Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 93/101 İlkİlk ... 43839192939495 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 737 - 744 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    statik zarar kes ve kar al noktalari kullanmadigimi daha once belirtmistim ...

bir arkadas onlari alintilayabilirse onlarin uzerinden bu konuyu konusmaya devam edelim zira ayni seyleri defaatle yazmak anlamsiz olur .

guzel ve onemli bir konu ve bu haftasonu konumuz bu olsun.

ama sayin amdmclaren den rica edelim bu sozkonusu iki uc yaziyi bi alintilasin.
     Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    sabit stop kullanmadigimi daha oncede belirtmistim ....
    lakin sunuda ekleyim ben ekleme yaptim bugun tavhl a ...
    fakat unutmamak gerekirki benim ana maliyetim baya asagilarda .
    daha oncede dedigim gibi zararli hicbir pozisyonuma hangi hisse olursa olsun ek alim yapmam....
    tavhl icinde bir sikinti gormuyorum ....
    aksine ek lotlar ekledim aksama dogru bi miktar daha ekleyebilirim ...
    daha oncede soyledigim gibi statik stop ve hedef fiyatim yoktur sayin forumdasim ...
    lakin siizn ongorunuzede katilmadigimi soyleyeyim ...
    benim vadem orta vade ve bence orta vadede minimum 30 luk bir durum sozkonusu degil ...
    ayrica yuzde 5 10 rakamlarini lafin gelisi soyledim yorumu biraz zorlayarak cikarimlar yapmissiniz
    yani yazici burdan en fazla yuzde 5 10 yapar diye birsey demiyorum ... 24 kusurdennsatacagimda demiyorum ....
    dedigim gibi statik hedef kullanmam ....
    sirasi gelmisken tekrar ediyim ...
    MGROS daki o usul usul çıkış turunu hizli cikislara tercih ederim ...
    cok tatli aldi 25 lere kadar olan yolu dikkat cekmeden urkutmeden .....
    ama her hissenin hikayesi karakteri olusumu farkli ....
    evet hatirladiginiz gibi MGROS bizle daha uzun kalacak ve menzili daha uzun demistim halende oyle ...
    ancak neden agirligimi TAVHL verdigimide defaatle aciklamistim ..
    topik mudavimleri bunlara asina oldu zaten artik .
    ama sunuda yineleyim statik alis yada satis fiyati belirlemem ve onermemde ...
    bu insanda sartlanma yaratir algiyi bozar o ankid egerlendirmede hata yaptirabilir ...
    bunun yerine kendinize araliklar belirleyin ...
    su fiyat araligina geldiginde yeniden degerlendirecegim tekrar duruma bakacagim su aralikta tamammi devammi kararimi verecegim seklinde ....
    ve yeri gelmisken onemli bir yontem daha ...
    bu araliklara gelindiginde hisseyi degerlendirirken kendinize su soruyu sorun degerlendirmeden sonra ....
    "bu hisse elimde hic olmasa burdan alirmiydim "
    ve ona gore menzilinizi belirleyin marjinizi yeni hedef araliklarinizi ayarlayin .... yeni degerlendirme fiyat araliklsrinizi olusturun ....
    yazıcıyla ilgi bir yorumunuzda da şöyle ifade etmiştiniz konuyla ilgili.
    YAZIC : epey yol aldi finale biraz daha var ... hedef fiyatim bu hissede statik degil yavas ve abartisiz hacimle cikiyorsa tutmaya devam ederim ... gap biraktigi gunun hacmini gectigi an fiyata bakmam satarim ...
    sn aksakal, statik stop ve hedefle ilgili bazı yazıları koydum müsadenizle. Tabi şahsen benim sormak istediğim şey: sizin için temel/teknik/kademe gibi değerlendirmelerinizden geçtikten sonra giriş yapmaya karar verdiğiniz hisseye ait ilk hedef/vadeyi nasıl oluşturduğunuz?
    teşekkürler

2. tesekkur ederim Sayın amdmclaren....

hedef belirlemem genelde teknik analizle olur ... formasyon hedeflerini baz alir lakin bunlarin noktasal degerlerine milimetrik hesqplarina odaklanmam...

ama biliyorsunuz surekli ekranda izlerim .cunku tek basina teknik zarar ettirir. ( tatgd yi stopladigimida teknikte hicbir sorun yoktu aksine tum teknikciler guzel bir hareket bekliyordu ama sonuc ortada )

bu haftasonu buna uzun uzun deginelim.

3. arkadaslar yeri gelmisken sunu da soyleyim .

borsadan sermaye yapamassiniz sermaye cogaltamassjniz .

katlama hayallerine girersenjz BATARSINIZ.

belli olcekten buyuk bir mebla ile borsada yatiri.m yapip karida duzenli olarak icerden cekmiyorsaniz ne islem yaparsaniz yapin borsa sizin icin bi zaman kaybi olur...

bunu niye simdi dile getirdigim merak edilebilir.

kar al noktasini belirlemenin basta anlasilmasada aslinda en kilit noktasi burasidir

4. hadi bugun biraz yazalim izlemeyi otomatik pilota baglamisken ...

arkadaslar bu yazacaklarim belki cogunuzun hosuna gitmeyecek fakat ciplak hakikatlerdir.

1 - borsada 5 10 bin lirayla yatirim yapilmaz bunun yerine ailenizle bir tatile gidin bes yildizli bi oyelde vakit gecirin unutamayacginiz bi tatil olur aksi halde zaten piyasaya gidecektir kisa bir surede.

2 - gecmiste boesa tecrubeniz yoksa daha once deneyimlememisseniz veya 5 10 yildir icinde olul bikac kez sifirlamis veya bir arpa boyu yol alamamossaniz bu isten uzak durun kazanmanizin ihtimali yok.

3- borsadan zengin olmak istiyorsaniz gun icinde hesap makinasiyla katlama hesaplari yapiyorsaniz 10 20 bin lirayla villa bmw hayali kuruyorsaniz bu isten uzak durun demeyecegim zaten kisa surede batar uzaklasirsiniz.

cok iuzatip suslemeyede gerek yok aslinda...

a- borsa tecrubesi ve finansal altyapi

b- %30 kar ettiginizde ihi bir memurun bi yillik maasina tekabul edecek bir anapara miktari ( en az )

c- borsada degerlenirilen paradan edilen karin surekli suretle cekilmesi ... katin icerde birakilmamasi gayrimenkul e cevrilmesi .

BU SARTLARI SAGLAYAMIYORSANIZ BORSA SIZIN ICIN BIR ZAMAN KAYBIDIR. BOS HAYALLERLE SADECE PARANIZ DEGIL PSIKOLOJINIZ AILE DUZENINIZ SOSYAL HAYATINIZDA GIDER.

simdi bana kizacaklar olacaktir biliyorum ama bu olceklerde ve bu perspektifte bakmayan biri 3 5 kurus parasinida tavan kovalarken kaybeder. cunku 2 3 ayda yuzde 30 kar onun icin bir hictir .

NET IFADE EDIYORUM BAHSETTIGIM OLCEGIN ALTINDA HELEKI 5 10 20 BINLE BORSADAYSANIZ PIYANGO BILETI ALIN DAHA FAZLA SANSINIZ OLUR .

5. simdi bu yaziyi okuyan ve bu kriterleri saglamayan herkes biliyorumki ben istisnayim ben farkliyim diye dusunecek ama maalesef degil arkadaslar. parayi para kazanir. belli bir birikimin altindaysaniz ister 10 000 sayfa kitap okuyun ister kendinizi dsipline etme cabalarina girin ister kendinizi turlu yalan ve bahamelerle avutun .

olmaz. bu kriterler yoksa kim olursnaiz olun ne bilirseniz bilin ne kadar zeki olursaniz olun borsada kazanmaniz imkansiz.

paraniza birikiminize yazik etmeyin kendinizi bos yere bos hayallerle yipratmayin .

CUNKU MAALESEF O BES ON KURUSLUK BIRIKIM GITTIGINDE SIZ O KAYBIN DEGIL O PARAYLA KURDUGUNUZ IMKANSIZ HAYALLERI KAYBETMENIN YUKUNUN ALTINDA KALIRSINIZ. BU PARAYLA HICBIR ZMAAN OLMAYACAK BIR BMW YI BIRVILLAYI KAYBETMIS PSIKOLOJISINE GIRERSINIZ.

kendinize bu kotulugu yapmayin .

6. genel borsa yazıları arasına arşivleyeceğim şahane paylaşımlar sn aksakal. elinize sağlık

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. peki sayin amdmclaren sizin samimiyetinize guvendigim icin soruyorum .

cok acik konusuyum topik katilimcilari ve siki takipcileri icinde dedigim kriterleri saglaysn bence sadece bir kisi var .

onunda borsa birilimi ve finansal altyapisi yeterli degil .sadece olcek kriterini sagliyor....

onun disindski arkadaslara topik sahibi olarak nefret edilme pahasina diyorum ki
    BORSAYI BIRAKIN
    Son düzenleme : Aksakal; 02-06-2017 saat: 16:43.

hadi bugun biraz yazalim izlemeyi otomatik pilota baglamisken ...

arkadaslar bu yazacaklarim belki cogunuzun hosuna gitmeyecek fakat ciplak hakikatlerdir.

1 - borsada 5 10 bin lirayla yatirim yapilmaz bunun yerine ailenizle bir tatile gidin bes yildizli bi oyelde vakit gecirin unutamayacginiz bi tatil olur aksi halde zaten piyasaya gidecektir kisa bir surede.

2 - gecmiste boesa tecrubeniz yoksa daha once deneyimlememisseniz veya 5 10 yildir icinde olul bikac kez sifirlamis veya bir arpa boyu yol alamamossaniz bu isten uzak durun kazanmanizin ihtimali yok.

3- borsadan zengin olmak istiyorsaniz gun icinde hesap makinasiyla katlama hesaplari yapiyorsaniz 10 20 bin lirayla villa bmw hayali kuruyorsaniz bu isten uzak durun demeyecegim zaten kisa surede batar uzaklasirsiniz.

cok iuzatip suslemeyede gerek yok aslinda...

a- borsa tecrubesi ve finansal altyapi

b- %30 kar ettiginizde ihi bir memurun bi yillik maasina tekabul edecek bir anapara miktari ( en az )

c- borsada degerlenirilen paradan edilen karin surekli suretle cekilmesi ... katin icerde birakilmamasi gayrimenkul e cevrilmesi .

BU SARTLARI SAGLAYAMIYORSANIZ BORSA SIZIN ICIN BIR ZAMAN KAYBIDIR. BOS HAYALLERLE SADECE PARANIZ DEGIL PSIKOLOJINIZ AILE DUZENINIZ SOSYAL HAYATINIZDA GIDER.

simdi bana kizacaklar olacaktir biliyorum ama bu olceklerde ve bu perspektifte bakmayan biri 3 5 kurus parasinida tavan kovalarken kaybeder. cunku 2 3 ayda yuzde 30 kar onun icin bir hictir .

NET IFADE EDIYORUM BAHSETTIGIM OLCEGIN ALTINDA HELEKI 5 10 20 BINLE BORSADAYSANIZ PIYANGO BILETI ALIN DAHA FAZLA SANSINIZ OLUR .
    Sevgili Aksakal,
    Eline sağlık, gerçekten hem reel hem de faydalı olmuş.
    Özellikle 3. madde kara mizah, tebessüm ettirdi.
    Borsa benim için biraz da "zaman geçirme, sosyalleşme, öğrenme" olgularını barındırıyor.
    Bir taraftan gerçek bir tecrübe yaşarken diğer yandan da başkalarının tecrübelerini görmek bence son derece yararlı.
    Örneğin ben de sizin söylediğiniz o 5-10-20 binlik gruptayım, tam da dediğiniz gibi bir kazandım bir kaybettim, hala başladığım yerdeyim, zaman kaybettim diyebilirim, para da kaybedebilirdim, hala da edebilirim. Ama bu başlığı her gün düzenli takip ediyorum fazlaca yazmasam da ve görüyorum ki sizin gibi ustaların sayesinde başladığım noktanın biraz daha ilerisindeyim ve daha büyük rakamlar yatırmanın hesaplarına girmişim. Biraz daha zaman geçsin hele, sizleri de takip etmeye devam ettikçe yukarıdaki a,b,c maddelerini de umarım ki gerçekleştiririz.
    Ayrıca;
    Buradaki insanlara hiç bir maddi çıkar gözetmeden bir nevi danışman-öğretmenlik yapıyorsunuz ya, gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum tekrar. Ne zamandır yazacaktım, aklımdaydı, zamanını bekliyordum, şu an o zamanmış
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Sayfa 93/101 İlkİlk ... 43839192939495 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •