Sayfa 96/1032 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 761 - 768 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    çok haklısınız devlet ve hükümet ,hükümeti kuran siyasi organizasyon kendi ayağına kurşun sıkıyor.bunun bedelini seçimlerde ödeyecekleri inancını taşıyorum.yazık oluyor milletin malına yazık edenler utansın!tabiiki utanacak yüzleri varsa.halka 8 dolardan arz et 2 dolara düşünce seyirci kal. böyle bir hükümet yeryüzüne gelmiş değil.bizler yatırımcılar olarak batık bir devlet bankasına ucuz diye atlayan ve avlanan balıklara döndük.artık bu hissenin 5-6 tl lere bile ineceğine inanmaya başladım.
    eleştirileriniz çok yerinde, Halkbank gibi bir milli değerin ana ortak TC tarafından sahiplenilmemesi gerçekten de üzücüdür, bakın bugün ABD'de bir hisse geri alım programı daha açıklandı, Apple 100 (yüz) milyar dolarlık hisse geri alımı yapmaya karar verdi, şu ana kadar ABD şirketlerinin açıklayıp taahhüt ettiği hisse geri alım programlarının toplam büyüklüğü 900 milyar doları aşmışken şimdi bu rakam 1 trilyon doların üzerine çıktı, ABD borsalarının değerinin %5 i yapar yani adamlar tek 1 senede borsada işlem gören hisselerin 20 de 1 ini topluyor. Apple'ın maddi gücü yerinde, elinde yüklü nakit var. Peki, HALKB'nin gücü yok mu? Tabii ki de var. 2018'de beklenen yıllık konsolide net kâr şu anda tedavüldeki tüm hisseleri satın alabiliyor: 611Mx8.27=5.05 milyar tl ediyor, işte tedavüldeki hisselerin değeri bu kadar, 1.2 milyar dolar ancak ediyor. Peki, Yönetim veya ana hissedar TVF bu cihete gider mi? Tahmin etmiyorum, en azından OFAC kararı açıklanana kadar onlar "tabana inmiş" hisse fiyatından gayet memnunlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Financial Times'da biraz önce çıkan haber:
    Apple 100 milyar dolarlık hisse geri alım programı açıkladı. Ayni zamanda ödediği temettüyü de %16 artırdı. Bu haber ABD borsaları kapandıktan sonra açıklandığı için "işlem saatleri harici" piyasasında şu anda Apple hisseleri %4 primli işlem görüyor.

Apples launches $100bn buyback plan and lifts dividend
    Apple launched a new $100bn share buyback scheme and lifted its dividend by 16 per cent, as it reported a 30 per cent jump in earnings and issued a confident outlook for iPhone sales in spite of concerns of a slowdown. Shares in the iPhone maker traded 4 per cent higher after-hours in response to the news of the capital return boost on Tuesday.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    trendcim halkb yatırımcıları için anket açtım ceza bekliyormusunu bekliyorsanız kaç dolar diye
    alın size anket herkes görüşünü yazsın ne kadar ceza bekliyorsunuz

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=23806
    Eline sağlık Ayhancım. Biliyorsun HALKB için çok ama çok geniş bir spektrumda mali ceza bekleniyor, 0 ila 50 milyar dolar aralığı desem yalan olmaz. Evet, piyasa değeri şu anda 2.5 milyar dolar ancak olan HALKB için 50 milyar dolar ceza bekleyen vatanseverler bile var. Bakalım millet nasıl oy kullanacak, beklentileri ne imiş, bir görelim.

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Cok dalga gectin bizimle! Eh... Reza'nin klasigi gibi bizim de yuzumuz bir gun gulsun diyelim... "Gun olur devran doner, horoz..."

(Mesajla anketi de one cekeyim ilgilenene)
    Ayhan Başkan dalga geçmez, sadece ne hissediyorsa ne bekliyorsa doğru olarak neyi görüyorsa onu açıkça söyler. Dürüst, eğitimli, bilgili, tecrübeli, donanımlı, vatanını milletini her şeyden çok seven, her zaman mağdurların ve yoksulların yanında olan temiz kalpli bir kardeşimizdir. Şakacı yönü de yok değil hani, eh Rizeli/Karadenizli olan birinden de bu beklenir.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    valal dalga değil para kaybeden adamla dalga geçilirmi burada dalga geçeceğim tek adam trenddir onunlada 20 yıllık bi forum muhabbetimiz olduğundandır
    bu ciddi bir naket herkes birşey yazıyor toplu halde dursun istedim.
    özellikle mal pazalayanlar yada troller ilginç şeyler yazıyorlar bakalımfikri beyan edebilecekler mi
    Ayhan Başkanım benimle dalga geçmenden onur duyarım. Gözlerinden öper, borsada bol şans dilerim. Senin yerin her zaman ayrı. 20 yılın tabii ki bir hatırı olacak. Sevgi & selamlarımla. TH
    (Not: Çaykur Rize artık süper ligde, tebrik ediyorum. İnşallah seneye küme düşmezsiniz.)

6.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Dünkü saçma satışın altında büyük ölçüde kabine değişikliği spekülasyonu vardı yani piyasa Mehmet Şimşeğin gidişini fiyatladı yarın bir tepki alımı muhtemel, umarım bizimkiler papazı salar, biraz rahatlar piyasa...
    Geçici türden bir veya bir kaç günlük tepkinin bize bir getirisi yok. Tahtadaki aksiyonu kalıcı olarak "çıkış yönünde" etkileyecek bir gelişme yaşanmalı. Peki bunun için katalist ne olabilir? Papazın Atilla ile değiş tokuşu ve/veya OFAC'ın makul bir ceza kesmesi kesinlikle aradığımız türden bir katalisttir. Umarım bir an önce beklentimiz gerçekleşir.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. bence cuma günü ayın son günü pozisyon kapama, algoritme robotlar ve teknik ile Başbakanın speküle edilen toplantısı İsrailin Hamada İrana ait tesisleri vurması, Netanyahuya savaş ilanı yetkisi verilmesi vs. bahane edilerek çok sert bir satış yapılarak dolar bazlı tarihi dipler çoğu hisse senedinde test edildi.............................. Bankalar öncülüğünde sert yükselişler bekliyorum. Bu tarih, mayıs Fed toplantısından sonra da olabilir. Aynı tarihte goldie de yükselişle beraber olur ki 10yıllıklar ve dolar endeksinde dönüş de aynı tarihlerde olacağını bu sefer dolar endeksinde 85 lere, 10 yıllıklarda 2.6 lara, DOW un realizasyonunu bitirip 29 binlere BİST in ise 130 binlere sert yükselişlerle gideceğini tahmin ediyorum...................
    Binbaşım, bu beklentilerinize aynen katılıyorum. ABD Hükümetinin resmi politikası zaten düşük dolar üzerine kurulu, bunu açık ve net bir şekilde çoktan ilan ettiler, zırt pırt AB ile Çin'i suçlayarak onların kendi paralarının değerini düşük tutan politikaları uyguladıklarını iddia ediyorlar. ABD 10 yıllıklar %3.03 e kadar çıktı ama sonra %2.95 e kadar saldı, şu anda da %2.96 da. Piyasa FED'in faiz artırımlarına inansaydı ve bu artışların geçici olmadığına ikna olsaydı şu anda 10 yıllıkların getirisi %3.5 e dayanmıştı ama bakıyoruz %2.96 da patinaj çekiyor, yukarı değil aşağı gitmek istiyor. Bence bu durum mevcut konjonktürü çok güzel özetliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,050
     Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Dünkü saçma satışın altında büyük ölçüde kabine değişikliği spekülasyonu vardı yani piyasa Mehmet Şimşeğin gidişini fiyatladı yarın bir tepki alımı muhtemel, umarım bizimkiler papazı salar, biraz rahatlar piyasa...
    Not indiriminden haberdar da olmuş olabilirler..

Sayfa 96/1032 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •