Türkiye'nin 5 yıllık risk primi (CDS) 573
Crash tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Forex dünyası.!!
Türkiye'nin 5 yıllık risk primi (CDS) 573
Crash tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Forex dünyası.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Şubat vade tabana kitlendi kaldı, Nisan vade tabana kitlendi kaldı, işlem bile geçmiyor...
Hamdım Piştim Yandım
Düşmenin sebebi bu. Hafta başında yazmıştım bunu. Sonra kurumlardan arkadaşlar ile konuştum. Son 1 aydır vadelide long bacağı şiştiği için vadeli-spot arası marj çok açılmıştı. Büyük aracı kurumların tamamı, para piyasasından borçlanıp spot long, vadeli short yaparak pozisyon açmış. Gırtlak pozisyona gelmişler, tüm kredi limitleri kullanılmış. Dolayısıyla pay ve endeks devasa long pozisyonların karşısında naked shortörler yok, covered shortörler var. Dolayısıyla vade sonuna doğru pozisyonlar kapanmaya başladığında spottaki mallar da satılmaya başlandı. Bir anda kendi kendini tetikleyen bir süreç oldu, vadeli longcular kapadıkça, shortörler spotta cover olarak tuttukları malları sattılar. Bu sefer, spot düştükçe daha fazla vadeli longcu pozisyon kapattı, iyice b.ka sardı. Robotlar da işin içine girince endeks çakıldı. Olay budur. Gelecek haftabaşında vadeli kontratı olan hisselerde meydan savaşı olur, sonra toparlar. Bir çok hissede çok iyi fırsatlar oluştu.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
Sizin yaklaşımınızı oldum olası beğenirimM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri