Cafe turundan döndük, canım son 53 yıldır olduğu gibi sıkkın.
7 yaşımda bi ara 10 dakka kadar tasasız bi şekilde mutlu olmuştum.
10 dakka gülüp eğlenmiştim. Sık sık aklıma gelir. Ne dakkalardı onlar be.
Macar kazma kürek diyor, abicim doktorla hemşire lazım. Dağda nalları dikersemde oraya gömecek imam lazım. Bak hükümeti şimdi anladım. Dağda nalları dikersem, cesedi yıkıyacak biri lazım... Adamın günahını almışım. "herkes ceset yıkamayı öğrenmeli" diyordu.
Doktora söyliim, yaksın, dağlara savursun külleri.
human abimiz cami işine giriyor. Güzel seçim, beğendim.? Tabi hangi köşeye bağış cadırı kuracaksan, o bölgenin tarikatını bulman lazım. Komisyonu var bu işin. Maalesef her köşe kapılmış durumda.
Yanlız cami mutlaka yapman lazım. Diyelim 2 milyon topladın, 500bini ile camiyi mutlaka yapman lazım. Niye diceksin.? İkinci işine referans olur. 1,5 kesmez üç olsun diyebilirsin. Yada kuran kursu açar, kendine sürü yaparsın. Etinden budundan yapağısından faydalanırsın.
Hay allah yaw. Yazarken ciğerim ağrıyor ama ülkende her köşede bu gerçek var. Nasıl bir ülke olduk yarabbi.?
Avrupada müslümanları hangi tarikatların paylaştığı ile ilgili haberler var. İnanasım gelmiyor.
Geçende sökeye giderken, hava kötü yol kenarında yaşlı bi adam var, arabaya aldım sökeye götürdüm. Almanyada yaşıyormuş. "Daha yeni Almanyada 5 milyon AVROya cami yaptırdık" diye övündü... Orda piyasa yüksek, almancıda para bol. Genelde konya da Almancılar hafifletiliyor ama bazı gruplar direk Almanyada hafifletme olayına girmiş.
"Okul yaptınızmı?" diye sorunca sinirlendi. Onaylamamı beklerken, yanlış yapmışsınız anlamında cümle kurunca sapıttı. Zaten söğüşlenmenin verdiği ızdırabı, kendini kandırarak yeni yenmiş. Ben yeniden deşince, ızdırabı en yakınındakine nefrete döner. İlkelde böyledri. Kendine geçirene değil, gücü yettiğine saldırır. Aynen maymunlarda olduğu gibi. Doğa emrediyor.
5 milyonu alan 3 milyona cami yapıp orada aha paranız cami oldu dese, 2 milyonuda Türkiyeye taşır... 2 milyonu 7 ile çarp ne eder, ebesinin nikahı eder...
vay vay vay...
Yaw hepsimi öyle.??? eskiden kötü niyetliler azınlıktı belki ama onlar ceza almayınca, kötüler ortalığı sardı, iyiler kovalandı. İnsanın doğası böyle... ceza vermezsen, yedi sülaleni inceler.
Yer İmleri