Sayfa 930/964 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 7,433 - 7,440 arası.

Konu: IPEKE - İpek Doğal Enerji

MATRİKS TERMİNALİNDE,

KOZAA ya sahip ortak olarak %52.25 oran ile İPEK HOLD. görünüyor. / Doğrusu İPEKE OLACAK.
    KOZAA da ATP İNŞ. iştirak görünüyor, DOĞRU. KOZAL daki ATP inşaatın %45 hisse payını ayrıca gene yazmış. HATALI.

İşin garip tarafı IPEKE şirket kartı DOĞRU.

İnsanlar nasıl tereddütte kalmasın. Hatalı bilgi işlemleri etkiler, güven sarsar..

Uzun süredir farkındayım, bu gün ikaz ettim, henüz değiştirmediler. Arkadaşlar da takip edebilirlerse hatalı bilgilerin telafisi faydalı olacaktır. Matriksi kullanan çok fazla kişi var,
    Son düzenleme : agg; 15-06-2021 saat: 19:04.

2. Burada borsada yatırıma yeni başlayanlar olabilir, eskiler de vardır.

Bakın size önemli bir bilgi vereyim. Bu verilerin kaynağı KAP'tır. Diğer bütün kurum, kuruluş, kişiler oradan alır bilgiyi. Ha KAP hata yapmaz mı, yapar. Ben birçok hissede defalarca bilanço düzeltmesi yaptırdım KAP'a.

KAP'ı referans alın. Hatalı da olsa asıl kaynak orası. Hatayı da hemen düzeltiyorlar üslubunca yazarsanız.

Herkese önce sağlık sonra bol kazanç.

Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Burada borsada yatırıma yeni başlayanlar olabilir, eskiler de vardır.

Bakın size önemli bir bilgi vereyim. Bu verilerin kaynağı KAP'tır. Diğer bütün kurum, kuruluş, kişiler oradan alır bilgiyi. Ha KAP hata yapmaz mı, yapar. Ben birçok hissede defalarca bilanço düzeltmesi yaptırdım KAP'a.

KAP'ı referans alın. Hatalı da olsa asıl kaynak orası. Hatayı da hemen düzeltiyorlar üslubunca yazarsanız.

Herkese önce sağlık sonra bol kazanç.
    Bu kap.espirisi fazla yok nedenini yazayım.
    Burdaki şirket bilgileri ilgili şirket tarafından sağlanıyor.
    mkk.sorumluk bizde değil diye yazıyor zaten.
    Bir şirket CEO.suna mesaj attım yine düzeltme diler.
    Yani demem odurki lackalik devam ediyor.
    SPK.etkin değil
    Borsa İstanbul vurdum duymaz
    Mkk.sitesine hakim değil
    Şirketlerin bilgi kirliliği cezası yok.
    Saldım cayirA mevlam kayira.
    Bireysel yatırımcının işi gerçekten zor.
    SPK.isin içinden çıkıyor ne diyor kararlarında zarar gören şirket yönetim kurulu aleyhine dava açabilir.
    Birtane imtiyaz kaldırdığı şirket varmı yok.
    Allah yardımcımız olsun
    Sagliklar

4.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    İnsan önce haddini sonra da ne söylediğini bilecek. Bilmemek değil ama bile bile yalan söylemek ayıp. İnsan hata da yapar, gerekirse düzeltir de, itham etmeden önce bir bakar, orada referans da vermişim, son durumda bizzat KAP'a sorduğum ve aşağıdaki adreste de verilen açıklanan güncel oranlar:

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-ve-uretim-a-s

bir süredir pek yazmıyordum foruma hiç yazmamak en doğrusu sanırım.

Yayınladığınız sayfanın birde son sütünu var , Şirket ile Olan İlişkinin Niteliği şeklinde siz galiba onu görmemişsiniz. Son sütunu yana kaydırırsanız bu dediğimi görebilirsiniz. Ben ekran görüntüsü almayı beceremediğimden burada gösteremedim. O dediğim sütunun altlarına bakarsanız ,BAĞLI ORTAKLIK ,DOLAYLI BAĞLI ORTAKLIK şeklinde açıklamalar yazar. Bu sütunda sadece KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞL A.Ş için BAĞLI ORTAKLIK yazar , diğerleri için DOLAYLI BAĞLI ORTAKLIK yazar. Bu şu demektir. İpek Enerji sadece KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞL A.Ş nin direk sahibidir. Aşağıda yazan diğer şirketlerin ise Kozaa üzerinden payı olan % 52.25 hisse oranında sahipliği söz konusudur. Bu ne demektir , sizin söylediğiniz % 45,01 kozal sahipliği ATP inşaatındır. Bu şirketin sahibi kozaa olduğundan , kozaa nın da % 52.25 i ipekeye ait olduğundan , ancak sahipliği dolaylı bağlı ortaklık şeklinde olup , ipekenin kozal payı , dolaylı olarak % 23 tür. Şunu da söylemek isterim. İpek Enerji , KOZA-İPEK HOLDİNG ayrı şirketlerdir ve İpek enerjinin ana sahibi de KOZA-İPEK HOLDİNG tir. Benim bildiğim budur. Kabul edip etmemek artık size kalmış. Benim amacım insanları yönlendirmek veya farklı saiklerle hareket etmek değil. Ben isterim ki , insanlar sadece doğru olan bilgi ile karar verip , ona göre hareket etsinler.

5. Yüzde 23 ya da 45 olmasının 1 senedir kağıtta olan bir insan için hiçbir önemi olduğunu düşünmüyorum. Kâğıtta aleni bie şekilde 1 senedir hukuksuzluk yapılıyor asıl mesele bu. Küçük yatırımcıya 1 senedir resmen zırnık koklatmadılar o kadar gelişmeye rağmen. Geçen sene mayısta 15 küsürü gören kağıt şu anda 13 şaka gibi. adamların işine gelmiyorsa mal küçük yatırımcıda çoksa isterse yüzde 60 70 olsun yine çok bişey farketmezdi. Yüzde 23 ü e göre hakkını versinler millete.

Sayın Sekeles,

İşi bilen bir şirket yetkilisinin KAP bildirimleri değil.
    Bu raporlara şirket, hangi şirkete ne oranda ortaksa o bilgi yazılır. İnsanlar yanılgıya düşmeden hesaplayabilirler.
    Bilgi yanlışlıkları KAP tan ve KAP bilgilerini kullanan kurumlardan gelimiyor, neticede bu bildirimleri şirket yolluyor. Bu raporları şirket içinde görev yapan birilerinin tecrübesizce ve kafasına göre hazırladığını tahmin ediyorum.

KAP a gönderilen bilgilendirme listenin izah tarzı hatalı.
    Son düzenleme : agg; 16-06-2021 saat: 08:07.

7. Uzunca yazmıştım telefondan yazdığım için uçtu.

Özetle KAP 'ta açıklanan oran %45.01. En sağ sütün yukarı ekledigim süründür, başka sütun gördüğüm kadariyla yok.

Bu oran benin hesaplarıma da uymuyor, daha once aciklanan baskaydi, onu da burda ilk olarak dogru yazanlardan biri bendim. Ama açıklanan, dolaylı yada doğrudan sonuçların toplamı bu. Şirket hatalı mi bildiriyor holdingin iç yapısını bilmeyen bizler için bunu bilmek mümkün değil.

Sonuc:%45.01, oran bu. KAP a güvenmek durumundayız.

Genel kurul olmadan bu oranın da kimseye bi faydası yok o ayrı mesele.

Sayın RAVİ,

Şirket doğru bilgilendirme yapsa herkez doğruyu anlar. Bu işte bir kasıt olmayabilir ama raporlama tarzı hatalı. İştirakların iştirakları, iştirak gibi gösterilmiş. İşler karıştırılmış bu kadar basit. Tecrübeli yöneticiler bu hataları yapmaz.
    Şİrket yapısı bilançolarından ve faaliyet raporlarından anlaşılır. Sorun olmaz. Anlayan anlamayana anlatabilir ama şirket bilgilendirmeleri doğru olmalı.
    KOÇ, SABANCI şirket kartlarına bakın bakalım bu tür hataları görecekmisiniz.? Üstelik onlardaki şirket sayıları 19-23 adet iştirak.
    Son düzenleme : agg; 16-06-2021 saat: 09:25.

Sayfa 930/964 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •