica o kucuk kesimin de yillar icinde yaptigi birikimleri var.
    Enflasyon olmasi onlarin da isine gelir.
    Basit bir dairesinin bu sene 100 ediyorsa seneye 130 etmesi hosuna gider, satisa koymasa bile bunu bilmesi ona yeter, ses parazit etmez.
    Ayrica yurdum insani cok kivrak bir zekaya sahiptir, hemen yeni duruma adapte olur, hic sikayet veya protesto etmez ben bu durumdan nasil bireysel cikar saglarim diye sorar ve derhal harekete gecer, basinin caresine bakar.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    2001 krizi ile baslayan dezenflasyon sureci zaten kimseyi pek mutlu etmedi.
    Sirketlerin cogu yuksek enflasyon doneminde verimli calissin calismasin kar edebiliyorlardi.
    Emekliler dusuk faizler nedeni ile ek gelir saglayamaz olmuslardi.
    Bazi sirketlerin yuksek enflasyon doneminde esas faaliyet disi gelirleri yaptiklari esas isden kazandiklarindan daha yuksek idi.
    Kanatimce onumuzdeki donemde eger makul bir enflasyon olursa herkes mutlu olacak.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    neyse polemik olmasın..sn dudu çok değerli bir abimiz...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Bizim eski nesilin en büyük hatası değişen dünya ve ülke koşullarını tam olarak okuyamamak...son 20 yılda çok şey değişti...teknoloji ve bilişim inanılmaz değişimlere yol açtı..Artık dünyada herkes kurt..kuzu kalmadı...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 926/1006 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •