Sayfa 935/1000 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,473 - 7,480 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Norway's $ 1 trillion sovereign wealth fund is reducing its allocation to emerging markets bonds & currencies.

https://twitter.com/lisaabramowicz1/...27414655893504

Bizdeki bono pozisyonları şu, açıklamadan anladığım biz 5%'nin içindeyiz.

https://twitter.com/SantManukyan/sta...05209104543744
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Millet kafaya koymuş artık.
    O Dolar artacak !
    Hayatta ucuza satmazlar.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Bir banka 1 doları bir vatandaşa satıyor. Dolar hala bankada . Banka bu 1 doları tekrar tekrar satabilir mi? Bankanın ne kadar doları olduğunu gösteren bir mekanizma yok mu, yani kimseye güvenmek zorunda kalmadan tarafsız bir veri . Yani kanuna yahut kuruma güvenmek zorunda kalmadan .
    Parayı sistemden çıkarmak bu problemi çözmek için mi yapılıyor?

Eğer banka tekrar tekrar kullanabilirse halkın dolar almasının pek bi anlamı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tam olarak bunu diyemeyebiliriz. Zira sistemde gördüğümüz nihai para arzı geniş para arzı olduğu için , kredi yavaşlamasına bağlı olarak para çarpanının düşmesi sonucu sistem kendi para arzını kendisi azaltıyor da olabilir. Yani geniş para arzının azalması için sistemden illa ki para çekilmesine gerek yok. Kredi artışının azalması veya eksiye dönmesi, ekonomik aktivitede resesyon nedeniyle yavaşlama gibi etkenler de para arzını daraltabilir.
    Ancak bunun yanında şu an için hesaplayamayacağımız bir oranda da sistem dışına para çıkışı oluyor olabilir. Ama oransal olarak miktarını tespit etmek zor. İki durumun da aynı anda gerçekleşiyor olması mümkün.
    15 Temmuz gecesi sapsarı renkli bir kamu bankasının mavi ekrana geçen ATM ve internet/mobil bankacılığı yüzünden acil günlük ihtiyacım kadar dahi para çekememiş biri olarak sisteme dair en ufak bir risk gördüğümde birikimimi sistem dışına taşımaya karar vermiştim. Nitekim seçim öncesinde bu kararımı eyleme de geçirdim. Benim bu kararımın geniş para arzına etkisi ne kadardır bilemiyorum ama benim gibi düşünen çok sayıda insan olduğundan da eminim.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Bir banka 1 doları bir vatandaşa satıyor. Dolar hala bankada . Banka bu 1 doları tekrar tekrar satabilir mi? Bankanın ne kadar doları olduğunu gösteren bir mekanizma yok mu, yani kimseye güvenmek zorunda kalmadan tarafsız bir veri . Yani kanuna yahut kuruma güvenmek zorunda kalmadan .

Eğer banka tekrar tekrar kullanabilirse halkın dolar almasının pek bi anlamı yok.
    O kadar uzun dusunmeye gerek yok, bankalarin elindeki fiziki dolarin miktari ya 3.5 ya da 4.5 milyar dolar gayme, yani dolarlar coktan deve oldu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku

Banka elinde ki dolarlari tl ye cevirebilir ama acik pozisyon yazmis olur. Elinde ki mevduatin bir kismini zorunlu karsilik olarak ayirir gerisini kullanir.

Bankanin kasasinda fiziki cok para bulunmaz. Bunun maliyeti yuksektir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. yanlış başlık
    Son düzenleme : andyxp1; 05-04-2019 saat: 16:57. Sebep: yanlış başlık

8.  Alıntı Originally Posted by betterking Yazıyı Oku
    15 Temmuz gecesi sapsarı renkli bir kamu bankasının mavi ekrana geçen ATM ve internet/mobil bankacılığı yüzünden acil günlük ihtiyacım kadar dahi para çekememiş biri olarak sisteme dair en ufak bir risk gördüğümde birikimimi sistem dışına taşımaya karar vermiştim. Nitekim seçim öncesinde bu kararımı eyleme de geçirdim. Benim bu kararımın geniş para arzına etkisi ne kadardır bilemiyorum ama benim gibi düşünen çok sayıda insan olduğundan da eminim.
    Eğer para bankacılık sisteminin dışına (yastık altına banknot olarak) çekilirse, sistemdeki para (geniş para arzındaki toplam para) sizin banknot olarak çektiğiniz miktar x para çarpanı kadar eksilir.

Örnek:

Cemalettin'in kafası atıyor gidip bankadan 10.000 USD çekiyor. Evinde uygun bir yere döşüyor.

Diyelim ki Cemalettin'in yaşadığı ülkedeki para çarpanı 2.24. Yani o ülkedeki kredi-mevduat-kredi döngüsü ve ekonomik aktivite çarpan-dağıtan etkisi ile bu para çarpanını oluşturuyor.

Bankacılık sisteminden eksilen tutar tam olarak: 10.000x2.24= 22.400 USD'dir.

Cemalettin 10.000USD çekip sistem dışına çıkartarak bankacılık sisteminin toplam geniş para arzını 22.400 USD azaltmıştır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 935/1000 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •