Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 95/418 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 3339 madde; 753 - 760 arası.

Konu: POLTK - Politeknik Metal

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Dün seans sonundaki yanlış haber trafiğinde umarım malını kaptıran çok olmamıştır. Politeknik gemisinin rotası bellidir, kaptanımız ve mürettebatımız da tecrübelidir. Bizleri arada fırtınalar olsa da sağ salim hedef limanımıza ulaştıracaklardır...
    Valla sayın pit biraz daha diye diye hedeflediğim miktarı da geçmiş bulunuyorum. Artık ortalama maliyet de yukarı gelmeye başladı.
    Bakıyorum günde 3-5 bin lot işlem oluyor olmuyor yani.
    Biraz destek atacak kimse de yok.
    Ne oldu, bu kadar güvendiğimiz hisseye portföyde daha fazla yer ayırmaya korkuyor muyuz yoksa.
    İşin garibi borsada yüzbinlerce yatırımcı var, POLTK gibi bir cevheri keşfeden şurada 3-5 kişi miyiz yani.,
    Bazen hata yapan biz miyiz acaba demiyor da değilim.
    Şu aşamada tahtaya 50-100 tane yatırımcı yönelse 1000-3000 adet arası alacak 50 yatırımcı gelse neler olur?

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Valla sayın pit biraz daha diye diye hedeflediğim miktarı da geçmiş bulunuyorum. Artık ortalama maliyet de yukarı gelmeye başladı.
    Ne oldu, bu kadar güvendiğimiz hisseye portföyde daha fazla yer ayırmaya korkuyor muyuz yoksa.
    İşin garibi borsada yüzbinlerce yatırımcı var, POLTK gibi bir cevheri keşfeden şurada 3-5 kişi miyiz yani.,
    Şu aşamada tahtaya 50-100 tane yatırımcı yönelse 1000-3000 adet arası alacak 50 yatırımcı gelse neler olur?
    SN Playmaker umutsuzluğa düşmeyin. Biz şuan gelişen işletmeler pazarında, herkesin satınalmak istediğinde bile alamadığı bir hissedeyiz Yani aracı kuruma gidip ekstra sözleşmeler imzalayarak hissemizi almaya başladık. Adı üstünde şirketimiz gelişiyor. Çok yıllar önce hektaş toplarken aynı durum vardı, günde 50 bin 100 bin tl lik işlem olmazdı. Şimdi geldiği nokta ortada.
    Şuan dediğim gibi şirket büyüyor ve bu yıl sonu (konsolide de) 9 milyon kar göreceğiz.Borsada bu sermaye ile bu karları açıklayan kaç tane firma var? Net kar marjını yıllardır koruyan kaç firma var?
    Ben bu hisseyi tespit edebilmiş azınlık olarak görüyorum bizleri. Şuan onun keyfini süreceğiz, hisse A grubuna çıkarsa ve ileride sermayesini arttırınca işlem hacmi de istediğimiz yerlere gelir...
    Ben şirketten 2018 yılında 60 milyon civarı ciro bekliyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Bakın Genel Kurulda Costa ne demiş:
    "Her ne kadar Politeknik Alüminyum Yüzey Kaplama ve Mühendislik Hizmetleri gibi ana
    faaliyet alanlarında yerel ve kısmen bölgesel bir liderlik kazanmış olsa da, Coventya
    Grubu'nun temelodak noktası olan daha küresel stratejilerin uygulanabilmesinin önünde bazı
    teknolojik engeller bulunmaktadır. Avrupa ve Asya piyasaları Politeknik ürünlerinin uyum
    sağlamasını gerektiren farklı uygulama ve düzenleme gerekliliklerini öne çıkarmıştır. Bunun
    sonucu olarak, Ar-Ge çalışmalarının artması zorunludur. Bu da, daha sofistike ekipmanlara
    yatırım yapılması ve laboratuvardaki insan sayısının artırılması anlamına gelmektedir
    ."

Peki ne olmuş:
    2017 2.Çeyrek VUK a göre
    1-Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) -240.409,55
    2017 4.Çeyrek VUK a göre
    1-Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) -650.383,26

Argeye 170.000 TL ekstra yatırım yapılmış gayet net... Costa'nın dediklerinden koyu renk olan gerçekleşiyor gibi o zaman yazının üst tarafları da gerçekleşiyor demektir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Costa sozunu tutuyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Costa sozunu tutuyor.

Syg,
    Acaba gk da bahsettiği uyum süreci nasıl gidiyor? Bu bilançoya ne kadar etkisi oldu? Daha ne kadar etkisi olacak? Bunları faaliyet raporunda buluruz umarım. Bulamazsak gk da sorarız artık...

İşin doğrusu büyümenin boyutunu da tahmin edemiyoruz. Böyle oluca hisse fiyatına ilişkin ileride şu vadede su fiyatlar olur da diyemiyoruz.
    Umarım genel kurul sonrasında bu sorulara da cevap buluruz.
    Mesela Amerika da faaliyet yürütmek için kurulan şirketin faaliyetleri ne durumdadır. Başka ülkelerde de benzer girişimler olacak mı?
    Amerikadaki şirketle ilgili analist raporunda şöyle bir ifade mevcut. (2013)

Şirket, faaliyetlerini Kuzey ve Güney Amerika’da genişletmek amacıyla 100.000 USD sermayeli ve
    %85 pay ile Politeknik (USA) Inc. (“Politeknik USAâ€) ünvanlı bir bağlı ortaklık edinmiştir.

Yine aynı tarihli raporda şöyle bir ifade mevcut. (2013)

Politeknik’in yurt dışı yeni satış-pazarlama ofislerinin ABD (18.03.2013 tarihinde gerçekleştirildi),
    Rusya, Kazakistan, Beyaz Rusya, Kolombiya, Arjantin, Ekvator pazarına yönelik kurulması
    planlanmıştır. Bu amaçla ön görülen yatırım tutarı ve yıllık personel gideri toplamı 500.000 TL’dir.

O günden bu yana 4-5 yıl geçmiş, yapılanlar ortada. Bundan sonra yapılacakları ise biraz da bizim kendi hayal gücümüzle tamamlamamız gerekecek.
    Umarım buna gerek kalmaz. Genel kurulda, önümüzü daha iyi görmemizi sağlayacak şekilde açıklamalar, projeksiyonlar görürüz.

7. Hisse fiyatı ne olur hiç kimse birşey diyemez. Onu piyasa belirler. Bizler şirketin karlılığına ve büyümesine bakarız. Bunlar gerçekleşiyor mu gerçekleşmiyor mu?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    zamanında 7-8 tl iken söylenmişti almadık şimdi bu fiyatlara alsak mı diye düşünüyoruz...tınaz hoca vardı dinlemedik okuyorsa onu tekrar tebrik ederim....

Sayfa 95/418 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •