Sayfa 95/148 İlkİlk ... 45859394959697105145 ... SonSon
Arama sonucu : 1179 madde; 753 - 760 arası.

Konu: ANGEN Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Arş. Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.

1. Benim portföyümde temettü ve büyüme hissesi olarak tuttuğum bir şirket. Ereğli vb. temettü hisseleri yerine bu şirketi tercih ettim çünkü onlara göre büyüme potansiyeli çok yüksek. Altı aylık kar gelince daha iyi görürüz fakat bu yıl geçen yılın karını ikiye katlayacağını düşünüyorum. 2022 yılı için temettü beklentim hisse başına minimum 5 TL. Bence al-sat yapacak bir hisse değil, tuttukça kazandıracak bir hisse, YTD.

2. Aynen katılıyorum.
    Fiyat aşağı iner yukarı çıkar bilemeyiz.

Bilançoda en önemli hususu yazıyor.
    Angen in üretim maliyeti çok düşük.
    Bunun anlamı şu : altın yumurtlayan tavuk.
    Maalesef ki enflasyon çok yüksek ne alırsan al bistte kazanılır. Ama seçici olmalıyız diyebileceğimiz hisselerden biri budur .
    Bu şirket sürekli araştırma ve gelistirme işiyle uğraştığından sürekli kendini yeniliyor.
    Kanser çalışmaları yakında sonuç verince fiyatı nereye gidecek dersin.
    İşte fiyatını bile tahmin edemeyeceğiz.
    Amerika'da en çok kazanan şirketler biyoteknoloji firmalardır.
    Ereğli iyi bir firma seneye yüksek temettü verecektir.eregli piyasada dolaşan lot sayısı 1.665.634.051şeklindedir.cok ağır .ama yabancı gelmezse ve kar iyi gelmeZse sonu hüsran.

Angen patronuda kaliteli bir insan .
    Angenin toplam lotu = 23 milyon
    piyasada dolaşan ise 19 milyon lottur.
    Yani patronun elinde satılmayan 4 milyon lot var.
    Angende Dehşet kar gelecektir.kar payı kaç lira olur bilmem ama patronun 4 milyon lotu olduğuna gore, senedi olanlara da iyi kâr payı verecektir.kar payı politikasına göre, döviz kutuda 2 katını geçti. sanki 5 TL aşağı olmayacaktır.
    şunu unutmayınız !Angen her sene kârını katlayarak gitmiştir.
     Alıntı Originally Posted by zelig Yazıyı Oku
    Benim portföyümde temettü ve büyüme hissesi olarak tuttuğum bir şirket. Ereğli vb. temettü hisseleri yerine bu şirketi tercih ettim çünkü onlara göre büyüme potansiyeli çok yüksek. Altı aylık kar gelince daha iyi görürüz fakat bu yıl geçen yılın karını ikiye katlayacağını düşünüyorum. 2022 yılı için temettü beklentim hisse başına minimum 5 TL. Bence al-sat yapacak bir hisse değil, tuttukça kazandıracak bir hisse, YTD.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

3. Sanayide yeniden Kovid-19 endişesi: "Yüzde 20'ye varan iş gücü kaybı var"
    Sanayide Kurban Bayramı dönüşü vaka sayılarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Sektördeki vaka sayıları iş gücünün yüzde 18-20’sine ulaştı. Kovid-19 vakalarının yeniden artmasıyla farklı sektörde birçok şirket önceki dönemde aldığı önlemlere yavaş yavaş dönmeye başladı.

CEMRE NUR KARACA

Kovid-19 vakalarının artması sanayide önceki önlemleri yeniden gündeme getirdi.

Kovid-19 vakaları yüzünden iş gücü kaybı yaşadıklarını söyleyen Türkiye Sanayici Ve İşadamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakçı vaka sayılarının işverenleri endişelendirdiğini belirtti.

Kumdakçı, “Sanayi sektöründe yüzde 18-20 oranında Kovid-19 salgını söz konusu. İşveren yeni iş gücü bulmakta zorlanıyor. Şu anda yaşanan sıkıntılardan en önemlisi bizce toplu taşımalarda maske uygulama zorunluluğunun kaldırılması. Bin tane işçi çalıştıran fabrika kendi servisini kullansa bile işçilerine maske taktırma konusunda zorlanıyor†açıklamalarında bulundu.

“Üretimde sıkıntılar yaşanmaya başlayacakâ€

Serkan Kumdakçı, “Konuştuğum bir sanayicinin 700 tane işçisinin 140’ı Kovid olmuş durumda. Bu da yüzde 20 iş gücü kaybı demek oluyor. Yüzde 20 iş gücü kaybının olduğu yerde üretim sıkıntıları da yaşanmaya başlıyor. Sağlık Bakanlığı bu durumları göz önünde bulundurarak kapalı alanlarda maske zorunluluğunu yenden getirmeli†dedi
    “Vaka sayılarındaki artış büyük panik yarattıâ€

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de Kurban Bayramı'ndan sonra fabrikalardaki vaka sayılarının hızla arttığını söyleyerek üretimlerinin etkilenmemesi için pandemi başındaki önlemlere geri döndüklerini söyledi.

Keçeci sözlerine şöyle devam etti; “Geçmişte yaşanan salgın ve yayılma hızı işletmemizi ve üretim hızımızı ciddi şekilde etkilemişti. Şimdi ise Kurban Bayramı'na kadar işletmelerimizde hiçbir Kovid vakası görülmezken bayramdan sonra vakalar görülmeye başladı ve artışı da hızlandı. Tabii bu durum bizlerde bir panik yarattı. Dolayısıyla tedbirlerimizi hemen almaya başladık.

Daha önce yaşadığımız büyük salgın dönemindeki sıkı tedbirlerin aynısını hızla uygulamaya başladık. Maske, mesafe, araçlarda tekli oturma düzeni yemekhanedeki mesafe düzeni gibi tedbirlerimizi hızlıca yeniden uygulamaya geçirdik. Tüm üyelerimize de otoritelerden aldığımız bilgiler ışığından Ağustos-Eylül ayları gibi daha büyük salgının geleceği bilgisini de ilettik. Bizim gibi tüm sanayi sektörünün önlem alması büyük önem taşıyor."

https://www.bloomberght.com/sanayide...bi-var-2311242
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

4. Covid-19 kâbusu yeniden hortladı: Fazladan ölümlerde artış çok büyük
    Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Güçlü Yaman, Temmuz ayının başında normale dönen ölümlerin son iki haftadır artış gösterdiğine dikkat çekti, “Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Covid-19 ölümlerinde de aynı dönemde artış yaşandı fakat fazladan ölümlerdeki artış çok daha büyük†diye konuştu.
    TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Güçlü Yaman'ın SÖZCÜ'ye verdiği bilgiye göre, Türkiye’deki ölümlerin yarıya yakının gerçekleştiği 24 kentin belediyesinin vefat verilerine göre 6 Temmuz -19 Temmuz arasındaki iki haftalık dönemde 824 fazladan ölüm tespit edildi.

Bu ölümlerin 554‘ü son hafta yani 12-19 Temmuz arasında yaşandı. Bunlar sadece Türkiye'nin yarıya yakınında gerçekleşen, beklenen ölümlerin üzerinde gerçekleşen ölümleri ifade eden fazladan ölümler.

Diğer yarıda da benzer bir tablonun gerçekleştiğinden hareket edilirse bin 728 ölüm ediyor. Benzer tarihler için Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Covid-19 ölümleri ise 137.
    “İKİ HAFTADA ORTALAMANIN YÜZDE 15 ÜSTÜNE ÇIKTIâ€

Arada ki büyük farkın açıklanmaya muhtaç olduğunu söyleyen Yaman, şöyle konuştu:

*Ben bu farkı salgının sadece küçük bir kısmının resmi kayıtlara geçtiğinin göstergesi olarak yorumluyorum İki hafta gibi kısa bir süre içinde ölümler hızla artarak salgın öncesindeki ortalamanın yüzde 15 üzerine çıktı.
    *Bunu salgından farklı bir nedenle açıklayabilmek mümkün değil. Grafiğe bakıldığında daha önceki dalgalarda ölümlerin nasıl arttığı ve azaldığı görülür.

*Yine benzer bir durumla karşı karşıyayız fakat resmi Covid-19 ölümleriyle aradaki fark bu sefer çök büyüdü.

“SALGIN KIRILGAN GRUPLARI ÖLDÜRÜYORâ€

Salgın yokmuş gibi davranmaktan vaz geçilmesini isteyen Yaman şu ifadeleri kullandı:

*Salgın giderek daha kırılgan gruplara erişiyor ve öldürüyor. Salgın yokmuş gibi davranmaktan vazgeçilmeli.

*Bu grip değil. Nerede yaz ortasında böyle bir grip dalgası görülmüş? Ölümlerin önüne geçmek için topluma salgının ciddiyetini yeniden anlatılmalı.

*Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu geri getirilmeli. Aşıları eksik olanlar ve ikinci hatırlatma dozunu yaptırmayanlar bir an evvel bu aşılarını yaptırmalı.

*Sağlık bakanlığı aşılara erişimi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için asi merkezleri açmalı hatırlatma dozunun önemi kamuoyuna yüksek sesle anlatılmalı.
    https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik...buyuk-7263441/

5. https://www.google.com/amp/s/www.cum...bi-var-1960764

6. https://m.haberturk.com/turkiye-de-b...-hakim-3479217
    Türkiye'de BA.5 varyantı hakim, çok daha hızlı ve kolay bulaşıyor"

Pandemide iki buçuk yıl geride kalırken dünya vakalarda yeni bir yükseliş süreciyle karşı karşıya. Ekonomik sistem tıkandığı için dünyada pandemi yönetiminde politika değişikliğine gidildiğini belirten Prof. Dr. Bülent Ertuğrul "Şu anda çok sıkıntılı bir sürecin içerisindeyiz. Türkiye'de büyük olasılıkla BA.5 varyantı hakim. Eski varyantlardan çok daha hızlı ve kolay bulaşıyor, bağışıklıktan daha iyi kaçabiliyor, aşı etkinliği de maalesef daha düşük" dedi. Prof. Dr. Ertuğrul "Şu anda yapılması gereken kesinlikle aşılara devam edilmesi. Bu alt varyantlara karşı, ağır hastalık tablosunu engellemede mRNA aşıları hala etkili, inaktif aşılar ise değil" şeklinde konuştu.

Salgının yeniden yükselme eğilimine girdiği bir dönem yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul "Dünyada salgının ilk dönemlerindeki hasta ve can kaybı sayılarından çok daha fazla hasta ve can kayıplarıyla devam ediyoruz" dedi.
    POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUCU

Omicron varyantının hakim olduğu dönemde ekonomik sistem tıkandığı için pandemi yönetiminde politika değişikliğine gidildiğini belirten Prof. Dr. Ertuğrul "Örneğin o dönemde ABD'de bir günde on bin uçuş yapılamadı. Böyle olunca özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da 'Covid-19 toplumsal bir sağlık sorunu olmaktan çıkmıştır, bireysel bir sağlık sorunudur' yaklaşımına geçildi. Hata burada yapıldı ve biz de dahil bütün ülkeler bunu uygulamaya başladı" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ertuğrul "Bu değişikliğin karşılığı insanların hastalanması ve can kayıpları demekti ama bunlara çok da aldırış edilmedi" dedi.

TÜRKİYE'DE BA.5 HAKİM, ÇOK KOLAY VE HIZLI BULAŞIYOR

Pandemilerde hem ülke içerisinde hem de küresel anlamda ortak hareket edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ertuğrul "Bizim ülkemizde de bugüne kadar çok kötü bir salgın yönetimi yürütüldü ve özellikle son dönemde sanki salgın bitmiş gibi bir algı oluştu. Bugün maske kullananlar eleştirilmeye başladı" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul "Şu anda çok sıkıntılı bir sürecin içerisindeyiz. Türkiye'de büyük olasılıkla BA.5 varyantı hakim. Ne yazık ki eski varyantlardan çok daha hızlı ve kolay bulaşıyor, bağışıklıktan daha iyi kaçabiliyor, aşı etkinliği de maalesef daha düşük" şeklinde konuştu.

mRNA AŞILAR ETKİLİ, İNAKTİF AŞILAR DEĞİL

Koronavirüs pandemisinde risk grubunda olanların hala ciddi risk altında olduğuna dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul "Şu anda yapılması gereken kesinlikle aşılara devam edilmesi. Virüsün hala öldürebilme yeteneği var. Covid-19 sadece aşısı olan, genç ve sağlıklı bireyler için sıradan bir gribe dönüştü" dedi. Prof. Dr. Ertuğrul "Bu alt varyantlara karşı, ağır hastalık tablosunu engellemede mRNA aşıları hala etkili, inaktif aşılar ise değil, bunu özellikle vurguluyorum" şeklinde konuştu.

"TÜM DÜNYANIN AHLAKİ ÖZÜR BORCU VAR"

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Prof. Dr. Bülent Ertuğrul "Bizim ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada hükümetlerin ve insanların sağlık çalışanlarına ahlaki bir özür borcu var. Çünkü sağlık çalışanları bu pandemi için varlarıyla yoklarıyla mücadele ettiler ama siyasi otoriteler ne yazık ki ellerinden geleni yapmadılar" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ertuğrul "Eğer dayak yemez, öldürülmezsek biz yine elimizden geldiğince insanlara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

7. https://www.dunya.com/gundem/her-10-...-haberi-664310

Test kiti satışı her zaman devam edecektir.
    Gelsin başka ürünler diyelim.maymun çiçeği virüsü kiti bu sene patlayiş gösterecektir.

Başka ürünlerinde kap haberlerinde yayınlanmasını bekliyoruz tabi ki.
    Daha doğrusu anatolia genetik ürünlerinin hepsinin kap haberlerinde ve TV haberlerinde görmek isteriz.Doğrusuda budur.

8.  Alıntı Originally Posted by ozer4151 Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/gundem/her-10-...-haberi-664310

Test kiti satışı her zaman devam edecektir.
    Gelsin başka ürünler diyelim.maymun çiçeği virüsü kiti bu sene patlayiş gösterecektir.

Başka ürünlerinde kap haberlerinde yayınlanmasını bekliyoruz tabi ki.
    Daha doğrusu anatolia genetik ürünlerinin hepsinin kap haberlerinde ve TV haberlerinde görmek isteriz.Doğrusuda budur.

Aynen; https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/...n-etti-1961228

Sayfa 95/148 İlkİlk ... 45859394959697105145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •