Sayfa 94/1000 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde yok. CNN Türk

Trump : Gülen'i iade etmenin yollarını arıyoruz. Erdoğan çok sert ve güçlü bir adam. TRT
    İşte doları düşürmeye nasıl çalıştıklarının kanıtı.
    Yalancı medya

2. yine söylüyorum ölünü bile sarıp gömdügün amerikan bezi iken
    doların düşmesini tartışmak abesle iştigaldir

3. Bundan 3 sene önce jöleli 1$-1TL olacak diyordu şimdi de dolar 3 lira olacak 4 lira olacak diyenler aynı kafadan. Bende diyorum ki 1 $ en az 10 TL olacak. 2019 -2020 çok zor geçecek seçimlerin sonucu her zamanki gibi aynı olacak betona,köprüye, zamlara inşaata devam edilecek akabinde cari açık dış ödemeler dengesi bozulacak onun için önümüzdeki dönemlerde portföyününuzde altın ve dolar her daim bulunmalı. syg.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde yok. CNN Türk

Trump : Gülen'i iade etmenin yollarını arıyoruz. Erdoğan çok sert ve güçlü bir adam. TRT
    İroni mi gerçek mi ?

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Bundan 3 sene önce jöleli 1$-1TL olacak diyordu şimdi de dolar 3 lira olacak 4 lira olacak diyenler aynı kafadan. Bende diyorum ki 1 $ en az 10 TL olacak. 2019 -2020 çok zor geçecek seçimlerin sonucu her zamanki gibi aynı olacak betona,köprüye, zamlara inşaata devam edilecek akabinde cari açık dış ödemeler dengesi bozulacak onun için önümüzdeki dönemlerde portföyününuzde altın ve dolar her daim bulunmalı. syg.
    İş yatırımın ileriki yıllara dolar tahmini vardı, emin değilim ama 3 yahut 4 yıl sonrasına 15 li rakamlar vardı. Bana göre hala fiyat çok düşük. YTD

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
    Şimdi biz alıyoruz doları. Sonra TL ye bakaraktan aha kar ettik aha zarar ettik diyoruz . Halbuki hiçbir şey değişmiyor. 100 dolar hala 100 dolar . Mevduat açsan anca Amerika enflasyon oranını veriyor . Yurtdışı borsalara girecek bilgi birikimi yok . Kaldıki çoğu vatandaş kuru kuruya tutuyor elinde . Yok mu bunun basit, pratik bir yolu ? YTD

7. FED faiz atışları zaten biliniyor ve fiyatlandı. seçim sonucu da olumsuz olarak tahmin ediliyor. o da seçimden aylar önce fiyatlanır.

Banka mevduat faizleri sayfasına yazdığım yorumu buraya da yazayım.

Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    Dolar harcayarak yurtdışından ithal mal ve hizmet almak için önce vatandaşın elinde Türk lirası olması ve harcaması gerekir

lüks ihtiyaçların büyük kısmı döviz ihtiyacı ister. Krizlerde zaruri temel ihtiyaçların haricinde tüketim sert şekilde azalır. Evini boyatmak yerine bir yıl daha beklesin der. arabasını değiştirmez. Gardrobunu yenilemez. bilgisayarını tamir ettirip yenisini almaz. arızalanan beyaz eşyalarını tamir ettirir, mobilyalarını değiştirmez. her sene değiştirdiği telefonunu o sene değiştirmez. dışarıda yediği yemekleri azaltır. kombiyi kısar , tatile gitmeyebilir yada sayısını azaltır. v.s. v.s.

eee ihtiyaçlar azaldı. piyasada TL yok. Bankalar TL kredi vermiyor. Şirketlerin TL ihtiyacı var. ne yapacaklar. Bankalardaki mevduatın büyük kısmı döviz olmuş.....
     Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    TL karşısında son üç yılda 3 e katlamış dolar. marjinal fayda teorisi diye bir şey var bunun tepesi yok mu...

Ekonomi daralıyor ise tüketim kısılacağı için ithal mal ihtiyacı da azalacak ve dövize ihtiyaç da azalacaktır.

Tüketim azalıp , işsizlik çoğaldığı ve para emisyonu yapılmadığında TL kıtlığı doğar ve TL elde etmek için dövizler sattırılır.

Birikim sahipleri düşen döviz, emlak fiyatları ve borsa yüzünden enflasyon altındaki mevduatta kalmaya zorlanır...

Devalüasyon sonrası şirketlerin değeri düşünce ve faiz yükselince sıcak yabancı para girişi olur ve döviz düşer TL ihtiyacı artar...

Demem o ki merkez bankası para basmaz ise dolarcılar epey süre sürünür. Mevduatçılarda dolar düşüyor diye enflasyon altında kalarak avunur.

8. Uzun vadeli aylık grafik bana göre aşağı daha marj var diyor. Bolnger bandın içine daha yeni girdik, rsi hala yüksek, trend ortalamaları aşağılarda kaldı. 12 aylık ortalamaya değmesini bekliyorum. 4, 50lerde taban yapıp sonra uzun yıllar için 4.5 -6 arası dalgalanır. 6 üzeri uzun zaman zor bence. Tabi benim dediğim uzun vade. Kısada yukarı spekülatif hareketler olabilir. Benim düşüncem böyle.

F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 94/1000 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •