Ramazan'dı, bayramdı derken siyaset soğumuştu, bu salıdan itibaren tekrar ısınma olması normal. Suudilerden de para haberi gelmedi.
TEB kötü günler için biraz nakite geçmiş olabilir.
Ramazan'dı, bayramdı derken siyaset soğumuştu, bu salıdan itibaren tekrar ısınma olması normal. Suudilerden de para haberi gelmedi.
TEB kötü günler için biraz nakite geçmiş olabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
ıktıdar degısımı ve normale donusle dısarı park eden cıddı bır paranın gelme olasılıgı bence de var. yabancılar acısındanda lojıstık onemımız artacak gıbı. demokrası ve ıstıkrar olursa yatırım gelecektırç
sadece yurtdısında ev alan o kadar yoktur kı zaten o kısıler neden oradakı evı satıp gerı gelsınç bana o kısmı sacma geldı dostumç
bır de 500 mılyar usd cok ama cok ıddaalı![]()
Ege Cansen bir kaç kez açıkladı, ihracatlar düşük fiyatlardan, ithalat ise şişirilmiş rakamlardan yapılıyor sermaye sürekli yurt dışında birikiyor dedi.
500 milyar tabiki nakit para değil, gayrimenkul, Eurobond, borsa ve şirket hissesi şeklinde vardır. Çin'de AVM'si, restaurant zinciri olanlar vs bir sürü zengin var.
CNNTürk'de de şimdi Miami'de ev alanlar vs konuşuluyordu.
Yurt dışındaki parayı, atıyorum zamanında Yozgat Şefaatli'den şehire göçmüş sonradan çoluk çocuğunu okutmuş adam olarak değil, zamanında büyük şehirlerde yetişmiş, Anadolu'dan akın akın insanlar gelince bunlara gayrimekullerini satıp yurt dışına götürmüş kişiler olarak görmek daha doğru olur. Buraları dutluktu efsanesi yıllardır var.
Bunun dışında sadece borsa şirketlerinin yurt dışı iştiraklerini kontrol etsek oradan bile bir fikir elde edilebilir.
1990 larda o ekonomik şartlarda GSMH 200 MİLYAR DOLARDI 200 milyar dolar türk girişimcilerin isviçre abd avrupada paraları var siyasilerin kaçırdığı paralar var konuşulurdu
Aradan 25 sene geçti kabaca rahatlıkla son 25 senede resmi ticaret ihracat ithalat ve iç ticaret 25 trilyon dolar olmuştur ihracat ithalat içerdeki pazar da bir o kadar bunun %25 değil de %20 si net kar olsa 5 trilyon dolar eder bu paranın da
%10 yurtdışına kaçsa kaçsa zaten 500 milyar dolar eder.
son 25 sene yedik içtik harcadık servet yaptık = 5 trilyon dolar yenmemiş harcanmamış bir yere gitmiş bir 500 milyar dolar olabilir rahatça
600 milyar dolarlık senelik dış ticaretten 100 milyar dolar rant oluşuyorsa bunun her sene sadece 10 milyarcığı dolarcığı 25 sene boyunca yurtdışına çıksa çıkan para da tesla apple microsoft alınsa idi zaten 2-5 trilyon dolar yerli yatırımcının abd de parası var derdik ama savurgan ve yatırımı bilmeyen keyfine düşkün türkler miamide villaya para basıyor para fazla geldi arpanız fazla mı geldi kafa mı çalışmıyor insan tesla alırdı be kardeşim ...
Kendi kendime düşünüyorum acaba yüksek faizi olsa Portekiz Eurobond'u vs alırmıyım, sanmam. Türkiye Eurobondu alanlar ağırlıklıkla Türkiye ile bağlantısı olanlardır.
KKM işini özellikle çıkardılar, en azından ödediğimiz faiz vs Türkiye'de kalsın dediler bence.
dow en kotu haftalik yapmis degil mi ? ne onemi var ki batsa ne farkeder..bizimkisi seans icinde her boqu kendi icinde hallediyor..neyse,short tuşunu sokmek yetmez cihazi komple camdan atmak en iyisi..takip makip yok..
Yer İmleri