Sayfa 940/1252 İlkİlk ... 4408408909309389399409419429509901040 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,513 - 7,520 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Deşme yaramızı yilda 3 defa gidiyorduk , Bu sene 2 de kaldık seneye ne yaparız mechul
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Ukrayna seferleri her defasında daha da maliyetli oluyor.

2. SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yatırım tavsiyesi değildir

3. Sn.SadeceGrafik Türkiye'nin sorunu eğitim değildir.. ELimizde çok fazla mühendis, dr, avukat, mimar, teknisyen olduğunu düşünüyorum. Fazlası ile...

Bizde sorun bu mevcut eğitimli kişilerin kendi meslek alanlarında çalıştırıp, iş gücüne katamamamızdır...

Bu işte; siyasi politikalar ile olur...

Türkiye de temel sorun,

Türkiye'de ortalama bir mesleğe sahip olup ta ortalama bir gelir düzeyine sahip, ortalama kişilerin siyaset ile uğraşmamasıdır...

Genelde ya çok alt gelir gruplarından, yada çok üst gelir gruplarından, siyasi düşünce olarakta çok keskin marjinal aşırı sağ yada çok keskin aşırı sol görüşlü kişilerin siyasete hakim olmasından kaynaklanıyor.....

Bu sosyolojik profillerde başa gelince aşırı uçlu siyaset politikaları ile ülkeyi hem ekonomik hem siyasi hem askeri hem hukuki olarak geriyor...

Yoksa Türkiye'de çok ciddi bir mühendis, dr, avukat, mimar, hakim, savcı , teknisyen açığı olduğunu düşünmüyorum.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İTÜ, KTÜ ve YTÜ gibi üniversiteler teknik üniversitelerdi ve en çok patent buradan geliyordu. İTÜ kimleri mezun etmedi ki? En kıymetli mühendisler ve teknisyenler bu teknik üniversitelerden çıkardı. Buraları sosyal bölümler açarak çöp ettiler.

Geçen televizyon seyrediyorum. Bu tipleri gördüm ümidimi kaybettim. YTÜ de normalde sadece mühendis, teknisyen veya mimar yetişirdi. Felsefe bölümünün işi ne? Yıldız Teknik Üniversitesi adı üstünde tekniktir. Hangi iyi aile çoçuğu bu teknik üniversitelerde sosyal bölümler açtıysa vatan hainidir. Aynı şekilde İTÜ ve KTÜ de de sosyal bölümler açılmış. Tam bir kahpelik ve kepazelik. Bizim teknisyene ve mühendise ihtiyacımız var. Goygoycu zaten çok Türkiye de. Fazlasına gerek yok.

4. http://m.hurriyet.com.tr/dr-beyhan-i...ullan-40931512
    Yüksek faiz yüksek enflasyona sebep oluyormuş o yüzden faiz artışı çok tercih edilmezmiş bu yorumları okudukça dolar alma isteği daha da artıyor insanın
    Yatırım tavsiyesi değildir

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Mebes hükümetin 3,96 TL den sonra geri gelen USD ın 3,71 TL lere kadar süreci iyi yönetmesi ve USD ın aniden 3,96 TL ye gelmesini ciddiye alması gerekirdi..

Oysa ben hükümetin büyümeden taviz verip ekonomiyi sakinleştirmesi gerektiğini düşünürken USD 3,76 TL ler de iken Türkiye'de büyüme %11 gelmişti...

%11 gibi saçma sapan hormonlu bir büyüme ekonomide ne enflasyon bırakır, ne USD...

Zaten USD ın yeniden 4 TL ye sıçraması 1 iş günü idi..

Ertesi gün USD almaya karar verseniz 4,35 TL olmuştu.. Belki geri çekilir o vakit alırım dediğimiz de 4,50 olmuştu.. Burası tepe geçti arık dediğimizde 1 günde 4,90 TL ye gelmişti..

O ara Bakanlara Vize Krizi, Papaz olayı, tweet derken 5 TL ile 6 TL arasını ben hatırlamıyorum bile...

6,35 TL ye 15 dakikada ulaşmış akşam gece yarısı 7,11 TL yi bulmuştuk...

Şimdi geldiğimiz yer 6,11...

Bırak USD Almayı; ne olduğunu bile anlamadık...

Eğer USD kurunu 5,60-5,70-5,80-5,90 filan hatırlayan varsa yazsın...

Bende 5-6 TL arası USD da yok...

O derece...
    Kart borcu vardı o hafta. Pazartesi 5.10'dan dolar alıp bir kısmını ödemiştim. Heyet nasıl olsa anlaşır hafta sonuna kadar düşer kalanını da hafta sonuna doğru öderim demiştim. Cuma sabah 5.70'ten 5.90'a geldi Albayrak'ın konuşma beklenirken. Erdoğan konuşmaya başladı, yastık altındaki dövizlerinizi bozdurun dedi, orada film koptu. Burada almak lazım diye aklımdan geçti ama o günlerde kambiyo kontrolü veya döviz mevduatların TL'ye çevrilmesi çok sık gündeme gelir olmuştu. Erdoğan da o kadar hiddetli konuşuyordu ki ben cesaret edemedim dolara girmeye. Kesin bir şey yapacaklar diye işkillendim. Sonrasında da Albayrak'ın konuşma vardı malum. Ucu çok açık bir ortam vardı o gün. Ancak sonuç olarak hiçbir şey olmadı. Albayrak'ın konuşmadan da bir şey çıkmadı. 7'leri görmüş olduk. Kart borcunun bir kısmını Cuma 6.90'dan ödedim bu konuşmalar sürerken. Ateşi söner nasıl olsa, bir kısmı yine dursun Pazartesi öderim dedim, sonra makaslar açıldı, ateşin sönmesi de fayda etmedi, kalan borcu artık son ödeme tarihi Pazartesi 7.00'dan kapattım. Böylece muhteşem bir risk dengeleme stratejisi izlemiş oldum. Pazartesi dolar 5.10'ken mevduatları bozup dolar alsaymışım kaç yüz bin lira cepteydi şimdi. Neyse, iş işten geçtikten sonra şöyle yapsaydım böyle etseydim demenin bir anlamı yok. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Eylül'de OVP PPK derken doğru adımlar atılırsa veya böyle bir beklenti oluşursa belki dolar biraz düşer, biz de düştüğü yerden alırız kısmetse.

6. Döviz Mevduat oranı TL Mevduatı geçmiş.
    ?

7.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    Döviz Mevduat oranı TL Mevduatı geçmiş.
    örnek verirmisin

8. Oran derken ben faiz anladım sanırım dth sayısı toplamda tl mevduatı geçmiş dediniz

Sayfa 940/1252 İlkİlk ... 4408408909309389399409419429509901040 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •