Sayfa 95/97 İlkİlk ... 45859394959697 SonSon
Arama sonucu : 774 madde; 753 - 760 arası.

Konu: GOODY - Goodyear

1.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    **17 aydır tutmaya devam ediyorum...hedefim 3 yıldı...kaldı 13 ay...

**4. çeyrek, iyi olmamakla birlikte çok kötü değil...ama geleceğe yönelik potansiyeli oldukça yüksek...

**PD/FAVÖK oranı 3 ün altında olan sanayi şirketi yoktur sanırım...bunu da görmüş olduk GOODY sayesinde... piyasa değerinin cirosunun dörtte biri olan sanayi şirketini de GOODY sayesinde görmüştük...

**bilançoda en göze batan olumlu gelişme net finansal borcun neredeyse sıfırlanmış olması; çok yükselen SERBEST NAKİTİ ve NAKİT AKIŞ TABLOSU nun oldukça göz doldurması...

**ana şirket, USA da serbest nakit akışı nedeniyle yüzde 30 üzerinde prim yaptı...önceki haftalarda...

**hafif ticari araçtaki FORD a olan satışların ani kesilmesi ile 2024 yılını kötü geçirmiş olduk...2025 de bu durum devam ediyor mu?, yeni bir kanal/alternatif bulundu mu?; bilmiyoruz, olsa da söylemezler; nasıl ki fordun üretimindeki kaybını 1 yıl sonra söylediler...

**sonuç olarak, tutmaya ve artırmaya devam edeceğim..bu arada hem şirkete, hem maliye bakanlığına (vergisel açıdan) hem de SPK ya , brüt kar marjın daha doğrusu İLK MADDE VE MALZEME giderindeki aşırı yüksekliğin (BRİSA ya göre) araştırılması için ihbar ve şikayette bulunacağım...bu durumu MUTLAKA DÜZELTİRECEĞİM...
    Fintables.com göre net borç
    554 milyondan 46 milyona düşmüş.
    1 çeyrekte yaratılan nakit ortada.

Piyasa maalesef sadece en alttaki rakama bakıyor.

Almanya fabrikaları tamamen kapanıp, bize etkisini görmeden satmak mantıklı gelmiyor.
    Prosedürler çok uzadı , bir türlü kapatamadilar.

Almanyada mecburen üretim devam ediyor.
    Oradaki kamburdan kurtulduklarinda , Türkiye fabrikalarına yönlendirme olacaktır diye düşünüyorum.

**almanyadakİ fulda fabrİkasi eylÜlde kapaniyor...

3. Sayın ft-2;

Size özelden bir soru ilettim. Müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?

Saygılar.

4. Eğer yanlışım yoksa,

Brisa Goodyear'ın yaklaşık 1.5 katı satış yapıyor

Brisa'nın arazileri ve fabrikaları yüzölçümü olarak Goodyear'ın yaklaşık 2.5 katı

Üretim kapasiteleri ve miktarları arasındaki fark forumdaki geçmiş yazışmalardan da gördüğüm üzere yine 2 kat civarı

Durum böyleyken nasıl oluyor da Brisa'nın maddi duran varlıkları Goodyear'ın 5 katı oluyor.

Sadece makine teçhizattan veya fabrikaların yeni eski olmasından bahsetmiyorum. Goodyear'ın arazileri 42 milyon, yer üstü düzenleri 82 milyon, binaları 571 milyon, bu rakamlar ne kadar gerçekçi? Brisa'nın binalarının net defter değeri 4.9 milyar iken Goodyear nasıl 0.6 milyar olabiliyor?

Yapılar ekonomik ömrünü doldurdukça amortismanlar düşüyor onu anlıyorum ama düşe düşe geriye bir şey kalmamış. Bu binalar fabrikalar yerlerinde duruyor, çalışmaya devam ediyor. Arsaların da amortismanı olacak değil ya. Brisa'nın yarısına yakın arazisi olan Goodyear'ın maddi duran varlıkları nasıl bu kadar düşük olabilir?

5.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Eğer yanlışım yoksa,

Brisa Goodyear'ın yaklaşık 1.5 katı satış yapıyor

Brisa'nın arazileri ve fabrikaları yüzölçümü olarak Goodyear'ın yaklaşık 2.5 katı

Üretim kapasiteleri ve miktarları arasındaki fark forumdaki geçmiş yazışmalardan da gördüğüm üzere yine 2 kat civarı

Durum böyleyken nasıl oluyor da Brisa'nın maddi duran varlıkları Goodyear'ın 5 katı oluyor.

Sadece makine teçhizattan veya fabrikaların yeni eski olmasından bahsetmiyorum. Goodyear'ın arazileri 42 milyon, yer üstü düzenleri 82 milyon, binaları 571 milyon, bu rakamlar ne kadar gerçekçi? Brisa'nın binalarının net defter değeri 4.9 milyar iken Goodyear nasıl 0.6 milyar olabiliyor?

Yapılar ekonomik ömrünü doldurdukça amortismanlar düşüyor onu anlıyorum ama düşe düşe geriye bir şey kalmamış. Bu binalar fabrikalar yerlerinde duruyor, çalışmaya devam ediyor. Arsaların da amortismanı olacak değil ya. Brisa'nın yarısına yakın arazisi olan Goodyear'ın maddi duran varlıkları nasıl bu kadar düşük olabilir?

makineler eski ömürlerini tamamlamış vedalaşma zamanı gelmiş bir kaç sene içinde yenilemeleri gerekir
    borcu kalmamış ya artık olacak
    finansman maliyeti üstüne düşük kapasite kullanımı ve zarar olarak geri dönecek

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    BRİSA 197.673 ton üretimde 15.3 milyar...............
    GOODY 88.499 ton üretimde 11.7 milyar İLK MADDE VE MALZEME gideri var..

77 ye 132

yani GOODY de hammadde birim maliyeti %71 daha yüksek...
    firma tek yerden ham madde alıyor tek yere satışı var ne bekliyorsun adam vergi planlaması yapıyor

%25 türkiyede vergi vereceğine bide %15 kar dağıtım stopajı var etti %40 vergi
    singapurda %17 , lüksenburg %23 vergi var adamlar vergi planlaması yapıyor niye ağlıyorsun

7. Kısa dönemli yüksek finans borcu eritebilmeli öncelikle.

8.  Alıntı Originally Posted by 133MMX Yazıyı Oku
    114 milyon $ olmuş piyasa değeri. Beklemedeyiz güzel piyasa değerleri için.
    109.5 milyon $.

Sayfa 95/97 İlkİlk ... 45859394959697 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •