Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 93/369 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon
Arama sonucu : 2951 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Yüksek ROIC vs Yüksek Büyüme... Bu konu üzerinde kafa patlatılmalı.

Geleceğe dair iyi getiri sağlayabilecek şirketleri tespitte sadece değerleme rasyoları içerisinde boğulmak her zaman en iyi sonuçları vermeyebiliyor. Elde ettiği kârları yeniden yatırıma dönüştürebilen ve bundan tekrar iyi getiri sağlayabilen şirketlerin büyümeleri daha istikrarlı, yatırımcılarına kazançları da bunun paralelinde daha yüksek oluyor. O sebeple yüksek ROIC'li ve fiyatı makul şirketleri ya portföylerde tutmalı ya yakından takip etmeli.

Şu Formuller üzerinde biraz fazla mesai yapan arkadaşlar geleceğe dair iyi büyüme potansiyelli firmaları bulmakta zorlanmayacaktır:

Büyüme= ROIC x Yeniden Yatırım Oranı

Yeniden Yatırım Oranı = (Net CapEx + İşletme Sermayesindeki Net Değişimler) / (Esas Faaliyet Kârı - Vergi)
    Son düzenleme : deva-i dert; 22-01-2023 saat: 23:35.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. High ROIC businesses tend to have superior products and business models, with a sustainable competitive advantage. Low ROIC businesses have limited profitable reinvestment opportunities, reducing their ability to grow the value of the firm.

Yüksek ROIC oranlarına sahip olan şirketler daha üstün/kaliteli ürünlere ve işletme modellerine sahip olma eğilimindedir. Düşük ROIC oranlarına sahip olan şirketler ise sınırlı sayıda kârlılığı artırıcı mahiyette yeniden yatırım imkanlarına sahip olurlar ve bu da şirketlerin değerlerini büyütme kabiliyetini azaltır.
    Clausewitz

3. High ROIC levels may have some level of decay over time, but they are generally sustainable over the long-term. On the other hand, high growth rates are generally not sustainable over the long-term.

Yüksek ROIC seviyeleri zaman içinde bir miktar azalma gösterebilir, ancak bunlar genellikle uzun vadede sürdürülebilirdir. Ama diğer tarafta, yüksek büyüme oranları uzun vadede genellikle sürdürülebilir değildir.
    Clausewitz

4. High ROIC business are able to generate significant value since they are able to redeploy their available cash into similar high return investments (acquisitions, capital projects, etc.) rather than simply distributing the cash to shareholders. This is how high ROIC companies benefit from what is known as the compounding growth effect.

Yüksek ROIC'li işletmeler, nakdi hissedarlara dağıtmak yerine, mevcut nakitlerini benzer yüksek getirili yatırımlara (satın almalar, sermaye projeleri vb.) yeniden yönelttikleri için önemli değerler üretebilmektedir. Yüksek ROIC'li işletmeler bu şeklide 'bileşik büyüme etkisi'nden yararlanırlar.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Yüksek ROIC vs Yüksek Büyüme... Bu konu üzerinde kafa patlatılmalı.

Geleceğe dair iyi getiri sağlayabilecek şirketleri tespitte sadece değerleme rasyoları içerisinde boğulmak her zaman en iyi sonuçları vermeyebiliyor. Elde ettiği kârları yeniden yatırıma dönüştürebilen ve bundan tekrar iyi getiri sağlayabilen şirketlerin büyümeleri daha istikrarlı, yatırımcılarına kazançları da bunun paralelinde daha yüksek oluyor. O sebeple yüksek ROIC'li ve fiyatı makul şirketleri ya portföylerde tutmalı ya yakından takip etmeli.

Şu Formuller üzerinde biraz fazla mesai yapan arkadaşlar geleceğe dair iyi büyüme potansiyelli firmaları bulmakta zorlanmayacaktır:

Büyüme= ROIC x Yeniden Yatırım Oranı

Yeniden Yatırım Oranı = (Net CapEx + İşletme Sermayesindeki Net Değişimler) / (Esas Faaliyet Kârı - Vergi)
    İlk formul yanlış anlaşılmaya müsait görünüyor, orada prospektif bir yaklaşım sözkonusu, o sebeple formulleri daha iyi anlaşılabilecek şekilde yeniden yazalım:

Esas Faaliyet Kârı Büyüme (Beklentisi) = ROIC x Yeniden Yatırım Oranı

Clausewitz

6. BAGFS ve ALKIM'de teknik olarak 'es' verebileceğini düşündüğüm noktada bugün satış yaptım. Sonradan tekrar alım yapmak üzere kısa bir süre nadasa bırakıyorum ikisini de.
    Clausewitz

7. Bilanço fiyatlamaları açısından daha iyi sonuç verebileceğini düşündüğümden, portföy güncellemesi babında ARDYZ hisselerimi bugün itibariyle INDES ile değiştirmiş bulunuyorum. Listemdeki diğer hisselerde herhangi bir değişiklik yapmadım. ALKIM ve BAGFS tekrardan portföye dahil olacak. Kişisel tasarrufumdur, yatırım tavsiyesi değildir.

Portföy
    (ALKIM), (BAGFS), BNTAS, INDES, KONKA, NTGAZ, ORGE, OZKGY, TUKAS ve YUNSA
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    BAGFS ve ALKIM'de teknik olarak 'es' verebileceğini düşündüğüm noktada bugün satış yaptım. Sonradan tekrar alım yapmak üzere kısa bir süre nadasa bırakıyorum ikisini de.
    Aynı işlemi KONKA için de yaptım. Sonradan tekrar alım yapmak üzere bir iki günlüğüne KONKA'ya ara veriyorum.

Portföy
    (ALKIM), (BAGFS), BNTAS, INDES, (KONKA), NTGAZ, ORGE, OZKGY, TUKAS ve YUNSA
    Clausewitz

Sayfa 93/369 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz