Arkadaşlar zp6 ziraat bankası serbest döviz fonu eurobond iniş çıkışlarından etkileniyor mu? katılım fonu olduğundan etkilenmez diye tahmin ediyorum.fonla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi rica etsem?
Arkadaşlar zp6 ziraat bankası serbest döviz fonu eurobond iniş çıkışlarından etkileniyor mu? katılım fonu olduğundan etkilenmez diye tahmin ediyorum.fonla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi rica etsem?
Nick'in hakkını vermiş : )
https://eksisozluk1923.com/entry-ve-nick-uyumu--932195
fon faiz mahcubiyeti olanlar için kurulmuş, dolayısı ile faize dayalı enstrümanlar taşıyamaz. eurobond iniş çıkışlarından bu durumda ''korelasyon riski sebebi ile'' etkilenmesi mümkün mü , bunu fon yönetimine elektronik posta ve / veya telefon ile ya da direkt portföy yönetim şirketine giderek öğrenebilirsiniz.
neticede fönün kemik yatırım stratejisi, yılanoğlu cinsi özel selektör ve kamu '' kira '' sertifikalarına yatırım yaparak, benjamin bazlı mutlak getiri sağlamak olduğuna göre , yürobondlar iniş çıkışlarının kira sertifikalarının getirilerine etkisi vardır demek bana pek doğru bir tümce gibi gelmiyor. belki de yanılıyorumdur bunu da bilmek isterim.
sizin yolculuk nereyeydi, insan ?
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Piyasa faizleri ve cds puanı ile döviz kira sertifikalarının getirileri arasında anlamlı doğrusal ilişki olduğu ile ilgili akademik makale okumuştum.
Getiri açısından bakıldığında
Kira sertifikası = İslami tahvil diyebiliriz.
Kira sertifikalarında dayanak bir varlık(bina, işyeri, AVM, vs) bulunur.
Vadeli Mevduatın da katılım bankalarındaki karşılığı katılım hesabıdır.
Katılım bankalarının İslami danışma kurulları bulunuyor. Yapılan işlemlerin Uluslararası İslami finansa uyumluluğu kontrolünden vs vs sorumlular, bu bankalarda İzin verilen alanlarda kar/zarar, ticaret esasına göre çalışıyorlar.
Neticede banka adı altında hizmet verdiği için, ister istemez diğer faizli bankalarla rekabet edebilmek için kar payı oranları mevduat faizlerine, finansman oranları da kredi faizlerine yakın oluşuyor.
Saygılar.
(manevracı'ya yanıt olarak) evet VPN ile girince site açıldı... 5 yıllık ABD enflasyonunu yüzde 21 küsür verdi... ancak ay hesabı yok... sadece yıl olarak veriyor... bu hesapla 2018'deki 100 bin doların enflasyon sonrası bugün 121 bin dolar gibi bisey olması gerekiyor. ancak yukarıda ismini hatırlayamadağım bir arkadaşın dediği gibi Türkiye enflasyonunu 5 yıllık nasıl bulacaz ve bu hesaba eklicez bilemedim. çünkü türkçe verdiğiniz sitede TÜİK enflasyonuna göre hesap var... çok şey istiyorum belki ama benim derdim, hem ABD enflasyonunu, hem türkiye'deki gerçek enflasyonu (TÜİK, TÜFE tcmb falan değil) hesaplayıp onların üzerine çıkarak reel getiriyi nasıl elde edebiliriz? bunun için 100 bin doların ne kadar olması gerekiyordu... benim derdim bu tam olarak.selamlar herkese...
Yer İmleri