Originally Posted by
bozoklu5
çok haklısınız devlet ve hükümet ,hükümeti kuran siyasi organizasyon kendi ayağına kurşun sıkıyor.bunun bedelini seçimlerde ödeyecekleri inancını taşıyorum.yazık oluyor milletin malına yazık edenler utansın!tabiiki utanacak yüzleri varsa.halka 8 dolardan arz et 2 dolara düşünce seyirci kal. böyle bir hükümet yeryüzüne gelmiş değil.bizler yatırımcılar olarak batık bir devlet bankasına ucuz diye atlayan ve avlanan balıklara döndük.artık bu hissenin 5-6 tl lere bile ineceğine inanmaya başladım.
eleştirileriniz çok yerinde, Halkbank gibi bir milli değerin ana ortak TC tarafından sahiplenilmemesi gerçekten de üzücüdür, bakın bugün ABD'de bir hisse geri alım programı daha açıklandı, Apple 100 (yüz) milyar dolarlık hisse geri alımı yapmaya karar verdi, şu ana kadar ABD şirketlerinin açıklayıp taahhüt ettiği hisse geri alım programlarının toplam büyüklüğü 900 milyar doları aşmışken şimdi bu rakam 1 trilyon doların üzerine çıktı, ABD borsalarının değerinin %5 i yapar yani adamlar tek 1 senede borsada işlem gören hisselerin 20 de 1 ini topluyor. Apple'ın maddi gücü yerinde, elinde yüklü nakit var. Peki, HALKB'nin gücü yok mu? Tabii ki de var. 2018'de beklenen yıllık konsolide net kâr şu anda tedavüldeki tüm hisseleri satın alabiliyor: 611Mx8.27=5.05 milyar tl ediyor, işte tedavüldeki hisselerin değeri bu kadar, 1.2 milyar dolar ancak ediyor. Peki, Yönetim veya ana hissedar TVF bu cihete gider mi? Tahmin etmiyorum, en azından OFAC kararı açıklanana kadar onlar "tabana inmiş" hisse fiyatından gayet memnunlar.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri