Sayfa 97/514 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon
Arama sonucu : 4109 madde; 769 - 776 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by ey_b Yazıyı Oku
    Şirket iyi de fiyat hareketleri hiç güvenilir değil inşallah bugünü de yemez
    Şirketin faaliyetleri böyle devam etsin bu fiyatlardan işlem görmesi hikaye olur.
    Nerdeyse sermayesi kadar iş haberi geldi, dün %3.5'lük düşüş olmasaydı ve endeks bozulmasaydı iyi yerlerde olurdu, bilançoya kadar öyle böyle yola devam eder.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. tavan yapıp yapmaması önemli değil...şu anda benim için en önemli mesele karlı adam bahtsız dostumun kara geçtiğini görmektir... maliyetin kaçtı dostum ?? kocaer emin ve sağlam adımlar ile yoluna devam edecek...1 ekimden itibaren gümrükte karbon düzenlemesi mekanizması işleyecek..kocaer enerjisinin %33 ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor ve bu yüzden de yeşil çelik sınıflamasına giriyor...kocaerin ihracatta bir sıkıntısı olmayacak..ama bu işleri yapmayanlar ciddi sıkıntılar yaşayacak..

https://yesilhaber.net/turk-ihracatc...imde-basliyor/

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) Türk ihracatçıları için 1 Ekim 2023 tarihinde başlıyor. Bu düzenleme, Türkiye’nin Avrupa’ya yapacağı ihracatı kökten etkileyecek. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve SKDM’nin etkileri, Türk şirketler için büyük bir vergi yükünü beraberinde getirebilir.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. aylar önce gelmekte olanın geldiğini söylüyorduk..yeşil enerjiye geçmeyen şirketlerin artık ihracat yapamayacağını yaparsa bile ciddi bir karbon vergisi vermek zorunda olacağını söylüyorduk..ereğli gibi bir dev bile bu konuda çok geç kaldı..ama kocaer geleceği gördüğü için önceden tedbirini aldı..hatta önümüzdeki süreçte jes santralini de devreye koyduğunda enerjisinin tümünü yenilenebilir enerjiden elde etmiş olacak ve çok fazlasını da ulusal şebekeye satacak..

kocaer zaten şu anda çelik kapasitesini artırmayı düşünmüyor ...sadece modernize ediyor...stratejik büyüme alanı olarak yenilenebilir enerji sektörünü seçti...bir de şirket sözleşmesinde ciddi değişikliklere giderek ileride liman işleri de dahil değişik alanlara girecek...sözleşmedeki değişiklikleri çok iyi okumak lazım..şirketin ileride edineceği vizyonu çok güzel anlatıyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    aylar önce gelmekte olanın geldiğini söylüyorduk..yeşil enerjiye geçmeyen şirketlerin artık ihracat yapamayacağını yaparsa bile ciddi bir karbon vergisi vermek zorunda olacağını söylüyorduk..ereğli gibi bir dev bile bu konuda çok geç kaldı..ama kocaer geleceği gördüğü için önceden tedbirini aldı..hatta önümüzdeki süreçte jes santralini de devreye koyduğunda enerjisinin tümünü yenilenebilir enerjiden elde etmiş olacak ve çok fazlasını da ulusal şebekeye satacak..

kocaer zaten şu anda çelik kapasitesini artırmayı düşünmüyor ...sadece modernize ediyor...stratejik büyüme alanı olarak yenilenebilir enerji sektörünü seçti...bir de şirket sözleşmesinde ciddi değişikliklere giderek ileride liman işleri de dahil değişik alanlara girecek...sözleşmedeki değişiklikleri çok iyi okumak lazım..şirketin ileride edineceği vizyonu çok güzel anlatıyor...
    hep aynı örneği veriyorum. bundan 10 yıl önce otomatik vites kullananlarla dalga geçiyorlardı. kadın arabası lan bu falan. ama şimdi otomatik almayanları dövüyorlar. aynı durum elektrikli araçlar içinde geçerli şimdi. dizel bitme noktasına geldi..bu karbon salınımı meselesi de bize uçuk gelse de iklim değişiklikleri ve küresel ısınma bu hızla gittikçe bu tarz önemlerin gelmesi, yenilebilir enerjinin hızlanması kaçınılmazdır.

5.  Alıntı Originally Posted by karacabey60 Yazıyı Oku
    hep aynı örneği veriyorum. bundan 10 yıl önce otomatik vites kullananlarla dalga geçiyorlardı. kadın arabası lan bu falan. ama şimdi otomatik almayanları dövüyorlar. aynı durum elektrikli araçlar içinde geçerli şimdi. dizel bitme noktasına geldi..bu karbon salınımı meselesi de bize uçuk gelse de iklim değişiklikleri ve küresel ısınma bu hızla gittikçe bu tarz önemlerin gelmesi, yenilebilir enerjinin hızlanması kaçınılmazdır.
    aynen öyledir dostum..bu kesinlikle gerçekleşecek olan bir şeydir...ileride karbon salınımı ile ilgili çok ilginç önlemler de gelecek...dünya sıfır karbon hedefine odaklandı...aksi halde dünya yaşanmaz hale geliyor...dünya aşırı ısınıyor...mevsimlerin şekli şemalı değişti...yalnız bu değişimi aylar öncesinden söylendiği zaman bir çok kişiye anlatılanlar hikaye gibi geliyor.. önemli olan bu beklentiler gerçekleşmeden pozisyon almaktır..

iki üç ay önce 17,50 tan aldığımda biraz erken aldığımı düşünmeye başlamıştım...ama sabır çekeceğimi düşündüğüm bu sürede bile hisse neredeyse %50 gitti...kocaerin önemli beklentileri gündeme gelmeye başladığında hareketlerinin nasıl olacağını tahmin etmek çok da zor değil...en kötü vakti böyleyse en iyi vaktinde çok heyecanlı seansların yaşanacağını tahmin ediyorum..

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    tavan yapıp yapmaması önemli değil...şu anda benim için en önemli mesele karlı adam bahtsız dostumun kara geçtiğini görmektir... maliyetin kaçtı dostum ?? kocaer emin ve sağlam adımlar ile yoluna devam edecek...1 ekimden itibaren gümrükte karbon düzenlemesi mekanizması işleyecek..kocaer enerjisinin %33 ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor ve bu yüzden de yeşil çelik sınıflamasına giriyor...kocaerin ihracatta bir sıkıntısı olmayacak..ama bu işleri yapmayanlar ciddi sıkıntılar yaşayacak..

https://yesilhaber.net/turk-ihracatc...imde-basliyor/

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) Türk ihracatçıları için 1 Ekim 2023 tarihinde başlıyor. Bu düzenleme, Türkiye’nin Avrupa’ya yapacağı ihracatı kökten etkileyecek. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve SKDM’nin etkileri, Türk şirketler için büyük bir vergi yükünü beraberinde getirebilir.
    Türkiye'de bu sertifikayı veren bir kurum yokmuş. Acaba bunun için yatırım yapan birileri var mı?

https://www.dunya.com/dunya/karbon-v...-haberi-681690

çok güzel hedefleri olan kendi alanında vasatlıktan ayrışmış , ticari bağlantılarını kurmuş güzel bir şirket ... bende sanayi olarak tüpraş aksa şişe(işc üzerinden) olduğundan fazla da ağır sanayi olmasın diye almadım ancak insan görünce ülkesi için seviniyor ... emek veren yöneticilerinin çalışanlarının ortaklarının yolları açık olsun inşallah ...
    böyle güzel şirketler halka arz olmaya devam etmeli ...bist borca batık, yatırım yapmayan, kısır şirketlerle uğraşacağına böyle katma değerli ürünler üreten şirketlerimizi borsaya çekmeye çalışmalı... sonra marka değeri marka değeri diye yırtınıyoruz her ortamda ... kesinlikle ytd

https://www.youtube.com/watch?v=7ayPPRJYujM
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

8. Konjonktüre ayak uyduramayanlar yok olmaya mahkumdur, şirketin odaklandığı piyasalar bu konulara çok önem veriyor yoksa şirket bu pazarlardan bu kadar iş alamazdı, şirketin en beğendiğim tarafı vizyoner olması ve de global pazarlarda kendini kanıtlaması, bir nevi iyi bir tedarikçi olmasıdır.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 97/514 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •