Hocam Yazımda zaten dediğim gibi yıl olmuş ''2018 '' siz 1970 lerdesiniz .. Yazım siyasi yada ideolojik bi arguman içermiyordu ki gördüğümü önce ÖĞRENMEYE çalışan bir yapım vardır bana ne gösterildiği önemli değil .. Yapılan bu köprüler ve yolları hakkında bilginiz varmı maliyetleri çalıştırılan yani sağlanan istihdam konusunda ( yapımında ve sonrasında ) araştırmanız varmı bilmiyorum ama çoğu insan yazıyor google a sonra '' Oda tv . diken . abcgazetesi . t24 ve kişisel içi boş yandaş veyahut muhalif haberler yorumlardan okudukları ile bilmişlik taslıyor kesin konuşuyor.. Yukarıda verdiğim link bakanlık tarafından açıklanan bakan tarafından söylenen karşılanması gereken verilen değerlerdir .. Devletin bu işleri dış kredi vs ile yada kendi kaynakları ile yapması demek Bütçeyi darboğaza sokması demektir işin uzaması,eksik istihdam ve sonuç olarak zarar yazması demektir.Bu tür konsorsiyumlarda yapılan işin zamanı ve zararı kesindir ( Bknz. Yapılamayan Almanya Berlin Havaalanı inş . Avrupanın en büyük ülkesi ya ) . Devlet yap-işlet konsorsiyumuna geçmeyen araç için garanti para verse dahi bu maliyetin antlaşma sonuna kadar köprünün ve yolların ana maliyetini bulması imkansızdır ki bulamaz o tür bir hesap yok , Öyle o sitede bu sitede yazan gibi 3 yılda 50 milyar dolarlar felan olabilecek yada olan gerçekçi yada gerçek rakamlar değildir her türlü araştırmanızı konsorsiyum sitesinden ve kamu sitelerinden yaparak doğru rakamları bulabilirsiniz ..
Kısaca şöyle söylim o sitelerde haberler var köprüden geçmeyen her otomobil'i 90tl ile çarpıyorlar hesabı öyle buluyorlar ama gerçekte otomobil 13 tl 6 aks araç 90 tl Yani hocam senin de dediğin gibi '' Size söylenen, gösterilmek istenen şeyleri sorgulayın. Olaylara çok yönlü bakın. Aksi durumda yanıltılırsınız.''
? Gerçekten neye ne şekilde neden katıldığını merak ettim yada niçin hocam ? ..
Hocam sizin kafaya göre dolar düşsün diye herhangi bir devlet meselesinde alınan kararı iptal etmek gerekiyorsa vay o devletin de milletinde haline kal sen sağlıcakla .. Ters indikatör çalıştırırsak OHAL 'i iptal etsinler diye DOLAR yükseliyor diyorsun yani ? Ki aslında benim yazdığım ile senin alıntıladığın yerlerin bi alakası yok ne diyelim her düşünceye saygı duymak lazım diyelim ..
Yer İmleri