Sayfa 940/7020 İlkİlk ... 440840890930938939940941942950990104014401940 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 7,513 - 7,520 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. "Her kadinin karsi konulmaz bir yeri vardir. Bazisinin gozleri, kiminin gogusleri, kiminin sirti. Claire’inki ise dizleri. / Qualsiasi donna c'è un punto vulnerabile. Per qualcuna è la base del collo, per altre la vita o le mani. Per Claire, in quella posizione e sotto quella luce, era il ginocchio. / Every woman has her most vulnerable point. For some, it's the nape of the neck, the waist, the hands. For Claire, in that position, in that light, it was her knee."

Claire'in Dizi (Le genou de Claire - Il ginocchio di Claire, 1970) Yonetmen: Éric Rohmer

2. "Ve donup daglara ve kayalara dediler ki: ‘Uzerimize dusup bizi su an tahtta oturan hukumdarin varligindan kurtarin.’ Ve masumlarin gazabindan. Onun hincini alma gunu geldigi zaman/ And they said to the mountains and to the rocks, "Fall on us and hide us from the presence of Him who sits on the throne, and from the wrath of the Lamb, for the great day of His wrath has come, and who is able to stand?"

Andrei Tarkovsky, Stalker (1979)

3. "Denizden daha buyuk bir manzara var gokyuzu; gokyuzunden daha buyuk bir manzara var, insan ruhunun derinlikleri. / C'è uno spettacolo più grandioso del mare, ed è il cielo, c'è uno spettacolo più grandioso del cielo, ed è l'interno di un'anima. / There is one spectacle grander than the sea, that is the sky; there is one spectacle grander than the sky, that is the interior of the soul." Victor Hugo

400 Darbe (Les 400 Coups - The 400 Blows (1959) Yonetmen: Francois Truffaut

4. “Kitaplar, silahlar degil. Kultur, siddet degil. / Libri, non armi. Cultura, non violenza. / Books, not guns. Culture, not violence."

Dusler, Tutkular ve Suclar (I sognatori - The Dreamers, 2003) Yonetmen: Bernardo Bertolucci

5. 6 Nisan Uluslararasi Kalkinma ve Baris Icin Spor Gunu

6. Sairlerin sairi Italyan Francesco Petrarca, hayatinin aski olacak Laura ile ilk kez 6 Nisan 1327'de Santa Chiara ad Avignone kilisesinde bulustu.

Dagilir yele karsi altin saclari
    Ucusurdu binbir buklum icinde
    Bir hos isik vardi gozlerinde
    Piril piril, söonmus o zamandan beri.

Bir iyilik sarardi yuzunu bazen,
    Bilmem, belki bana oyle gelirdi;
    Ben, o sevdadan can atan deli
    Nasil yanip tutusmazdim o zaman.

Yurudu mu yerden kurtulurdu sanki,
    Melekler oyle yuruse gerek; sozleri
    Bir baska turluydu insan sozlerinden.
    Gokte bir ruhtu o, bir canli gunesti.
    Oyle gordum ben; oyle degilmis simdi.
    Yay gevsemis, ne cikar, yara gitmez gonulden

7. Fatih Sultan Mehmet, 29 Mayis’a kadar surecek olan Istanbul kusatmasina 6 Nisan 1453’de basladi. (Mehmed II (Fatih the Conqueror) begins his siege of Constantinople (Istanbul), which falls May 29./ (L’attacco finale iniziò il 6 aprile 1453. Il sultano turco Maometto II (Fātiḥ, Il Conquistatore) attaccò Costantinopoli dalla terra e dal mare con un esercito di circa 200.000 uomini. La caduta di Costantinopoli – La mattina del 29 maggio 1453 i turchi ottomani entrarono in Costantinopoli.)

Sayfa 940/7020 İlkİlk ... 440840890930938939940941942950990104014401940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •