Sayfa 94/215 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Objektif adam derki evet bu repaintli gecmis getiri yanlis.

Ama ben su sekilde kullnarak getiri elde edecegimi umuyorum oyle olduguna inaniyor inanmak istiyorum.

Ne getirecegini bilmiyorum bu yontemin ama iyi getiri elde edecegine inaniyorum.

Bu ispata veya delile bagli birsey degil inanc meselesi o yuzden nasil elde edeceksin sorusuna cevap vermem icimden oyle hissediyorum.

Bitti gitti kimse sana nasil boyle getiri elde edecegini soramaz.

İnaniyorum diyeceksin bitti.

Diger arkadaslarinda bu inanca ispatsiz delilsiz bir sekilde inanmak isterse inansinlar.

Ben bilimsel akilci gercekci yaklasimdan yanayim.

İcimizde olusan hissiyat veya inanclarin dayandirdigi yontemleri mantikli bulmuyorum.

Bu tipki herhangibirinin bimeks al nedenini sorma ben yukselecegini hissediyorum oyle inaniyorum o yuzden almalisin. Dedigi hisseyi almak gibi geliyor.

Nedenini nicinini nasilini soran arastiran ogrenen yatirimciya yatirimci diyorum tasaraya his ile inanc ile yapilan yatirimin sayisal lotoda hissiyatla uydurulan rakamlardan farki yok.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Objektif adam derki evet bu repaintli gecmis getiri yanlis.

Ama ben su sekilde kullnarak getiri elde edecegimi umuyorum oyle olduguna inaniyor inanmak istiyorum.

Ne getirecegini bilmiyorum bu yontemin ama iyi getiri elde edecegine inaniyorum.

Bu ispata veya delile bagli birsey degil inanc meselesi o yuzden nasil elde edeceksin sorusuna cevap vermem icimden oyle hissediyorum.

Bitti gitti kimse sana nasil boyle getiri elde edecegini soramaz.

İnaniyorum diyeceksin bitti.

Diger arkadaslarinda bu inanca ispatsiz delilsiz bir sekilde inanmak isterse inansinlar.

Ben bilimsel akilci gercekci yaklasimdan yanayim.

İcimizde olusan hissiyat veya inanclarin dayandirdigi yontemleri mantikli bulmuyorum.

Bu tipki herhangibirinin bimeks al nedenini sorma ben yukselecegini hissediyorum oyle inaniyorum o yuzden almalisin. Dedigi hisseyi almak gibi geliyor.

Nedenini nicinini nasilini soran arastiran ogrenen yatirimciya yatirimci diyorum tasaraya his ile inanc ile yapilan yatirimin sayisal lotoda hissiyatla uydurulan rakamlardan farki yok.
    ne hissi ne duygusu arkadaş ya..yazmayım diyorum yazıp duruyorsun

ereğli ,trkcm, Eczyt,soda vs. temettü hisselerinin son 4 yıldaki getirisi bile yüzde 200-400 arası değişiyor.bunların bir kımınında bedelsizide var..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    ereğli 1,80 den 8,5 tl ye gitti, soda 1,30 dan nerdeyse 6 tl ye gitti, 2014 tkcm 1,10 dan bu tarihe 4, e gitti......ve bunlar hiç alım satım yapılmadan hesaplanmış veriler..temettü ve bedelsizi,de hariç....erhan karşındakini cahil görmeden önce tanı..TEMETTÜ VERİMİ herzaman çok getiren bir enstüman....birde üslübuna dikkat et...burası seviyeli bir topic kardeşim.ayıp oluyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    dikkatini çekerim yukardakilerin hepsi temettü veren hisseler.......sen 2015 gibiydi yanılmıyorsam bir topicte temettü ile yatırım yanlış deyipo duruyordun.bende sana hatalısın demiştim..zaman gösterecek demiştim..eski nikim turgutbey... bam bakalım ne kadar getirileri olmuş dediğim hisselerin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    ha sen şimdi diyeceksinki başka parametreleri iyi ondan yükseldi..ee tamam işte temettğü veriminide bu parametreler yükseltiyor zaten...karı düzenli artan firmanın temettü geleneğide varsa alım yapıyoruz..karını paylaşanla alım yapıyoruz..güven nnedeniyle yatırımcı giriyor...zamanımı aldın yine. ne diyeyim..

6. Temettu yatirimi yanlis demedim bul getir o yaziyi.

Yazilarimi okumamissin diye bu yizden dedim.

Bende bos yere ugrasiyorum arastirmayan sorgulamayan kosulsuz inanan birine temettu meselesi anlatilamaz ki.

Yanli bakiyorsun olaya bir tane yazim yok benim temettu hissesi almayin diye bul getir delillerle gitmeyi seviyorum nede olsa.

Ama yok karistirdim siz delil ve iapat aramiyorsunuz.

Sorgulamadigin surece benle ayni noktaya asla gelemezsin.

Hadi ben yanalcinin bilincsizin onde gidebiyim.

Warren buffet var onunuzde mektubunu okuyun bakalim ne demis ya.

İspatlayamazsin benim su hisseyi almayin veya su hisseleri almayin kazanamazsiniz dedigim bir tane cumleyi.

Kapatin artik bu konuyu

Burada verdigimiz emegimiz bir cirpida bosa gidecek.

Biz gecmis getiride sorun var derken siz en iyisi su cikiyor diyorsunuz.

Sonra kizdimida kizdi diyorsunuz.

Oda yetmiyor olayi baska bir noktaya temettu iyidir kotudur noktasina getiriyorsunuz.

Ne alaka ? Cunku verecek cevap kalmiyor kiliclari cekip savasma pesindesiniz gercegi bulma pesinde degilsiniz.

Ne ederimde erhani vururum saf disi ederim derdindesiniz.

Biz yazincada seviyeden bahsedersiniz. Ogle arasi elim ayagim titredi yazarken gunlerce emek verdik bu getirinin dogrumu yanlismi oldugunu ogrenmek icin.

Para verdik egitime katildik okadar dil doktuk.

Donup dolastiniz okudunuz sozde.

Ve o mesajiniz yokmu daha iyi getiri ureten bulamadim.

Bu cumle basimdan kaynar sulari dokturdu
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Temettu yatirimi yanlis demedim bul getir o yaziyi.

Yazilarimi okumamissin diye bu yizden dedim.

Bende bos yere ugrasiyorum arastirmayan sorgulamayan kosulsuz inanan birine temettu meselesi anlatilamaz ki.

Yanli bakiyorsun olaya bir tane yazim yok benim temettu hissesi almayin diye bul getir delillerle gitmeyi seviyorum nede olsa.

Ama yok karistirdim siz delil ve iapat aramiyorsunuz.

Sorgulamadigin surece benle ayni noktaya asla gelemezsin.

Hadi ben yanalcinin bilincsizin onde gidebiyim.

Warren buffet var onunuzde mektubunu okuyun bakalim ne demis ya.

İspatlayamazsin benim su hisseyi almayin veya su hisseleri almayin kazanamazsiniz dedigim bir tane cumleyi.

Kapatin artik bu konuyu

Burada verdigimiz emegimiz bir cirpida bosa gidecek.

Biz gecmis getiride sorun var derken siz en iyisi su cikiyor diyorsunuz.

Sonra kizdimida kizdi diyorsunuz.

Oda yetmiyor olayi baska bir noktaya temettu iyidir kotudur noktasina getiriyorsunuz.

Ne alaka ? Cunku verecek cevap kalmiyor kiliclari cekip savasma pesindesiniz gercegi bulma pesinde degilsiniz.

Ne ederimde erhani vururum saf disi ederim derdindesiniz.

Biz yazincada seviyeden bahsedersiniz. Ogle arasi elim ayagim titredi yazarken gunlerce emek verdik bu getirinin dogrumu yanlismi oldugunu ogrenmek icin.

Para verdik egitime katildik okadar dil doktuk.

Donup dolastiniz okudunuz sozde.

Ve o mesajiniz yokmu daha iyi getiri ureten bulamadim.

Bu cumle basimdan kaynar sulari dokturdu
    kardeşim benle muhatap olma.. istediğine inanabilirsin.sorun değil benim için.burdaki herkeste inanabilir.senin herhalde bazı sıkıntıların var.Allah yardımcın olsun.syg.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    birdaha da bu topiğe yazmayacağım. Sn drizm mümkünse size özelden yazmak isterim bundan sonra ?

Sayfa 94/215 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •