Sayfa 936/1000 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    O kadar uzun dusunmeye gerek yok, bankalarin elindeki fiziki dolarin miktari ya 3.5 ya da 4.5 milyar dolar gayme, yani dolarlar coktan deve oldu.
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Banka elinde ki dolarlari tl ye cevirebilir ama acik pozisyon yazmis olur. Elinde ki mevduatin bir kismini zorunlu karsilik olarak ayirir gerisini kullanir.

Bankanin kasasinda fiziki cok para bulunmaz. Bunun maliyeti yuksektir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında şunu sormak istiyorum, hükümetin talimatıyla bankalar antin kuntin işler yapabilir mi? Milletin parasıyla satış yapıp doları baskılayabilir mi?

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Aslında şunu sormak istiyorum, hükümetin talimatıyla bankalar antin kuntin işler yapabilir mi? Milletin parasıyla satış yapıp doları baskılayabilir mi?
    E zaten bunu yapiyorlar. [emoji3]

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ruhsar Pekcan diyor, önümüzdeki dönemde e-ticarete ağırlık vereceklermiş. İhracatı artıracaklarmış.

Birisi hatırlatsın, dünyanın 180 ülkesinde geçerli ödeme alma/verme sistemi paypal'ı Türkiye'de kapatarak, internet bağlantısına sahip Ayşe teyzenin dahi ürettiklerini tüm dünyaya pazarlamasını engellediklerini.

Kapatıldığı yıl 2106'da 400 milyon dolarlık ihracat bu sistem üzerinden yapılıyordu ve 2020 sonunda hedef 3 milyar dolar idi.

Onu geçtim, bu sistem sayesinde ihracatla tanışıp işi büyütüp, bu sistemden çıkıp bankalar üzerinden 10 milyarlarca dolar ihracat yapabilecek firmaların oluşmasını engellediler.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

kamu bankalarının 1 e 1 bunu yaptıklarına eminim. kasada doalr kaldığını bile sanmam
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eğer para bankacılık sisteminin dışına (yastık altına banknot olarak) çekilirse, sistemdeki para (geniş para arzındaki toplam para) sizin banknot olarak çektiğiniz miktar x para çarpanı kadar eksilir.

Örnek:

Cemalettin'in kafası atıyor gidip bankadan 10.000 USD çekiyor. Evinde uygun bir yere döşüyor.

Diyelim ki Cemalettin'in yaşadığı ülkedeki para çarpanı 2.24. Yani o ülkedeki kredi-mevduat-kredi döngüsü ve ekonomik aktivite çarpan-dağıtan etkisi ile bu para çarpanını oluşturuyor.

Bankacılık sisteminden eksilen tutar tam olarak: 10.000x2.24= 22.400 USD'dir.

Cemalettin 10.000USD çekip sistem dışına çıkartarak bankacılık sisteminin toplam geniş para arzını 22.400 USD azaltmıştır.
    Anladım, ülkedeki güven probleminden dolayı özellikle bir kesim tarafından DTH'ların fiziksel olarak çekilmeye başlandığını düşünüyorum. Ayrıca önceki mesajınızda belirttiğiniz gibi kredilerde de bariz bir yavaşlama söz konusu. Bu iki çarpanın -Swaplar da bu durumdayken- spot döviz fiyatına etkisi ne kadar olur asıl önemli konu o sanırım...

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kamu bankalarının 1 e 1 bunu yaptıklarına eminim. kasada doalr kaldığını bile sanmam
    Ayhan başkan zaten hiç bir bankanın kasasında kayda değer bir döviz olmaz ki, çekmek isteyen birisi olduğunda yatırmak isteyen bir diğerini beklerler. Eğer yatırmak isteyen çıkmazsa yurt dışından veya yurt içinden başka bir bankadan borç isterler. Tüm dünyada sistem böyle işliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bu konunun en anlasilir ozeti sudur, ahali verin len dolarlarimi dedigi an alacaklari, nazik tabirlen bol bol gulucuk olur!

Efendim, Turkish gayme icin de bu böyledir deyenler olabilir, emme onun matbaası bizde.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8. TRUMP: FED FAİZİ İNDİRMELİ, PARASAL SIKILAŞMAYI DURDURMALI

kesin 1 adet faiz artırımı kesinleşti.

Sayfa 936/1000 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz