Sayfa 966/1024 İlkİlk ... 4668669169569649659669679689761016 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Türkiye küçük amerika arkadaşlar. Aynı kafa gidiyoruz birebir aynı sistemi uyguluyoruz. da... dayılar canı sıkılınca matbaada dolar basiveriyor ( bana o öyle değil demeyin allah rızası için ) biz basamıyoruz fark bu...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Biz de basıyoruz merak etme amerika son 10 yılda para arzını %20 arttırdı, biz %200.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Herkesin eflasyonu farklıdır........Dolardaki haraketlilikle benim kredi-kartı ödemelerim min %50-%70 oranında artış göstermiştir........Dolayısıyla benim enflasyon son 2 senede yıllık %30-35 civarındadır......Parama da max alabildiğim enflasyon koruması faiz oranı ortalama %13.50 dir......... TL de kalanlar bu dönemde paralarını erittiler............

Bende sepet olduğundan kısmen kendimizi koruduk ama yine de enflasyon karşısında kısmı olarak ezildik...........

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    yoo yanılıyorsun....dış borcu olan ülkelerin çok büyük bişr kısmı ya emtia ülkeleri yada başka varlıklarkla bunu suspanse edebilen ülkeler..bizse sürekli açık veriyoruz....Mesele GSYH ye oranı gibi gözüksede, süreki verilen cari açık ile bir yerde tökezlenir.
    Emtia ve başka varlıklarla subvanse etmek durumu kurtarsaydı Venezuella , Suud şu anda diz çökmezdi. Avrupanın neredeyse Almanya dışında tüm ülkeleri cari açık veriyor. Abileri Almanya hepsinin açığını kapatıyor ve üstüne fazla verdirtiyor. Emtia geliri gelişmiş bir ekonomik sistemde belirleyici olamaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,150
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Emtia ve başka varlıklarla subvanse etmek durumu kurtarsaydı Venezuella , Suud şu anda diz çökmezdi. Avrupanın neredeyse Almanya dışında tüm ülkeleri cari açık veriyor. Abileri Almanya hepsinin açığını kapatıyor ve üstüne fazla verdirtiyor. Emtia geliri gelişmiş bir ekonomik sistemde belirleyici olamaz.
    yoo yanılıyorsun....emtia çok büyük ddestek..venezula konusuna gelince..onların sefaleti yönetimlerinden....suudların kötü durumda olduğunu sanmıyorum...... onların derdi eski yaşantılarını devaö ettirmek...rusya ise tammen emtia ya dayalı gidiyor....ama benim kaastım onların yine dayanacak birşeyleri var ..bizde oda yok..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Emtia ülkesi: Fiyatı kolayca manipüle edilebilir varlıklarla yaşamını sürdürmeye çalışan ülke. Sattığı emtia'yı kendi para biriminden değil, başka ülkenin para biriminden satıyor. Dolayısı ile alıcı ne verirse kabul etmek zorunda. Üstelik emtia miktarı sınırlı. Yani sattıkça güç kaybetmekte.

Sanayi ülkesi: Sattığı BMW'nin (iphone) fiyatını kendi para birimi ile belirleyen ülke. Sattığı malın aynısının her sene yeni versiyonunu ufak rötüşlarla yeniden piyasaya sürer ve zamlı fiyattan satar. Talep azalması görülmüş değildir ve mal arzı sınırsızdır.

Sanayi/Bilgi/Eğitim > Emtia

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    yoo yanılıyorsun....emtia çok büyük ddestek..venezula konusuna gelince..onların sefaleti yönetimlerinden....suudların kötü durumda olduğunu sanmıyorum...... onların derdi eski yaşantılarını devaö ettirmek...rusya ise tammen emtia ya dayalı gidiyor....ama benim kaastım onların yine dayanacak birşeyleri var ..bizde oda yok..
    borçlanırsın da onu ödeyecek sürekli bir kaynağın olur. bu ya emtia yada üretim olur. bizde ikiside yetersiz, borcu sadece arttırıyoruz. toplam dış borç 600 milyar dolar. 2002 de bu 150 milyar dolardı. fakat borçlanma limitleri doldu bu ülkenin daha fazla borçlanması çok zor. yani 1 trilyon $ borcumuz istesek te olamayacak. döviz akışı kesildiği için olacakları selim bey söylemişti,yukarıda paylaştım. varlık fonu bu yüzden kuruldu, temlik ve kaldıraçlı piyasada oyunlar oynayarak bir süre daha devam etmek istiyorlar ama NAFİLE.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,150
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Emtia ülkesi: Fiyatı kolayca manipüle edilebilir varlıklarla yaşamını sürdürmeye çalışan ülke. Sattığı emtia'yı kendi para biriminden değil, başka ülkenin para biriminden satıyor. Dolayısı ile alıcı ne verirse kabul etmek zorunda. Üstelik emtia miktarı sınırlı. Yani sattıkça güç kaybetmekte.

Sanayi ülkesi: Sattığı BMW'nin (iphone) fiyatını kendi para birimi ile belirleyen ülke. Sattığı malın aynısının her sene yeni versiyonunu ufak rötüşlarla yeniden piyasaya sürer ve zamlı fiyattan satar. Talep azalması görülmüş değildir ve mal arzı sınırsızdır.

Sanayi/Bilgi/Eğitim > Emtia
    ne yani şimdi biz sanayileşmiş bir ülkemiyiz? yada sanayileştikte haberim mi yok ?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ne yani şimdi biz sanayileşmiş bir ülkemiyiz? yada sanayileştikte haberim mi yok ?
    Sanayi ülkesi olduğumuzu size düşündüren nedir?

Sayfa 966/1024 İlkİlk ... 4668669169569649659669679689761016 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •