Sayfa 93/853 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Cafe turundan döndük, canım son 53 yıldır olduğu gibi sıkkın.

7 yaşımda bi ara 10 dakka kadar tasasız bi şekilde mutlu olmuştum.
    10 dakka gülüp eğlenmiştim. Sık sık aklıma gelir. Ne dakkalardı onlar be.

Macar kazma kürek diyor, abicim doktorla hemşire lazım. Dağda nalları dikersemde oraya gömecek imam lazım. Bak hükümeti şimdi anladım. Dağda nalları dikersem, cesedi yıkıyacak biri lazım... Adamın günahını almışım. "herkes ceset yıkamayı öğrenmeli" diyordu.

Doktora söyliim, yaksın, dağlara savursun külleri.

human abimiz cami işine giriyor. Güzel seçim, beğendim.? Tabi hangi köşeye bağış cadırı kuracaksan, o bölgenin tarikatını bulman lazım. Komisyonu var bu işin. Maalesef her köşe kapılmış durumda.

Yanlız cami mutlaka yapman lazım. Diyelim 2 milyon topladın, 500bini ile camiyi mutlaka yapman lazım. Niye diceksin.? İkinci işine referans olur. 1,5 kesmez üç olsun diyebilirsin. Yada kuran kursu açar, kendine sürü yaparsın. Etinden budundan yapağısından faydalanırsın.

Hay allah yaw. Yazarken ciğerim ağrıyor ama ülkende her köşede bu gerçek var. Nasıl bir ülke olduk yarabbi.?

Avrupada müslümanları hangi tarikatların paylaştığı ile ilgili haberler var. İnanasım gelmiyor.
    Geçende sökeye giderken, hava kötü yol kenarında yaşlı bi adam var, arabaya aldım sökeye götürdüm. Almanyada yaşıyormuş. "Daha yeni Almanyada 5 milyon AVROya cami yaptırdık" diye övündü... Orda piyasa yüksek, almancıda para bol. Genelde konya da Almancılar hafifletiliyor ama bazı gruplar direk Almanyada hafifletme olayına girmiş.
    "Okul yaptınızmı?" diye sorunca sinirlendi. Onaylamamı beklerken, yanlış yapmışsınız anlamında cümle kurunca sapıttı. Zaten söğüşlenmenin verdiği ızdırabı, kendini kandırarak yeni yenmiş. Ben yeniden deşince, ızdırabı en yakınındakine nefrete döner. İlkelde böyledri. Kendine geçirene değil, gücü yettiğine saldırır. Aynen maymunlarda olduğu gibi. Doğa emrediyor.

5 milyonu alan 3 milyona cami yapıp orada aha paranız cami oldu dese, 2 milyonuda Türkiyeye taşır... 2 milyonu 7 ile çarp ne eder, ebesinin nikahı eder...
    vay vay vay...

Yaw hepsimi öyle.??? eskiden kötü niyetliler azınlıktı belki ama onlar ceza almayınca, kötüler ortalığı sardı, iyiler kovalandı. İnsanın doğası böyle... ceza vermezsen, yedi sülaleni inceler.
    ali cemal abi vaden dolduğunda seni bizim caminin musalla taşından yolcu ederiz..önce bir bulayımda ...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

abi uçak gemisi elzemdi
    o ama
    güverte kısa malesef
    uzun güverte de
    sana yunan ege deki 3 bin ada sı olsa da
    zarar veremezdi
    cunki ondan kalkan vuruşup buraya iner
    burdan kalkan vuruşur oraya inerdi
    heç fena olmazdı
    uffacık bi güverte
    ama özde olucak
    yoksa bunu gören sana dikey inen kalkan oyuncağı verir mi? sen olsan verirmin.
    ama o şans yitirildi gibi
    konsept i baştan doğru kurma lazımdı
    onu kuramamışız görüktüğü gibi
    yani fikir olarak güzel
    böyle dev ve yeri güzel anadolu denen dünyanın en değerli arsası için
    sadece savunma olmaz yeri geldimi di pre-emptive (rüçhan) da olucan
    yoksa avcunu yalan
    yazıların süper
    bu da tenkit mahiyetli değil
    gerçekçi bi amatör görüş
    uçak yüklü ağırlıkla çok menzilli değil
    havada ikmal filmlerde görüktüğü kadan kolay değil
    senin mantıkla kimse yapmaz zate o durumda uçak gemisi
    savaş pilotları pet şişelere cullarlar
    buyuk aptesi tutarlar
    tek biz mi onun mucidi değiliz
    uçak gemisi yapmanın gereksiz olduğunun ya :-)
    aslında bana sorsan o dönem genç idim tabe
    emme varyag geçti ya boğazdan
    sscb dağılınca ukrayna o gemiyi çin e sattı
    el kordum o gemiye
    sözkonusu olan kuyruğu kaptırmamaksa, yemişim uluslararası ticaretide, hukukuda yapasen sen, kuyruk herşeydir abi, hiç mutlu ve kuyruksuz bi kedi gördümün sen etrafta ? No
    yok la bu benim malım derdim
    karşılığında besleme 250 bin ukrayna hanım gelini baştacısın deyip gettungu melmekete tamam, zate aç adamlar
    sonra donat , gizle ama göstertme, bi yannış harekette
    varyag ı göstert ucundan bak nassı görüp kaçışıyolar çil yavrusu gibim
    varyag maryag di me senin şu anda sıfırdan amerikayı keşfinle yaptığın uçak gemiden daha üstün tekno var onda
    yunan munan hak geture, dikertirdin ********im, ege yi de alayını da
    amatör yorumcuysak da, biz bu saçları değirmende ağartmadık alicemal aabi
    yunan için atasözü özeL: hissenet e özel, yannızca hissenette , zate yarından sonra son, herşeyin sonu var, hissenet hayatımı noktalıycam. sene son günü. (biip reklamlar)
    normalde atasözü, eski dosttan düşman olmaz
    yeni versiyon uploaded moruk atamsözü:
    eski düşmandan biraz zor dost olur
    selamlar
    not: o dönem gazteler boyboy yazdı
    çin e götüverip kafe yapçeklerdi gemiyi
    ona in***** ..................
    ....................................
    he he kafeterya yaptılar
    Son düzenleme : Moruk; 29-12-2018 saat: 19:00.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    offff Moruk offff.
    Ömrümü yedin ömrümü...

Sen uçak gemisini boşverde, şimdi benim bi Somaliye yardım işi var. Somalili aç yavrucaklara, uzun güvertede göbek atma ve salsa dersi verdireceğiz. Çok elzem hale geldi.

İyi niyetli insanların yardım ve desteği lazım. Şimdi diyorumki, senin mahallede bi grup kur, grubu dereye götür su içirmeden getir. Sersemleyen maalleliden Somaliye yardım parası topla. Gerekirse ev, arsa, tarla, bahçe, çiftlik ve arabalarını satsınlar. Altınları ve bankadaki paralarını eklesinler.

Topladığın ganimeti human a ver, o bana getirecek. Kendisi biraz beceriksiz, gitti cami işine girdi, yer onu tarikatlar orda. İlk gün anlarlar acemi olduğunu.

"Aynı anda üç bade yap" derler, yapamaz.
    Bi "eeeyyyy kafir" diye ünnerken gözlerinden yaş getir derler, getiremez.
    Üç para çuvalını şık diye yok et derler edemez...
    10 dakkada maalleliyi sürüp topla cami bahçesine sok derler toplayamaz.
    Ciğerden "Camiye bomba atacaklaaar" diye dizlerini döv derler dövemez.
    Maallenin tüm bebelerini kovalayıp, 30 dakkada eksizsiz kuran kursuna getir derler getiremez.

Bak onun içinde defin parası toplucaz, o sebeple iyi para topla yaw... hadi göriiim seni...
    Son düzenleme : alicemal; 30-12-2018 saat: 11:09.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim açımdan rezil bir yılbaşı ertesi.

Tamda salı gününe denk gelmesi kötü oldu. Salı günleri starbaks günümdü. Gider 2 kahve içer, 2 saat oturur gazete okur, nefes alırım.

Kapalıydı.

Krize girdim, oturup gazete okumam lazım. Tüm söke yi dolaştım, ferah, nezih, tek takılan birine uygun bi yer varmı diye.
    Yok.?
    Tek takılan birine uygun bir tek starbaks lar var.

Geri kalan tüm cafe restoranları, doğudan paralı gelen tipler kurmuşlar. Onlarda şehir kültürünü özümseyememişler. Doğu ile batı arasında bişey yapıyorlar. Bunlar içinde iyi hizmet edip, kalite ürünü makul fiyata verenler ayakta kalıyor. Geri kalan batıp el değiştiriyor sürekli.

Burada o kadar çok batan ve batıp el değiştiren cafe restoran, kebapçı pideci mağaza filan varki, hiç bu kadar görmemiştim.

Bi tane geniş bi cafe buldum, yüzlerce masa konmuş. Aydınlık değildi ama olsun dedim yinede geniş biraz nefes alabilirim, kalabalıkta değil, 100 masadan 10 tanesi filan dolu.

Baktım masaların tamamı kalabalık gelenlere göre. En küçük masa 4 kişilik. Sadece bir tane araya sıkıştırmışlar 2 kişilik masa, oda çukur koltuklu. Sanki millete aha günah keçiniz bu der gibi...

Kapıdan döndüm, tırıs tırıs geldim.
    "4 kişilik masaya otursaydın zaten cafe boşmuş" diyen zibidi sürüsünüde biber gazı ile etkisizleştirmek isterdim. Yetmez bide odunla kapalarına çot diye geçirmek süper rahatlatıcı olurdu. Kaçınız düşünmedi 4 kişilik masa olayını... ya, ülke nereye gidiyor...
    1 tek kişi anlayabildimi acaba neden oturmadığımı ki bu topiki günde 72 milyon kişi okuyor. Anlamadınız. işte o sebeple ülke teksas gibi. Yolsuzlukta dünya sıralamasında en baştaki 4 ülkeden biriyiz. Belki ilk sırayada çıkmış olabiliriz. Son 5 yıl korkunçtu ve dahada yerin dibine gidiyoruz. Tabi siz anlamıyorsunuz. Sel karşınıza tüm görkemi ve korkunçluğu ile çıkınca belki anlayacaksınız.

Hava kapalı, sağanak yağmur rahatsız etmedi. Rüzgar esmezse yağmuru severim.

Ama starbaksın kapalı olması çok koydu çok.
    İçki içip unutamıyorumda 2 senedir sağlık problemi sebebi ile soğuk bişey içemiyorum. "iyi ya günah işlemiyosun" diyen zibidileride, "yobaz mahallesinde çocuk yetiştirirsin işallah" diye lanetlemiyorum çok ağır olur...

Üstüne markette 25 kuruş poşet parası aldılar. Ellerim titremeye başladı... Sebebi 25 kuruş verecem diye değil, arkasında yatan çürümüş düzeni görmek beni sinir etti.

Siz şanslısınız göremiyorsunuz. Ben dağların arkasını görebiliyorum.
    Yapılan her hareketin arkasında yatanı görebiliyorum.

Ülken, yahudilerin kurduğu hırsız sistemi ile yönetiliyorsa, görmek kadar ağır gelen bişey olamaz.

O 25 kuruşluk poşet öyle acı hikayeler anlatıyorki, bilemezsiniz. Ben bilirim...

Göremediğiniz için tebrik ediyor ve "Ne mutlu size..." diyorum. Ahada dedim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kafa dağıtmak için, fizik konusunda biraz yazı okudum.

Elektronik dünyasında Tek atom kalınlığında bişeyler yapıldığını daha önce okumuştum ama ilk defa ürüne dönüştürülmeye başlandığını okudum. Teksas ve pekin üniversitesi buluşu. Tek atom kalınlığında bellek ve transistör. Cam gibi cihazlara sıra geldi gibi.

Aslında atomu gören yok. En çok büyüten mikroskop elektron mikroskobu, ondada atomu göremiyorsun. Deneylerle, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde varlığı ispatlanıyor.
    Fakat ben öğretildiği şekilde atom varlığına inanmamaya meyilliydim, ancak atomu işleyip ürüne dönüştüren sistemler geliştirilince mecburen inanmak zorunda kaldım. yinede, atomun işleyişinin, anlatıldığı kadar olduğunu sanmıyorum. Çok daha fazlası olmalı.
    Atomun yapısını değiştirip ürüne ilk dönüştürenler sanırım grafen i yapmıştı. Yada benim bilgim o kadar. Sora başkalarıda çıktı. Şimdi Teksas ve Pekin.

Tabi Pekin üniversitesi çinlilerde, Teksas üniversitesinden açıklamayı yapan profesörde Japon. Ekiptede çinliler ve Hintliler filan var. Yani adı Teksas ve yeri Amerikada diye buluşları amerikalıların yaptığını sanmayın. Sahiplenenler onlar çünki labaratuvarın parasını vermişler. Para nerden, eskiden yaptıkları katliamlardan geliyordu, şimdi direk matbaada basıyorlar.

Biyere geçirmeden de duramıyorum, ciddi arızalarım mı var, tek normal benmiyim emin değilim...

Kök hücrelerden TAM organ üretip, canlılarda deneylere başlamışlar ve başarı kaydetmişler.
    Belki 20 yıl sonra, kalbiniz gözünüz eskidi ise, çıkarıp yenisini takabileceksiniz. Tabi şanslılar ve hırsızlar yapabilecek, hırsızlarca sömürülen %60 yapamayacak.

Tabi her organı değiştirsende, beyni nasıl değiştireceksin. Kişiliğin, beyin içindeki hücrelerde taşınıyor. Beyni çıkarırsan, sende çıkmış olacaksın, yeni takılacak beyin, yeni bir kişi olacak. Onu çözmeye daha epey vardır.

Yapay zekalar hakkında epey yazı var, ama o konuda epey yazdım bi daha yazmayayım.
    Son düzenleme : alicemal; 01-01-2019 saat: 15:57.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir kaç aydır, Türkiyede yetiştirdiğimiz, sonrada yurtdışında mesleğini sürdüren bilim adamlarımızla ilgili haberler var.
    DinCİ değilse, yada ülkenin sermaye sahiplerine hizmet etmiyorsa, ANA TV kanallarında çıkamıyorlar.

Bir tanesi bir kadın, adı Neva Çiftçioğlu.
    Şu an Finlandiyada çalışıyor.

Haberi şöyle.
    Vücuttaki tıkanıklar ve kireçlenmeye neden olan, "nanobakteri" adlı mikrobu buldu. Bu buluşu nedeniyle dünyanın her yerinden davetler, ödüller aldı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA) ilgisini çekti. NASA’da çalışan ilk Türk bilim kadını oldu! Önümüzdeki yıllarda da kalp ve böbrek hastalıklarının teşhisine ilişkin, patenti yüzlerce milyon dolar değerinde olan önemli bir buluşu açıklanacak. Tıp dünyası nefesini tutmuş bu buluşu bekliyor..

Finlandiyaya vatandaşlık başvurusu yapmamış.
    Bizim düğme iliklediğimiz ayakkabı kutulu yada fetöcü siyasiler ve yargı mensupları başka ülkelere vatandaşlık başvurusu kuyruğunda.

Bu kadına, bizim üniversitelerin yaptığı muameleyi okuyun derim. İnsanın bir kaç kişiyi çotlatası geliyor..

Her neyse yaw... Biraz sakinleştim sanki...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Milli piyango 70 milyon tek bilete çıktı ve sahibi bilinmeyecek. Maalesef milli piyangoda kendine dindar diyen ama dinle değil şeytanla alakalı olanların elinde gibi görünüyor.

Maç sonuçlarına endeksli spor toto özelleştirilmeye çalışılıyor, çünki onda çekilişte hile yapamazsın. Yaw ben bu yazıyı yazdım.?

Burdamı yazdım acaba.?

Süper loto, milli piyango gibi çekilişlerde tek kişiye çıktıysa en son ne zaman kazanan kişiyi medyada gördünüz.?
    Çok eskiden kazananların çoğu bulunurdu. akp nin ilk zamanlarında her 2 kişiden biri yine bulunur medyada görünürdü. Mahallelisi peşine düşerdi.

Son 5 yıldır hangi kaz***** TV de gördünüz, gazetede çıktı.?

süper loto tamamen karanlık, milli piyango da naklen yayın bitince karanlığa gömüldü ama yılbaşı çekilişi çok göz önünde yapmazlar denebilirdi.?

Ama her şey ortada. Tek kişi ve ortaya çıkmayacak...

Üstelik bu karanlık yıllardır bilindiği halde, ne bakanlar olaya el atıyor, nede hükümetle damadı.? Neden peki.?

Milletin %60 ının çalışarak rahata kavuşma umudu kalmamış, milyonda bir bile olsa piyango alarak hayal kuruyorlar ama o hayali bile karartmayı hangi insan yapar. Fakirin hayalini bile kim çalabilir, kendine insan diyen biri yapabilirmi.?

İstifa edip Yurt dışına çıkan bir milli piyango çalışanının itirafı var. Vicdanım elvermiyor diyerek açıklıyor. "Çekilişler temiz değil, milli piyango çekilişlerine katılan piyango çalışanlarından herkes zengin oldu.?" diyor.

Zaten çekiliş sonuçlarından herşey ortada, delilleri ile süper loto nun soyulduğu ortaya konmuş. Naklen yayının iptali ile milli piyangoda açık ne olduğu...

Her neyse... yaw... fetö yapıyor diyorduk. hesapta fetö denen iblisler devletten atıldı.. peki kim soyuyor piyangoyu... hoş akp den öncede karanlık yerler vardı ama şu an seviye çok çok aşağılarda... afrika ülkesi seviyesi...

10 yıldır sürekli diyorum, bunlar bu ülkenin iyi günleri diye... İleriki yıllarda BU GÜNLERİ BİLE ARAYACAĞIZ.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yılbaşından sonraki hafta, para piyasalarında bişey olmaz deniyor. Millet tatildedir deniyor.
    Demekki gelecek haftaya kadar BIST 90-92 aralığında bi yerde geçirecektir.

Yarın, altına takviye yapacağım ve 2018 bilançosunu kapatacağım.
    Bilançoya bakmak hiç istemiyorum ama kapamam lazım. Son bir kaç aydır bilançoya pek bakmadım çünki kötü giderken bakmak içimden gelmiyor.
    Yarın kapatınca büyük ihtimalle kazançsız bir yıl geçirdiğimi göreceğim. Sıfır kazanç. Enflasyonu katınca %30 zarar.
    İnanamıyorum. USD nin hesapladığımdan önce zıplaması, kazancımı aldı götürdü. Sürprizmiydi.?

gerçekte değil. 13 yaşında, araba kullanma bilmeyen çocuğa araba verip düz yolda kullan dersen, ne kadar o düz yolda gidebilir. Yol dışına çıkıncada sürpriz demek mantıklı olmaz.

Zaten her seferinde yazıyordum, "hükümet rahat durursa" diye. Bir müddet sonra bu cümleyi kurmayı bıraktım...

Her neyse işlerime bakayım...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 93/853 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •