Sayfa 95/211 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 1681 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Varant 24

1.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    bold özelliği bana ilginç geldi bir oyun var ise bunu belirtmemeleri gerekir diye düşünüyorum yada özel emir diye bir durum söz konusu olabilir belki bunlarda da . kotasyonlar doğru rakamları ama bir özel durum söz konusu olabilir. birde pazartesi büyüme oranı perşembe ppk var ayrıca v.f. başkanıda değişti c.b. kazakistandan döndüğümde bir şeyler yapacağım dedi. bence halkbank olayını örtbas etmek için savunma yapıp harekete geçebilirler diye düşünüyorum malum abd irma kasırgası nedeniyle can derdine düşmüş belki yabancı burnunu sokmaz ise bu hafta borsamıza yerliler fırsatı değerlendirirler diye düşünüyorum. saygılar
    hocam kotasyon emirlerinde bolt olayı uzunca süredir var.eğer değişmediyse piyasa yapıcısı olan gip hisse senetlerinde de var..bana göre saçma bir şey...bir zamanlar sekur vardı elimde.tahta 1,29-1,30 diyelim ve py 1,30 a emrini girmiş.sen gidip 1,30 daki bütün malları çizsen bile 1,31 yakamazdın,py kotasyonu 1,30 üstüne çekmedikçe.saçma bence...

ama varantta şart.misal en yakın örneği petkm in bir varantında yaşadım(i,lk defa)

petkm e basıyorlar,alım varantı yukarı gidiyor sonra takasına baktım,takasında görünen py den malı almışlar.ve varantı kim yönlendiriyorsa istediği gibi oynattı.işte burada kotasyon şart çünkü varantı ele geçiren kimse varantı uçuk fiyatlara çekebilir.çünkü taban tavan yok malumunuz.

ha şu da var,yanlış bilgilendirme yapmak istemem;herhangi bir varantta ihraççının elinden malların hepsini almak mümkün müdür bilmiyorum???fakat öyle olmasa alım varantı dayanak varlık düştükçe nasıl yukarı yapar?ki derinliğinde de kotasyon yoktu.

2. ben şahsen altın varantlarına yoğunlaştım.pull back yaparsa biraz daha yüklenmeyi düşünüyorum ekim vade varantlarına..yoksa bu haliyle devam.

toaso yıllardır istisnasız yukarı yapan kağıt ama bir defa alım varantını deneyeyim dedim 25 tl den 20 tl ye düşüş zamnına denk geldim.baht olmayınca olmuyor işte.

ykbnk alım varantları ilginç olabilir çünkü sert almışlardı kağıdı geçen günlerde,sonrasında gevşedi ve 21 günlük ortalamasının hafif altına sarktı.yakın stoplu deneyebilirim belki.

ve tuprs ı ısrarla bırakmıyorlar...daha doğrusu sanayi tarafında alıcılar.eregl,krdmd,toaso,thyao bankalara gelen satışlara aldırmadılar.

Alıntı Originally Posted by sagopa kajmer Yazıyı Oku
    hocam kotasyon emirlerinde bolt olayı uzunca süredir var.eğer değişmediyse piyasa yapıcısı olan gip hisse senetlerinde de var..bana göre saçma bir şey...bir zamanlar sekur vardı elimde.tahta 1,29-1,30 diyelim ve py 1,30 a emrini girmiş.sen gidip 1,30 daki bütün malları çizsen bile 1,31 yakamazdın,py kotasyonu 1,30 üstüne çekmedikçe.saçma bence...

ama varantta şart.misal en yakın örneği petkm in bir varantında yaşadım(i,lk defa)

petkm e basıyorlar,alım varantı yukarı gidiyor sonra takasına baktım,takasında görünen py den malı almışlar.ve varantı kim yönlendiriyorsa istediği gibi oynattı.işte burada kotasyon şart çünkü varantı ele geçiren kimse varantı uçuk fiyatlara çekebilir.çünkü taban tavan yok malumunuz.

ha şu da var,yanlış bilgilendirme yapmak istemem;herhangi bir varantta ihraççının elinden malların hepsini almak mümkün müdür bilmiyorum???fakat öyle olmasa alım varantı dayanak varlık düştükçe nasıl yukarı yapar?ki derinliğinde de kotasyon yoktu.
    üstadım ben 2 aydır varanttayım pek bir şey ile karşılaşmadım sadece geçen alım varantı alayım dedim baktım satış yok yani py'nin elindeki mal bitmiş alanda satmıyor alış yazıyorum bir şey gelmedi. şimdi ben şunu düşünüyorum sizin adam kağıt düşsede çıkarıyor varantı dediğiniz zaman iş çok tehlikeli boyuta varıyor örn. 10 kuruştan 20 kuruşa kadar 4 milyon varantı almış diyelim sonra spot arttı diyelim varantın 30 kuruş olması lazım ama py'nin elinde olmadığı için fırsatçı adam 40-50 60 kuruşa koyabilir. bu tehlikeli ama kim alır bunu acaba buda bir soru işareti ayrıca py alırsa sana yine yukarıdan vermezmi oda sıkıntı vermez ise zarara uğrar bunu kabul edeceğini pek sanmıyorum. almak isteyene py vermek zorunda diyebiliyorum ayrıca elindeki biterse ekstra yine bir miktar koyuyor oda biterse duruma göre yeni vade de ihraç ediyor diye biliyorum.

Alıntı Originally Posted by sagopa kajmer Yazıyı Oku
    ben şahsen altın varantlarına yoğunlaştım.pull back yaparsa biraz daha yüklenmeyi düşünüyorum ekim vade varantlarına..yoksa bu haliyle devam.

toaso yıllardır istisnasız yukarı yapan kağıt ama bir defa alım varantını deneyeyim dedim 25 tl den 20 tl ye düşüş zamnına denk geldim.baht olmayınca olmuyor işte.

ykbnk alım varantları ilginç olabilir çünkü sert almışlardı kağıdı geçen günlerde,sonrasında gevşedi ve 21 günlük ortalamasının hafif altına sarktı.yakın stoplu deneyebilirim belki.

ve tuprs ı ısrarla bırakmıyorlar...daha doğrusu sanayi tarafında alıcılar.eregl,krdmd,toaso,thyao bankalara gelen satışlara aldırmadılar.
    üstadım altın çıkacağı kadar çıkmadı mı manipülasyona en uygun araç bence dikkatli ol 100 tl daha çıkar sonra 500 tl gömerler altın böyle bir şeydir. bankalara gelince çıkmaları gerekti ama bir türlü çıkmadı yeni trendde bunlar başı çeker yok çekmez ise dönüş trendinin başını çekerler. bence. ben ereğli thy ( kısa vade ) krd ve ekgyo 1-2 ay içerisinde düşünüyorum. saygılar ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    üstadım altın çıkacağı kadar çıkmadı mı manipülasyona en uygun araç bence dikkatli ol 100 tl daha çıkar sonra 500 tl gömerler altın böyle bir şeydir. bankalara gelince çıkmaları gerekti ama bir türlü çıkmadı yeni trendde bunlar başı çeker yok çekmez ise dönüş trendinin başını çekerler. bence. ben ereğli thy ( kısa vade ) krd ve ekgyo 1-2 ay içerisinde düşünüyorum. saygılar ytd.
    valla hocam esasında tam da bu noktada zarar ediyoruz; "çıkacağı kadar çıkmadı mı?" mantığıyla

kendimden örnek vereyim; 11/07/2017 de halkb ki zaten çıkacağı kadar çıkmıştı , 13,28 açıldığı günü 14,00 da kapadı...o gün sağlam bir miktar çarpılmıştım..

ve zaten viop24 topiğine bakarsanız herkes 15 temmuzdan sonra böyle yukarı performans beklemiyorken, endeks hala yukarı gidiyorken short pozda yakalandı...çünkü çok çıkmıştı,artık düşmeliydi işte biz ky ler bence burada ciddi zarar ediyoruz...

altın ise dediğim gibi 7-8 yıllık düşen trendini kırdı,beklentim yukarı yönlü ama vadeyi tutturamazsam düzeltme sonrası yukarı yaparsa yine varantta para kazanamam..

6. bu arada ekgyo da nacizane gördüğüm ve gözlemlediği seviyeleri grafikte belirttim.özellikle mavi trend ki yaklaşık 3,5-4 yıllık trendi,o seviyelerden şansımı deneyebilirim belki.

hardal rengi çizdiğim destekler de daha önce sağlam çalışmış;yaklaşık 4-5 defa...kapandığı seviyeler de hisse tarafında tepkiye oynanabilecek yerler diye düşünüyorum ama tabi ki de yatırım danışmanınıza sorunuz,kendi fikir ve mantık süzgecinizden geçiriniz.

saygılar

peki üstadım bol şanslar

Sayfa 95/211 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •