Originally Posted by
Aksakal
hadi bugun biraz yazalim izlemeyi otomatik pilota baglamisken ...
arkadaslar bu yazacaklarim belki cogunuzun hosuna gitmeyecek fakat ciplak hakikatlerdir.
1 - borsada 5 10 bin lirayla yatirim yapilmaz bunun yerine ailenizle bir tatile gidin bes yildizli bi oyelde vakit gecirin unutamayacginiz bi tatil olur aksi halde zaten piyasaya gidecektir kisa bir surede.
2 - gecmiste boesa tecrubeniz yoksa daha once deneyimlememisseniz veya 5 10 yildir icinde olul bikac kez sifirlamis veya bir arpa boyu yol alamamossaniz bu isten uzak durun kazanmanizin ihtimali yok.
3- borsadan zengin olmak istiyorsaniz gun icinde hesap makinasiyla katlama hesaplari yapiyorsaniz 10 20 bin lirayla villa bmw hayali kuruyorsaniz bu isten uzak durun demeyecegim zaten kisa surede batar uzaklasirsiniz.
cok iuzatip suslemeyede gerek yok aslinda...
a- borsa tecrubesi ve finansal altyapi
b- %30 kar ettiginizde ihi bir memurun bi yillik maasina tekabul edecek bir anapara miktari ( en az )
c- borsada degerlenirilen paradan edilen karin surekli suretle cekilmesi ... katin icerde birakilmamasi gayrimenkul e cevrilmesi .
BU SARTLARI SAGLAYAMIYORSANIZ BORSA SIZIN ICIN BIR ZAMAN KAYBIDIR. BOS HAYALLERLE SADECE PARANIZ DEGIL PSIKOLOJINIZ AILE DUZENINIZ SOSYAL HAYATINIZDA GIDER.
simdi bana kizacaklar olacaktir biliyorum ama bu olceklerde ve bu perspektifte bakmayan biri 3 5 kurus parasinida tavan kovalarken kaybeder. cunku 2 3 ayda yuzde 30 kar onun icin bir hictir .
NET IFADE EDIYORUM BAHSETTIGIM OLCEGIN ALTINDA HELEKI 5 10 20 BINLE BORSADAYSANIZ PIYANGO BILETI ALIN DAHA FAZLA SANSINIZ OLUR .
Sevgili Aksakal,
Eline sağlık, gerçekten hem reel hem de faydalı olmuş.
Özellikle 3. madde kara mizah, tebessüm ettirdi.
Borsa benim için biraz da "zaman geçirme, sosyalleşme, öğrenme" olgularını barındırıyor.
Bir taraftan gerçek bir tecrübe yaşarken diğer yandan da başkalarının tecrübelerini görmek bence son derece yararlı.
Örneğin ben de sizin söylediğiniz o 5-10-20 binlik gruptayım, tam da dediğiniz gibi bir kazandım bir kaybettim, hala başladığım yerdeyim, zaman kaybettim diyebilirim, para da kaybedebilirdim, hala da edebilirim. Ama bu başlığı her gün düzenli takip ediyorum fazlaca yazmasam da ve görüyorum ki sizin gibi ustaların sayesinde başladığım noktanın biraz daha ilerisindeyim ve daha büyük rakamlar yatırmanın hesaplarına girmişim. Biraz daha zaman geçsin hele, sizleri de takip etmeye devam ettikçe yukarıdaki a,b,c maddelerini de umarım ki gerçekleştiririz.
Ayrıca;
Buradaki insanlara hiç bir maddi çıkar gözetmeden bir nevi danışman-öğretmenlik yapıyorsunuz ya, gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum tekrar. Ne zamandır yazacaktım, aklımdaydı, zamanını bekliyordum, şu an o zamanmış
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...
Yer İmleri