Sayfa 94/1000 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 745 - 752 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

[QUOTE=lanxcelot;2912619]merhaba

- eğer bir şekilde dar mükellef olabilirseniz vergiden de muafsınız.

Dar mükellef konusunu açarmısınız? tşk
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    [QUOTE=joli;2917707]
     Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    merhaba

Dar mükellef konusunu açarmısınız? tşk
    Dar mukellef olabilmek icin bir baska ulkeden oturum izni almaniz ve bir takvim yili icinde en az 180 gun o ulkede ikamet etmelisiniz..
    Bu durumda verginizi de o ulkenin vergi yasalarina gore orada verirsiniz.
    Cogu ulkede vergi oranlari bizden daha yuksektir, en azindan yasanabilecek medeni ulkelerde ama oralarda giderlerinizi daha kapsamli olarak indirim ve muafiyet konusu yapabilirsiniz..
    Tanidigim cifte vatandaslar Tr'deki vergi oranlarinin daha dusuk olmasi nedeni ile burada kazandiklarini burada orada kazandiklarini orada beayn edip vergilerini oduyorlar.
    Son soz: vergi ve olumden kacis yoktur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yalnız orada intikal vergisi söz konusu olacaktır sanırım. onu bir araştırmak sormak lazım.
    Aynen..
    O durum ivazsiz intikal demektir ve veraset ve intikal vergisine tabiidir..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. [QUOTE=Dudu;2917736]
     Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku

Dar mukellef olabilmek icin bir baska ulkeden oturum izni almaniz ve bir takvim yili icinde en az 180 gun o ulkede ikamet etmelisiniz..
    Bu durumda verginizi de o ulkenin vergi yasalarina gore orada verirsiniz.
    Cogu ulkede vergi oranlari bizden daha yuksektir, en azindan yasanabilecek medeni ulkelerde ama oralarda giderlerinizi daha kapsamli olarak indirim ve muafiyet konusu yapabilirsiniz..
    Tanidigim cifte vatandaslar Tr'deki vergi oranlarinin daha dusuk olmasi nedeni ile burada kazandiklarini burada orada kazandiklarini orada beayn edip vergilerini oduyorlar.
    Son soz: vergi ve olumden kacis yoktur.

Syg,
    Oturma izni alma şartı yok dar mükellef olabilmek için.

5. Gelir Vergisi Kanununun 6’ncı maddesinde dar mükellefiyet konu edilmiş ve Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişilerin sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilecekleri belirtilmiştir. Türkiye’de yerleşme kavramı ise aynı Kanunun 4’üncü maddesinde tanımlanmıştır. Buna göre; aşağıda yazılı kimseler Türkiye’de yerleşmiş sayılacaktır.
    1.İkametgahı Türkiye’de bulunanlar (İkametgah, Kanunu Medeni’nin 19’uncu ve müteakip maddelerinde yazılı olan yerlerdir.)
    2.Bir takvim yılı içinde Türkiye’de devamlı olarak altı aydan fazla oturanlar (geçici ayrılmalar Türkiye’de oturma süresini kesmez.)
    Gelir Vergisi Kanununun 5’inci maddesi ile aşağıda yazılı yabancılar, memlekette altı aydan fazla kalsalar dahi, Türkiye’de yerleşmiş sayılmazlar.
    1.Belli ve geçici görev veya iş için Türkiye’ye gelen iş, ilim ve fen adamları, uzmanlar, memurlar, basın ve yayın muhabirleri ve durumları bunlara benziyen diğer kimselerle tahsil veya tedavi veya istirahat veya seyahat maksadiyle gelenler;
    2.Tutukluluk, hükümlülük veya hastalık gibi elde olmıyan sebeplerle Türkiye’de alıkonulmuş veya kalmış olanlar.
    Sonuç olarak, yukarıda da ifade ettiğimiz üzere, Türkiye’de yerleşmiş olmayan veya sayılmayan gerçek kişiler dar mükellef vasfında sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilirler.

6.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaslar

biri bana sade sekilde guzel anlata bilirmi eurobondu? elbet biri anlatti bir seyler ama detail olarak isterdim. neden banka gidende bundan sohbet etmiyorlar? biri hic bilgisi olmazsa alirsa ne olur?
    burada boyle yazmis satis fiyati 3.4 bu yani ne?!!Ek 21033
    kimse yokmu bana yardimci olsun?

7.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    kimse yokmu bana yardimci olsun?
    Elinizdeki doları aynı mevduat gibi buna yatırıyorsunuz, faizini alıyorsunuz. Mevduattan farkları:
    1) faizi çok daha yüksek (iki katı diyelim, yıllık %7-8 civarında),
    2) vadesi çok daha uzun (bir iki yıllık olanı da var, 30+ yıla kadar gidiyor, ancak arada bozabilirsiniz mahkum değilsiniz).
    3) vade uzun olduğu için yılda iki kere faiz ödemesini alıyorsunuz, anaparayı vade sonunda alıyorsunuz (önce satmazsanız)
    4) yılda yaklaşık 40 bin liradan az faiz geliri elde ederseniz vergi/stopaj vb. hiçbir kesinti yok.
    Size önerim biraz interneti araştırın sonra bu başlığı baştan sona okuyun. Hazine bonosu/tahvili de aynısının lira ile olanıdır, ondan alıp sattıysanız yabancılık çekmezsiniz.
    Bankalar, müşteri temsilcileri vb. bu işi ya bilmiyor ya da ilgilenmiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    merhaba

bütün birikimimi bonda yatırmış birisi olarak uzun araştırmalardan sonra şunları söyleyebilirim

- yeterli paranız varsa (1M usd ve üzeri) fon değil bond alın
    - strateji bond merdiveni yapmak olsun, yani parayı tek bir bonda değil, birden fazla bonda yatırın.
    -özel sektör eurobondlarında alt limit min 200000 nominal olup kabaca 200000 usd gibi düşünün.bazı devlet bondlarında da (örneğin son çıkan euro cinsi bond ) alt limit 100000 euro. eurobonda yatıracağınız toplam miktar 1m usd ise,1000000/200000 = 5 yani 5 adet farklı vadelerde biten bond alın
    - örnek: 2022-2024-2026-2028-2030 . merdivenin kaç basamaklı olacağı(kaç adet eurobond alınacak), basamaklar arasındaki mesafe (örnekte 2 yıl) ve merdivenin malzemesi (özel sektör mü devlet mi yoksa TL cinsinden DİBS mi [bence uzak durun DİBS ten]) tamamen size ve paranızın miktarına bağlıdır.
    - bu şekilde hem faiz riskinden, hem default riskinden hem de fiyat değişikliklerinden korunmuş olursunuz. Ayrıca yılın her ayında veya her 2-3 ayda bir kupon ödemesi elde edersiniz. USD cinsi Eurobondlar genelde yılda 2 kez kupon ödemesi yapar, dolayısıyla her ay veya her iki ayda bir maaş alır gibi kupon ödemesi almak oldukça güzel. stratejinize göre bondlar itfa oldukça (benim örnekte her 2 yılda bir) yeniden paranızı nakit olarak geri alıp güncel faizlerden yeniden eurobond alarak rahat bir hayat sürebilirsiniz.
    Ben de sonunda biriktirdiğim dolarları (bir bölümünü) eurobonda çevirdim.
    Önerdiğiniz şekilde eşit üç parçaya bölüp üç farklı bono aldım, 2023-25-27 vadeli olanlar, bileşik faizleri 7.3-7.6 arasında. Hazineninkini aldım mecburen, özel sektörden almak için 200k+ dolarım yok, hazineninkileri bin doların katları şeklinde alabiliyorsunuz. Üç farklı bono almamın nedeni yılda altı kere faiz almak, bir nevi iki ayda bir maaş/kira benzeri düzenli gelir gibi..
    Bu yatırımı ev alıp kiraya vermek yerine yaptım, anaparaya kiradan daha çok gelir getirecek, ayrıca kafam rahat kiracıyla evle uğraşmayacağım.
    Faiz gelirim yıllık sınırı geçmediğinden vergi de ödemeyeceğim.
    Tek risk doların uzun vadede lira karşısında erimesi, onu da göze aldım. Faizin bir bölümünü de bu riske karşılık ayıracağım.
    Bence küçük yatırımcı için çok uygun bir araç, keşke daha çok insan bilse..
    Doları takip ediyorum ve iyi fiyattan toplamaya çalışıyorum, ilk fırsatta biraz daha alacağım.

Sayfa 94/1000 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •