Sayfa 941/1252 İlkİlk ... 4418418919319399409419429439519911041 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,521 - 7,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Oran derken ben faiz anladım sanırım dth sayısı toplamda tl mevduatı geçmiş dediniz
    evet.

dth büyükliği TL yi geçmiş.
    ?

2. Turkiye_Ihracat_Ithalat.jpg
    Turkiye_Ihracat_Ithalat_Oranlari.jpg

2009 krizinde Dünya'daki ve Türkiye'deki ekonomik daralma dışında yukarıdaki iki grafiğe bakıldığında son on yılda Türkiye dış ticaret açığını azaltmaya yönelik herhangi bir tedbir uygulamış görünmüyor.

3. Turkiyenin_Bolgelere_Gore_Ihracat_Oranlari-min.jpg

TÜİK verilerine göre son 10 yılda Türkiye ihracatının büyük bir bölümünü %40-%50 bant aralığında Avrupa Birliği'ne, 2. büyük bölge olarak da Orta Doğu'ya (%19-%25 bant aralığında) yaptığı görülmektedir. Türkiye açısından en büyük problemlerin yaşandığı ülke olarak görülen ABD'nin bulunduğu Kuzey Amerika'ya ise toplam ihracatının %4-%6 bant aralığında kalan kısmını yaptığı görülmektedir.

4. Ihracata 28m euro daha ortadogu ya ekliyelim. FB 2 brezilyali gs de gomis i satti. Iyi yoldayiz . Ligin kalitesi düsecek ama bein sports düsünsün. Önümüzdeki 3-4 yil hem turkiye super liginde hemde ülkede feda sezonlari olacak gibi

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    http://m.hurriyet.com.tr/dr-beyhan-i...ullan-40931512
    Yüksek faiz yüksek enflasyona sebep oluyormuş o yüzden faiz artışı çok tercih edilmezmiş bu yorumları okudukça dolar alma isteği daha da artıyor insanın
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Bu dr hanımefendi yersen taktiği uygulamaktadır(ve bu gazete)..belli ki bir yerlerden koltuk kapma sevdası ağır basmış..

Doların sıkılaşmaya devam ettiği ortamda, ister yan yatılsın, ister çamura batılsın, isterse amuda kalkılsın, sonuç pek değişmez..sadece iyi bir kriz yönetimi ile hasar azaltılabilir o kadar..yeyip içerken düşünülecekti..

6. Türkiye'nin son on yıldaki en büyük ithalat yaptığı bölge Avrupa Birliği (%37-%40 bant aralığında) olmuştur. İkinci büyük ithalat bölgesi (%19-%27 bant aralığında) olarak Diğer Asya ülkeleri diye gruplandırılmış olan Çin, Hindistan, Endonezya, G.Kore gibi ülkelerin başı çektiği bölge olmuştur. Kuzey Amerika'dan yapılan ithalat oranı %6-%7 bant aralığında kalmıştır.

2017'de en büyük dış ticaret açığı verilen ülkeler sırasıyla Çin, Rusya, Almanya, G.Kore ve İsviçre olmuştur. (8 milyon nüfusu olan İsviçre ile çok ciddi dalgalı bir ticari ilişkimiz var, ne gidip geldiğine alt kırılımlardan bakmak lazım aslında ). ABD'ye karşı ise dış ticaret açığı son 6 yıldır azalma eğilimi göstermekle beraber toplam ticaret hacminde herhangi bir daralma görülmemektedir. 2017 dış ticaret açığı 77 milyar dolar civarında olan Türkiye'nin Çin ve Rusya'ya karşı verdiği toplam ticaret açığı ise 37 milyar dolar civarında olmuştur.

NOT: Grafikte sütunda bulunan değerleri x1000 yaparak milyar dolar olarak okumak gerekir. Grafik üzerinde belirtmeyi unutmuşum.
    Son düzenleme : PiNNo; 24-08-2018 saat: 11:33.

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Geçen gün bir grafik görmüştüm.. Borç alınan her 3 USD ın 2 si gayrimenkule gitmiş. Oysa, borcumuz USD faizi USD.. Likit... Yani karşılığında ev yada daire ödemeyeceğiz...

Nakit USD ödeyeceğiz..

Batan batsın.. Her şirket kurtarılacak diye bir şey de yok..

2015 Yılında Ankara Çayyolunda lüks bir sitenin emlakçısı havuz kenarındaki kumu Antalya Lara dan özel getirttik deyince; şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım...

Ortalama maaşların 3,000 TL düzeyinde olduğu memlektte; 85 metrekare dairecikleri bu millete 900,000 TL ye 2015 yılında pazarlayan eski adı ile emlakçı yeni isimleri ile broker lar vardı...

3,000 TL vs 900,000 TL= 85 metrekare ev.

Bu data verisi bile ekonomimizde ANAMOLY olduğunu göstermeye yeterdi...

Lara dan DENİZ KUMU.. ANKARAYA...

Sanki dersin Kadın Mısır Kraliçesi KLEOPATRA; adam ROMA İMPARATORU SEZAR...

Saçma sapan tipler, BMW, Land Rover, Audi, Mercedes sahibi oldular...

Avrupaya işim icabı devlet 100 defa göndermiştir.. Şirket CEO su adam Opel CORSA ile gelir, akıllı olmayan telefon kullanır, 750 yıllık evde otururdu.. Tuğlası bie 750 yıl önce yapılmış...

O zenginlik içinde; zenginlik paçalarından aşağıya akarken; yaptıkları Tasarrufa bak...

2010 yılında AB eksi faiz vermesine rağmen Avrupalı parasını harcamaya canı çıkarken bize 1600 TL ye çalışan tipler; Marlboro sigara, I Phone telefonu masa üzerine koymak için yarışmaları...

Millet olarak ta görgüsüzlüğümüz had safhada idi... Eşime o zaman bu BMW ler bu lüks araçların hepsi satılacak demiştim..

Lükste birbirimiz ile yarışmak adet haline gelmişti...

2010 -2015 arası marka bir daire oturmak, lüks bir araç kullanmak hayata karşı atılmış en güzel golün ispatı kanıtı olmuştu...

İlerisine bakmadan... Oysa maç 90 dakikadır...

Şimdi önümüze BANKALAR faturayı koydu.. Geçenlerde baktım. Akbnk 225 milyar TL, Garanti 260 milyar TL, Ziraat 363 milyar TL, İş Bankası 333 milyar TL kredi vermiş..

Faizi ile şimdi istiyorlar..

Yaklaşık 196 milyar USD bankalara ödenecek....

Bu durumda Ali Ağaoğlu geçenlerde eletrik santrallerimi satacağım borcumu ödeyeceğim dedi..

Ağaoğlu, elin parası ile (Magazin programlarında 1.Karım 2.karım 3.Karım 4.Karım diye) gerdek yapan en somut örnek diye verdim..

Her neyse;

Hükümet bu noktada büyümeden taviz vermeyeceğim dediği an; TL nin %100 satılıp; etrafınızda her ne ucuz ise onu almak en mantıklı yol olacaktır...

İster, hisse, ister altın, ister leblebi, ister kahve...
    İmzamı atıyorum altına...

Çok güzel özetlemişsiniz illüzyon devrini bende arabayla yolda giderken eşime aynı şeyi söylerdim hep Türkiye bu kadar zengin bir ülke değil biliyorum doğrudan piyasanın içindeyim ticaret hayatının..

Müzik durdu şişko kadınla dans edenin vay haline!!!

Yeni mottom "Cash is the King"

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Borsa sabırsızların parasının , sabırlılara aktarmanın bir aracıdır." Warren Buffet

8.  Alıntı Originally Posted by berkmeric85 Yazıyı Oku

Müzik durdu şişko kadınla dans edenin vay haline!!!

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bak bu cümleyi sevdim...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 941/1252 İlkİlk ... 4418418919319399409419429439519911041 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •