Yok hocam, zaten malum şahıs 500 bp faiz artırımından hemen sonra bir konuşmasında çıkıp tekrar "faiz sebep, enflasyon sonuçtur, bunu böylece bilelim" diye ekledi... İnternetten ilgili tarihlerdeki konuşmalarından bulunabilir. Zihniyet aynı yani. Şimdi zoraki artırdılar 500 bp yoksa dolar çift haneye gidiyordu, 1-2 sefer de 100er bp artırırlar, sonra ilk fırsatta paldır küldür indirip yine doların yeni zirveler yapmasını izlerler...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Farklı fikirler olacaktır elbet... Bu fikirlerde işaret edilen doğru hususlar da var...
Ancak son döneme kadar o kadar saçma sapan hareketler, beyanatlar ve uygulamalar vardı ki, öyle ya da böyle son dönemde sorun buradan kaynaklanıyor denilebilmesini bile olumlu görüyorum.
Bunların lafta kalıp kalmayacağını zaman gösterecek...
8 ve üstü dolarla, bu kadar dolarizasyonla bu iş sürdürülebilir değil... O yüzden de önceki mesajda da belirttiğim gibi bir şeyler değişmek zorunda...
Buna izin verilir mi, verilmez mi, 3-5-6 ay sonra yine aynı döngüye mi dönülür, yoksa 2021 yılı dengelenme yılı mı olur, yaşayıp göreceğiz...
Bir vatandaş olarak dövizin ve faizin artışından memnun olmak mümkün değil. Bizim dışımızda gelişen ama tamamen bizim yaşamımızı etkileyen bu duruma tedbir olarak yapabileceğimiz şeyler çok sınırlı. İşte ya döviz alarak yada altın alarak korunmaya çalışıyoruz. Buradaki asıl soru ; sizinde dediğiniz gibi madem ki 8 liralardaki bir kurla zorlanan bir ekonomi vardıysa, neden her gün ekranlarda ısrarla yüksek perdeden tüm dünyaya meydan okundu ? Maliye bakanımız '' dolarla ne işiniz var '' derken tüm ihaleler neden dolarla veriliyor ? Vatandaşın yaktığı gazdan, yediği ekmeğe- ete kadar , kulağındaki cihaza kadar ithal olmuşken bu konuşmaların amacı neydi ? Dolar gitti 8,50 lere aniden bir haber duyduk ki , geçiş garantili köprü ve yollarla , diğer garantili işlere KUR FARKI adı altında yüklü bir ödeme yapılmış. Oysa 2 hafta beklenseymiş zaten kur düşüyormuş.
Ben sade vatandaş olarak hiç bir siyasetçinin vaadlerine göre hareket etmemeyi öğrendim. Alacağım tedbirler bazılarının hoşuna gitmiyor diye hain olmam. Aksine yurtsever olarak bütçemi sağlam tutarak ülkemin kaynaklarını korumuş oluyorum.
Aralık faiz artışı beklentisi medyan 125 baz puan
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Viop teminat mk 14.31% günlük
ünlü menkul 16.50% günlük m+
40 yıllık yani olurmu fani
Yer İmleri