Sayfa 935/1024 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,473 - 7,480 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dudu benim haklılığımı kolpacı borsacıların şahsıma periyodik olarak saldırması kanıtlıyor. söylediklerim onları çok rahatsız ediyor,strese sokuyor. kolay değil tabi ellerindeki kağıtların eriyeceğini bilmek. Koç holding'i iyi takip edin ne zaman yüklü hisse satıyorsa borsadan uzak durma vakti gelmiş demektir.ne yaptı bu adam 500 mio $ lık hisse sattı ve dolar aldı. bu adamlar kesinlikle enayi değil. onları takip etmek önemli.
    Peki şu durumda ne yapacağız, sadece size değil herkese soruyorum. Ben de %70 dolara geçeceğim ama şimdi dğeil, 1 ay sonra, çümkü 3.40 ı göreceğimize inanıyorum. Daha sonra mevcut hukumet faiz indirimi ile kontrolü kaybedecek ve dolar gerçektenfırlayacak düşüncem var. Peki dolarçok fırlarsa 94 ve 2001 deki krizi tekrar edecek. Bu durumda mevcut hukumet zaten faiz düşmanı, önce cezayı mevduatçıya kesmez mi, paralar gasb edilebilir mi? Çözüm fiziki çekip evde utmak dicem ama hırsızı var kolay değil. Banka çelik kasa mıdır bu durumda çözüm? Doları nerede saklayacağız bu durumda? Yurt dışı hesap açamıyoruz anladığım kadarıyla? Paramızın gasp edilme ihtimali olur bu şekilde kriz durumunda.
    powerpc siz bu senaryoya oynuyorsunuz, düşündünüz mü ne yapacağınızı bu duruma?

2.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Peki şu durumda ne yapacağız, sadece size değil herkese soruyorum. Ben de %70 dolara geçeceğim ama şimdi dğeil, 1 ay sonra, çümkü 3.40 ı göreceğimize inanıyorum. Daha sonra mevcut hukumet faiz indirimi ile kontrolü kaybedecek ve dolar gerçektenfırlayacak düşüncem var. Peki dolarçok fırlarsa 94 ve 2001 deki krizi tekrar edecek. Bu durumda mevcut hukumet zaten faiz düşmanı, önce cezayı mevduatçıya kesmez mi, paralar gasb edilebilir mi? Çözüm fiziki çekip evde utmak dicem ama hırsızı var kolay değil. Banka çelik kasa mıdır bu durumda çözüm? Doları nerede saklayacağız bu durumda? Yurt dışı hesap açamıyoruz anladığım kadarıyla? Paramızın gasp edilme ihtimali olur bu şekilde kriz durumunda.
    powerpc siz bu senaryoya oynuyorsunuz, düşündünüz mü ne yapacağınızı bu duruma?
    planım şu,
    1/3'ü HSBC expat hesabına göndermek
    1/3'ü Banka kasasına koymak
    1/3'ü fiziki tutmak.

bunu yapmak 2 günümü almaz, önce bu faiz takıntımı yenmem gerekiyor, %4,25'i bakalım nasıl bırakacağız.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    %4.5 güzel oran da buradaki çoğu kişi belirli bir yaşta, kısa süreli ilişkileri gençlikteki gibi tercih etmeyebiliyor. %4.25 versin temditte de %4.1 versin ok. Ama temditte düşürecek tipte bir banka olunca insan üşeniyor. HSBC'nin temditlerini iyi takip edelim belki değişmiştir.

Benim tüm dolarlar Rodeoda. Yarın dönüşüm var. 50 gün önce %4.2 aldım. Sizce bankada risk varmı?

4.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Benim tüm dolarlar Rodeoda. Yarın dönüşüm var. 50 gün önce %4.2 aldım. Sizce bankada risk varmı?
    Tüm bankacılık sistemi risk üzerine kurulu zaten. Belirli bir bankaya riskli demek elde sağlam kanıtlar olmadan çok şık olmaz. Riskin fiyatı faizdir. Kim yüksek faiz veriyorsa onun riski diğerlerinden daha yüksektir. Riski yüksek olan da illaki zor duruma düşer diyemeyiz. Bir de bu meretler zincir gibi birbirlerine bağlı. Sistem bunu gerektiriyor. O nedenle birinde bir zayıflık olduğunda diğerleri rekabet kurallarının tersine yardım etmek isteyeceklerdir. Tarihte bunun tersi nadir de olsa bazı örnekler var, örneğin Akbank Demirbank zıtlaşması gibi. Ancak genelde bu tür zıtlaşmalar 3. bir tarafın sürece dahil olması neticesinde oluyor. Bankaları her iki tarafın da zarar göreceğini bildikleri halde zıtlaştıracak özelliğe sahip bu 3. tarafta genelde devlet oluyor.

O nedenle banka riskini değerlendirirken bence bilançonun yanında şunlara da bakmalı.

1- Banka devlet ile diğer bankaların zararına olacak bir işlem yapıyor mu? (demirbank-akbank)
    2- Banka direk devletin zararına bir işlem yapmaya kalkışıyor mu? (bank asya)

1 ve 2 dışındaki durumlarda genelde bankalar aynı gemide olduklarını hatırlayacaklar ve birbirlerine yardım edeceklerdir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    planım şu,
    1/3'ü HSBC expat hesabına göndermek
    1/3'ü Banka kasasına koymak
    1/3'ü fiziki tutmak.

bunu yapmak 2 günümü almaz, önce bu faiz takıntımı yenmem gerekiyor, %4,25'i bakalım nasıl bırakacağız.
    Muhafazakar yaklaşımda ilki hariç hepsi sağlam gözüküyor. HSBC expat için ise son değişiklikler de dahil olmak üzere türk lirasını koruma kanununa dikkat etmek gerekli. Şaşırtıcı sonuçlarla ve bazen aşılması zor yapay bürokratik engeller ile karşılaşılabilir.
    Bir arkadaşım Türkiye'de elde ettiği kira gelirini (aylık yüksekçe bir meblağ idi) devamlı ikamet ettiği bir Avrupa ülkesine periyodik olarak transfer etmeyi başaramadı. Banka Türk lirasını koruma kanununu baz alarak ciddi sınırlamalar getirmişti. (not: 4-5 sene önceki bir durum). Daha sonra orada ikamet ettiğini ve oranın vatandaşlığına da sahip olduğunu belirterek uzun bir zaman sonra duruma kısmen çözüm bulabilmişti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Muhafazakar yaklaşımda ilki hariç hepsi sağlam gözüküyor. HSBC expat için ise son değişiklikler de dahil olmak üzere türk lirasını koruma kanununa dikkat etmek gerekli. Şaşırtıcı sonuçlarla ve bazen aşılması zor yapay bürokratik engeller ile karşılaşılabilir.
    Bir arkadaşım Türkiye'de elde ettiği kira gelirini (aylık yüksekçe bir meblağ idi) devamlı ikamet ettiği bir Avrupa ülkesine periyodik olarak transfer etmeyi başaramadı. Banka Türk lirasını koruma kanununu baz alarak ciddi sınırlamalar getirmişti. (not: 4-5 sene önceki bir durum). Daha sonra orada ikamet ettiğini ve oranın vatandaşlığına da sahip olduğunu belirterek uzun bir zaman sonra duruma kısmen çözüm bulabilmişti.
    türk parasını koruma kanunu 1984 te bitti,iyide oldu. artık herkes bankacılık sisteminden döviz transferi yapabilir.daha önce 10 k $ lık bir swift işlemi yaptım sorun olmadı.bu konuda en rahat banka TEB,en gıcık bankalar kamu bankaları.daha swift in ne olduğunu bilmeyen çalışanları var. sadece kredi vermeyi ve mevduat toplamayı biliyor zavallılar. aynı şekilde yurtdışına giderken harcamak için yanımda 15 k $ götürdüm yine sorun olmadı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    türk parasını koruma kanunu 1984 te bitti,iyide oldu. artık herkes bankacılık sisteminden döviz transferi yapabilir.daha önce 10 k $ lık bir swift işlemi yaptım sorun olmadı.bu konuda en rahat banka TEB,en gıcık bankalar kamu bankaları.daha swift in ne olduğunu bilmeyen çalışanları var. sadece kredi vermeyi ve mevduat toplamayı biliyor zavallılar. aynı şekilde yurtdışına giderken harcamak için yanımda 15 k $ götürdüm yine sorun olmadı.
    10K usd uzeri deklare edilmek zorunda, cikarirken de sokarken de.
    Yakalasalar "confiscate" ederlerdi.
    Sansiniz varmis.
    Syg
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Romalılar. Likyalılar. Faizde ralli paterni var.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...544#post713544

Sayfa 935/1024 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •