Sayfa 957/1030 İlkİlk ... 4578579079479559569579589599671007 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 7,649 - 7,656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    başta yanlışlıkla 6,72 den aldım diye yazınca geçmiş olsun dedim ben de ama 5.72 o kadar da enseyi karartacak bir durum değil.. iki hafta sonra iyi ki satmamışım demeyeceğinizin garantisi yok bu ortamda. ama yine de lanet olsun diyorsanız sn chucky gayet mantıklı birşey önermiş. dikkate alın bence.
    5.80 e satarım dersin 5.40 a gelir aldigin opsiyona mi sevinesin ,doların daha da düştüğüne mi üzülesin..satarım opsiyonlarındaki temel mantık dolar bazlı gitmeyecek seviyelere yazıp eldeki dolarları kaybetmemek olmalı ..bu dolar tl tutmadiki mantık şu olmalı ...dolar faizi kaç 5.5 abd enflasyon ne 3 yüzde 2.5 reel faiz var düş stopajı yüzde 1.5 ..tl faizi kaç 24 enflasyon kaç 24 reel faiz ne sıfır ..böyle bakarsan dolar 5 olsa da üzülmezsin 6 olsada...e en dipten alayim 3 ay faiz alayımda dolar düşünce daha çok dolar alayim ..bu hareketler hem yorar hemde yanlış yapmaya sevk eder...ayni olay temettü yatırımcısı borsacilarda var trade etmeyen
    .tüpraş misal bir senedir 130 tl getiri 0 ..para erimiş %30 mevzuatcı yine parasını korumuş ...ama tuprastaki yatırımcı 50.000 tl lik var demiyor ..500 lot tuprasim var diyor ..

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    başta yanlışlıkla 6,72 den aldım diye yazınca geçmiş olsun dedim ben de ama 5.72 o kadar da enseyi karartacak bir durum değil.. iki hafta sonra iyi ki satmamışım demeyeceğinizin garantisi yok bu ortamda. ama yine de lanet olsun diyorsanız sn chucky gayet mantıklı birşey önermiş. dikkate alın bence.
    Tamam da arkadaş çaki nin önerdiği işlemin adını dahi bilmiyor. O riskli bir şey kazanabileceğin gibi kaybetmek de var.

4. Merkez bankasının viopta yaptığı işlemleri açıklayacak bir var mı acaba, bu düşüşler deki etkisi nedir, merkez rezerv erimesine nerede dur diyecek sizce, dolar endeksinin bu kadar güçlü olduğu, merkezin faiz artırmadığı, borsanın bu kadar sert düştüğü, Ekim enflasyonunu da göreceli olarak kötü geleceği, mevduat faizlerindeki düşüşlere rağmen dolar neden diplerde geziniyor.
    Benim %50 dolar ısrarım devam ediyor %15 i de al sat için kullanmaya başladım, buralardan fazlasıyla risk alınır gibi geliyor bana düştükçe kademeli alıp 10,15kuruş artış yakaladım mı satıyorum, 6.02 alışları 6.28 sattım, 5.88 aldıklarımı aynı gün 5.94 sattım 5.57 aldıklarımı 5.81 sattım şimdi yeniden 5.63 ortalama ile aldım salı günü 5.60 altında olursa yine alacağım mevcut enflasyonla kafa kafaya faize yaptırmayacağım hem tl hem dolar günlük faizde.
    Doların aşağıları zorlaması 5.20 gibi örneğin bana çok ama çok zor geliyor,merkez bankası bir yerde pes edecek doların en fazla yılsonuna kadar oyalanacağını düşünüyorum 3-5 ay içerisinde 6 üzeri olacaktır. Fikrimce.

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    5.80 e satarım dersin 5.40 a gelir aldigin opsiyona mi sevinesin ,doların daha da düştüğüne mi üzülesin..satarım opsiyonlarındaki temel mantık dolar bazlı gitmeyecek seviyelere yazıp eldeki dolarları kaybetmemek olmalı ..bu dolar tl tutmadiki mantık şu olmalı ...dolar faizi kaç 5.5 abd enflasyon ne 3 yüzde 2.5 reel faiz var düş stopajı yüzde 1.5 ..tl faizi kaç 24 enflasyon kaç 24 reel faiz ne sıfır ..böyle bakarsan dolar 5 olsa da üzülmezsin 6 olsada...e en dipten alayim 3 ay faiz alayımda dolar düşünce daha çok dolar alayim ..bu hareketler hem yorar hemde yanlış yapmaya sevk eder...ayni olay temettü yatırımcısı borsacilarda var trade etmeyen
    .tüpraş misal bir senedir 130 tl getiri 0 ..para erimiş %30 mevzuatcı yine parasını korumuş ...ama tuprastaki yatırımcı 50.000 tl lik var demiyor ..500 lot tuprasim var diyor ..
    söylediklerinize tümüyle katılıyorum. sn webster kol kesmeyecekse ve 5.72 görse gözümü kırpmam satarım diyorsa satarım opsiyonu kötü bir seçenek değil bence onun adına. az da olsa teselli eder eğer usd biraz daha gevşerse.

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Tamam da arkadaş çaki nin önerdiği işlemin adını dahi bilmiyor. O riskli bir şey kazanabileceğin gibi kaybetmek de var.
    öğrenmenin yaşı yok sn tbey.. birikimimizi koruma içgüdüsü/paniğiyle neler neler öğrenmeye çalıştık özellikle şu son birkaç yılda.

dcd birçoğuna kıyasla çok da karmaşık değil aslında. ama burada üstadları varken anlatmak bana düşmez.

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku

Hocam bekarsiniz galiba. Ortak kazanmasak ne olurki. Ayda 50 tl harclik verir gerisini elimden alir. Evli olup kafasina gore takilan varmi bir benmiyim kilibik anlamadimki???

Adama koyan...bagirip bagirip canini sikma deyip gitmesi. Sersemletiyor resmen. Sicak banyodan cikinca buzlu suya atlamak gibi...
    benimki de dövize girmemi hiç istemiyor ,en sonunda banka hesaplarından afaroz ettim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    bankalar yarından itibaren koordineli faiz düşürecekler söylentisi var.
    aylıklarda 32 -45 için 30-29 bandı bence iyi.
    ben 45 gün bağladım.
    20.09.2018 de yazmıştım.

bence eflasyon verisinde stabilleşme olursa faizler yıl sonuna kadar dengede durabilir.
    6.70 üstünden döviz satanlar için 5.7 altıda her seviye uygun yerler gibi geliyor bana.

dövizde küçük yatırımcı aşırı alımda ordada kısa vade cacık olmayacak gibi.

yoksa yıl sonu poz kapamalar yüzünden ve geçmiş kasım verilerine göre dövizde harekette olurdu.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Sayfa 957/1030 İlkİlk ... 4578579079479559569579589599671007 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •