Sayfa 97/1040 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. İran Savunma Bakanlığı Uzay Kurumu çalışanı İran vatandaşı, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için casusluk yaptığı gerekçesiyle idam edildi.

Sular kaynamaya başladı..

2. Trump resmen duyurdu: ABD pazartesi günü İran'a yeni yaptırımlar getirecek.

3. Peter Brandt, 2637 demiş. Brandt teknikçidir, makro ile işi olmaz...

https://twitter.com/PeterLBrandt/sta...56921057083392

4. Sevgili Occhilali değerli paylaşımlarınız burada sık sık görmek istiyoruz. Keza sevgili Kutsinin de çok faydalı paylaşımları oluyor sizleri daha sık bu başlıkta görmek istiyoruz.

Ons altında yıllardır beklediğimiz büyük ralli başlamış olabilir.

5. ABD Başkanı Donald Trump, İrana saldırı planını geri çektiği yönündeki iddialardan dolayı basını eleştirerek, bu aşamada sadece planın ilerlemesini durdurduğunu söyledi.

Trump resmen duyurdu: ABD pazartesi günü İran'a yeni yaptırımlar getirecek
    New York Times, Trumpın İranın ABDye ait bir insansız hava aracını düşürmesinden sonra ülkeye yönelik bir saldırı planına onay verdiğini, ancak daha sonra aniden bilinmeyen bir nedenle emri geri çektiğini ileri sürmüştü.
    Konuyla ilgili Twitterdan açıklama yapan Trump saldırı planı ile ilgili doğru bilgi verilmediğini ifade etti.

Trump Yanlış bildirildiği gibi, İrana saldırı ASLA geri çekmedim, sadece şu anda ilerlemesini durdurdum ifadelerini kullandı.

6. Benim ons altında teknik olarak baz aldığım seviye 1400 dür. 1400 üstünde 2 veya 3 gün kapanış yapması halinde ons altında bana göre eski zirvesi olan 1920 dolar hedef olur. Ons altında 1400 doları neden önemsiyorum çünkü bu seviye üstünde 6 yıldır kapanış yapamadı. Yaparsa ki bence ortam fazlasıyla müsait birkaç yıl sürecek büyük rallimiz başlamış olur.

2,5 yıl içinde (2022 ye kadar) ons altında 6000 dolar beklentim var.

7. ECB ve Fed'den faiz indirimi sinyali gelmesiyle doların gerilemesi ve ABD ile İran geriliminin etkisi sonucu altının ons fiyatı, yaklaşık 6 yılın zirvesi olan 1.411,9 doları gördü.

https://www.borsagundem.com/haber/al...esinde/1416293

8. Altına yönelimi artıran 8 faktör..

Gram altın yılbaşından bu yana yüzde 19.56 değer kazandı. Yani bir yıllık faizin getirisini, altın yaklaşık altı ay içerisinde kazandırdı. 2019un başından beri altın zayıf bir performansa sahipti, ancak şaşırtıcı bir şekilde son bir ay içinde iyi bir yükseliş sergiledi. Görülen, merkez bankaları ve kurumsal yatırımcıların altın talebinde artış olduğu yönünde. Altına yönelimi artıran sekiz faktörü şöyle sıralayabiliriz:
    1 -Altının en güçlü avantajlarından biri, ekonomik, parasal veya jeopolitik kriz dönemlerinde birikimi koruyabilmesidir.
    2- ABDdeki düşük faiz oranları altına yönelimi artırıyor. Dolar zayıflarken, 10 yıllık ABD geliri yılın en düşük seviyelerinde.
    3- Küresel merkez bankalarından alım yapması altın fiyatlarını destekliyor. Dünya Altın Konseyinin (WGC) son raporuna göre, Çin, Hindistan ve Kazakistan dahil olmak üzere Asyadaki bazı merkez bankaları altın biriktiriyor.
    4- Ticaretteki gerilimlerin artması ve jeopolitik kaygılar altına ilgiyi canlı tutuyor.
    5-Altın satın almak çok özel bir bilgi gerektirmiyor.
    6- Uzun vadeli servet korumanın en iyi yöntemlerinden biri.
    7- Kurumsal portföyler çeşitlendirme amacı ile belli bir oranda altın bulundurmakta.
    8- Altın hesapları ile fiziksel korumanın önündeki zorluklar aşıldı.

Sayfa 97/1040 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •