Sayfa 966/1009 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    kendim gida ambalaji ureticisi oldugumdan veyazida gecen isletmelerin tamami ile muhatap oldugumdan aciklayayim.bu tarz cafe vb yerlerin,yeme icmenin,giyim,tatil vs alisverisin o kadar pahalilasmasina ragmen neden ciddi ragbet gordugunu soyleyeyim size.

simdi bizim ulkede masasli da calissaniz patronda olsaniz kriz donemlerinde ki ciddi enflasyon ve fiyat artislarindan sonra insanlar ev araba alamiyor.faizlerde malum.

ve kazandigi parayi da harcamasi lazim.bakiyor ev araba alamiyor,kazandigini direk yeme icme ,giyim,tatile harciyor..

isler iyi gittiginde,faizler dustugunde ve insanlarin ev araba alma ihtimali oldugunda insanlar birakin yeme icme,eglenceyi, firin musterilerimde ekmek satisi bile dusuyor.insanlar kisabildigi kadar kisiyor cunku bir mal mulk alabilmek icin.
    Buradaki ilginç nokta şu an faizlerin eskiye göre yüksek olmasına rağmen ev araba fiyatlarının tırmanmaya devam etmesi. Böyle olunca bankada nakit parası olanlar için de pahalı hale geliyor ev-araba.

Faizler düşük olunca da bunların fiyatı yine çıkıyor bu sefer de kredi ucuz herkes saldırıyor diye.

Faiz düşünce de fiyatlar çıkıyor, çıkınca da. O zaman faiz diye bir şey niye var?

İşin aslı merkez bankası ne yaparsa yapsın piyasa kontrolünü sağlayabilecek gücü yok. Asıl problem orada değil çünkü.

ytd

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Buradaki ilginç nokta şu an faizlerin eskiye göre yüksek olmasına rağmen ev araba fiyatlarının tırmanmaya devam etmesi. Böyle olunca bankada nakit parası olanlar için de pahalı hale geliyor ev-araba.

Faizler düşük olunca da bunların fiyatı yine çıkıyor bu sefer de kredi ucuz herkes saldırıyor diye.

Faiz düşünce de fiyatlar çıkıyor, çıkınca da. O zaman faiz diye bir şey niye var?
    Yaw dostum nominal faize değil reel faize bakacaksın.
    Nominal faiz saçma sapan bir şey.
    Önemli olan reel.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

İşin aslı merkez bankası ne yaparsa yapsın piyasa kontrolünü sağlayabilecek gücü yok. Asıl problem orada değil çünkü.
    kusura bakmayin ama bugun bankada 500 bin tl si olanm birisi ayda 10 bin tl faiz aliyor ortalama..

350-400 bin tl lik bir araci 48 ay vadeli alsaniz banka size kendi kendine araba sahibi yapiyor..

dedigim gibi bazi durumlarda faizlerin yukselmesi otomobil ve ev satislarini artirabiliyor da su an ki gibi.ancak bu durum sadece mevduat sahipleri icin gecerli.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    kusura bakmayin ama bugun bankada 500 bin tl si olanm birisi ayda 10 bin tl faiz aliyor ortalama..

350-400 bin tl lik bir araci 48 ay vadeli alsaniz banka size kendi kendine araba sahibi yapiyor..

dedigim gibi bazi durumlarda faizlerin yukselmesi otomobil ve ev satislarini artirabiliyor da su an ki gibi.ancak bu durum sadece mevduat sahipleri icin gecerli.
    Çünkü reel faiz negatif...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Abi siyaset daha kârlı olur

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Orada baska meziyetler de lazim, mesela midesizlik... omurgasizlik... .ot yalayicilik gibi...

Allah vergisi..

Bende yok onlar..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Hep aynı laflar
    Baygınlık geldi hakkaten..

Lüks tüketimi kesecem..
    Kimse gitmesin bak bakalım o zamları geri çekiyorlar mı çekmiyorlar mı..
    Bunlar fiyatların yükseleceği beklentisi ile ön alımlar seneye kriz var görürüm ben emlak otomobil satışlarını..
    Bu sene turizm patladı batışlar bekliyorum..
    30 senedir aynı laflar..
    Bu kış çok zor geçecek..
    Millet eve ekmek götüremiyor..

Dolar 1.5 iken 2 de batarız owww..
    3 ü geçerse bitti..
    5 i geçerse özel sektör göçer
    7 de koç sabancı kalmaz..

Hepsi kar patlaması yaşıyor..
    Yok yok bilançolar hileli yaz sonunda görüşelim kış başında görüşelim..

ayh amannn..

Başka muhabbetiniz yok mu sizin yaa..Oran paylaşın oran..

Mesela Nisan da 10.03 den euro alan arkadaş mesela güç bela yüzde 1 karda..
    3 ay mevduatta dursa idi yüzde 4.5 karda olacak idi..

Yüzde 3.5 yani 35.000 tl daha fazla parası ama yine aynı miktar eurosu olacak idi..

Zor işler vesselam..

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hep aynı laflar
    Baygınlık geldi hakkaten..

Lüks tüketimi kesecem..
    Kimse gitmesin bak bakalım o zamları geri çekiyorlar mı çekmiyorlar mı..
    Bunlar fiyatların yükseleceği beklentisi ile ön alımlar seneye kriz var görürüm ben emlak otomobil satışlarını..
    Bu sene turizm patladı batışlar bekliyorum..
    30 senedir aynı laflar..
    Bu kış çok zor geçecek..
    Millet eve ekmek götüremiyor..

Dolar 1.5 iken 2 de batarız owww..
    3 ü geçerse bitti..
    5 i geçerse özel sektör göçer
    7 de koç sabancı kalmaz..

Hepsi kar patlaması yaşıyor..
    Yok yok bilançolar hileli yaz sonunda görüşelim kış başında görüşelim..

ayh amannn..

Başka muhabbetiniz yok mu sizin yaa..Oran paylaşın oran..

Mesela Nisan da 10.03 den euro alan arkadaş mesela güç bela yüzde 1 karda..
    3 ay mevduatta dursa idi yüzde 4.5 karda olacak idi..

Yüzde 3.5 yani 35.000 tl daha fazla parası ama yine aynı miktar eurosu olacak idi..

Zor işler vesselam..
    valla ani bir kararla 8.30 dan full tl ye gecmistim.

su an bakiyorum 8.8 e gelmis mevduatli getirim..

dolar 8.5

8.20 civarina alma planim var geri..

bu arada full tatil yeme icme lux alisverise harcadim tum getiriyi..

Sayfa 966/1009 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •