Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 938/997 İlkİlk ... 438838888928936937938939940948988 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 7,497 - 7,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    onu fark edilmeyecek kadar iyi yapması için baya usta olması lazımki zaten bir cevapta gelmedi. hele hele fotoğraf üstünde. screenshot alırsa işi biraz daha kolay
    Bahsedilen %17'li oranlar mevduat oranları değil. Yakın dönemlerde (bilanço dönemleri) %15.75'ten mevduat bağlayanlar oldu. Yatırım kuruluşlarının ise mevduatta olduğu gibi zorunlu karşılık yatırmaları gerekmiyor. (bildiğim kadarıyla).

Yani %15.75'lik mevduat oranın ZK dahil maliyeti belki %16.75'i buluyor. Bunun üzerine bir de yatırım kuruluşları tarafından ihrac edilen bonoların daha düşük stopaja sahip olduğunu düşünürsek zaten %15.75 gibi bir mevduat oranı toplam maliyette %17'nin üzerinde bir brut maliyete ulaşıyordur.

Bu nedenle forumda paylaşılan oranlara ihtiyatla yaklaşmanın yanında çok çabuk ta imkansız olarak nitelendirmemek gerekli.

Bu bir bilgi. Her bilgi içinde belirli bir kararsızlık ve zaman faktörü barındırır. Forum da zaten bu kararsızlıkları keskinleştirmek için var.

Bir forumdaş nurol yatırım bankası için %17.75 (sanırım mevduat karşılığı ki bu esas oranı daha da düşürüyor) oran bildirdi.

Şimdi süreç söyle olmalı , istatistiki olarak forumda bu orana aynı yatırım kuruluşundan ulaşanlar çıkarsa buradaki yönelim bu oranın mümkün olma ihtimali üzerine şekillenir.

Ancak zaman içinde forumda uzun ve kararlı bir geçmişi olan forumdaşlardan bu orana ulaşamadıkları yönünde bir sonuç çıkarsa paylaşılan bu orana daha temkinli yaklaşılır.

Ama bütün bu gelişmeler olmadan her iki farklı görüşe sahip forumdaşlar da eleştirilerde acele etmemelidir.

Bırakın istatistik ve forum işini yapsın , bu sorunu bizim için zaman ve forumdaşlardan gelen bilgiler çözsün.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bahsedilen %17'li oranlar mevduat oranları değil. Yakın dönemlerde (bilanço dönemleri) %15.75'ten mevduat bağlayanlar oldu. Yatırım kuruluşlarının ise mevduatta olduğu gibi zorunlu karşılık yatırmaları gerekmiyor. (bildiğim kadarıyla).

Yani %15.75'lik mevduat oranın ZK dahil maliyeti belki %16.75'i buluyor. Bunun üzerine bir de yatırım kuruluşları tarafından ihrac edilen bonoların daha düşük stopaja sahip olduğunu düşünürsek zaten %15.75 gibi bir mevduat oranı toplam maliyette %17'nin üzerinde bir brut maliyete ulaşıyordur.

Bu nedenle forumda paylaşılan oranlara ihtiyatla yaklaşmanın yanında çok çabuk ta imkansız olarak nitelendirmemek gerekli.

Bu bir bilgi. Her bilgi içinde belirli bir kararsızlık ve zaman faktörü barındırır. Forum da zaten bu kararsızlıkları keskinleştirmek için var.

Bir forumdaş nurol yatırım bankası için %17.75 (sanırım mevduat karşılığı ki bu esas oranı daha da düşürüyor) oran bildirdi.

Şimdi süreç söyle olmalı , istatistiki olarak forumda bu orana aynı yatırım kuruluşundan ulaşanlar çıkarsa buradaki yönelim bu oranın mümkün olma ihtimali üzerine şekillenir.

Ancak zaman içinde forumda uzun ve kararlı bir geçmişi olan forumdaşlardan bu orana ulaşamadıkları yönünde bir sonuç çıkarsa paylaşılan bu orana daha temkinli yaklaşılır.

Ama bütün bu gelişmeler olmadan her iki farklı görüşe sahip forumdaşlar da eleştirilerde acele etmemelidir.

Bırakın istatistik ve forum işini yapsın , bu sorunu bizim için zaman ve forumdaşlardan gelen bilgiler çözsün.
    zaten insanların ulaşabildiği bir rakam olsa heralde itirazlar olmazdı. yukarda arkadaş 45 gün için 16 aldım demiş yanlış hatırlamıyorsam aynı bankadan. arada çok fark var yani.

ben işin kısa ve hızlı çözümü için bir öneri sundum. yoksa yatırım bankasına para koymak gibi bir düşüncemde yok. başkasının aldığı oranda umrumda değil. ama internette insanları yanlış yönlendirmek çok kolay. bu arkadaşın birden çok hesabının olduğundan bahsedildi. sizin dediğiniz istatistik yöntemi bu tarz bir durumda nasıl çalışacak peki? 5 tane hesap gelip yüzde 19 aldığını iddaa etse? ve hesapların biri "eski" hesap olsa?

neyse çokda uzun yazmak istemiyorum admin gelip siliyor bazen off-topic diyip boşa gidiyor uğraştığım.

Bu forumun sadece banka mevduat faizi olarak kalmasını istiyoruz.
    bono ayrı mevduat ayrıdır.çok farklıdır.riskleri ,vergisi ayrıdır.farklıdırda farklıdır.kafa karıştırmaya gerek yok.

4.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    zaten insanların ulaşabildiği bir rakam olsa heralde itirazlar olmazdı. yukarda arkadaş 45 gün için 16 aldım demiş yanlış hatırlamıyorsam aynı bankadan. arada çok fark var yani.

ben işin kısa ve hızlı çözümü için bir öneri sundum. yoksa yatırım bankasına para koymak gibi bir düşüncemde yok. başkasının aldığı oranda umrumda değil. ama internette insanları yanlış yönlendirmek çok kolay. bu arkadaşın birden çok hesabının olduğundan bahsedildi. sizin dediğiniz istatistik yöntemi bu tarz bir durumda nasıl çalışacak peki? 5 tane hesap gelip yüzde 19 aldığını iddaa etse? ve hesapların biri "eski" hesap olsa?

neyse çokda uzun yazmak istemiyorum admin gelip siliyor bazen off-topic diyip boşa gidiyor uğraştığım.
    Ben de zaten forumda dengeli bir geçmişi olan forumdaşlardan gelen bilgilye göre filtre edilmeli dedim. Yöneticiler sanırım birden fazla hesap ile foruma girenleri çeşitli yöntemlerle mutlaka ayıklıyorlardır. (IP numarası ,örneğin IP numarası çok sık coğrafi olarak değişen nickler, çeşitli kontrol cookieleri v.b).

Ama bunu atlatabilenler için de nicklerin geçmiş dönem paylaşımlarına göre bir hülasa oluşuyor. Bu kesimi de bu hülasa eleyecektir.

Verilen oran spekülatif te olabilir ama %17'lik bir oran dahi zaten muhasebesel olarak %15.50 %15.75'lik bir mevduatın eşleniği. Sadece belirli sigortalardan feragat edildiği için oran daha yüksek gözüküyor, ama benim düşünceme göre yatırım bankası için %15.50-%15.75 mevduat yapılan bir ortamda %17 epey düşük.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. Sn jondowes'un uyarısı ile bir düzeltme yapmam gerekli. Katılım ve yatırım bankalarının çıkardıkları bonolarda da zorunlu karşılık varmış.
    Bu durumda mevduat ile bu tür bonolar arasındaki maliyet farkı yukarıdaki yazıda belirttiğim kadar fazla olmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn jondowes'un uyarısı ile bir düzeltme yapmam gerekli. Katılım ve yatırım bankalarının çıkardıkları bonolarda da zorunlu karşılık varmış.
    Bu durumda mevduat ile bu tür bonolar arasındaki maliyet farkı yukarıdaki yazıda belirttiğim kadar fazla olmayabilir.
    asıl fark, mevduat ve katılım bankaları tmsf ye tuttukları mevduatları karşılığı bir sigorta primi ödüyorlar. düşük de olsa bir tutar. bu mevduatın güvencesi için bir maliyet, sigorta maliyeti.
    oysa banka bonoları için böyle bir sigorta ödemeleri yok. yatırım bankaları mevduat kabul edemiyorlar, onlar da piyasadan bono/tahvil çıkararak borçlanıyorlar.

Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    asıl fark, mevduat ve katılım bankaları tmsf ye tuttukları mevduatları karşılığı bir sigorta primi ödüyorlar. düşük de olsa bir tutar. bu mevduatın güvencesi için bir maliyet, sigorta maliyeti.
    oysa banka bonoları için böyle bir sigorta ödemeleri yok. yatırım bankaları mevduat kabul edemiyorlar, onlar da piyasadan bono/tahvil çıkararak borçlanıyorlar.
    Bazı yatırım bankalarınında işine geliyor bu ve bunun gibi maliyet düşürücü etkenler...

8. bono oranlarını dikkate alırken, cari ticari kredi faizlerini esas almak daha doğrudur.

syg,

Sayfa 938/997 İlkİlk ... 438838888928936937938939940948988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •