Sayfa 971/1002 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,761 - 7,768 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Onlar da yabancı fon sepetinin altında, ama onların da sayısı çok sınırlı. Tavsiye vermek istemediğimden oraya yönlendirdim arkadaşı.

Yeri gelmişken bu fonları USD/TL getirisinden arındırırsak pozitif ayrışan, kıstas getirilerini geçen 1-2 fon kalıyor geriye. Kalifiye eleman eksikliğinden mi, bilgi eksikliğinden mi bilinmez. Aslında bizim gibi ülkede, TL değer kaybı da yanında, geriye dönük baktığında eksi yazan dönem bulman zor, yine de neden girmezler bu topa bilemiyorum. Bizim yatırımcının çoğu 3-6 ay bakar, o iyi kazandırıyormuş bu der gider gömer parasını aslında.
    Hocam o kategoride büyük özel banka fonları var. Ben şahsen büyük özel banka fonlarını gördüm mü koşarak uzaklaşıyorum. Çünkü portföy yöneticisi için liyakat aramıyorlar, kurum içi bir rütbe, bir hiyerarşi gibi yürüyor ve yönetici olup zerre kadar yönetmediklerini biliyorum üzüntüyle. Yurtdışının sıfır yaptığı yıllarda nasıl yılda -%30 yaptıklarını da biliyorum o fonların geçmişte . Şu son 2 yılda yurtdışındaki nasd**'ın ve kurun psikopat hareketinin ekmeğini yiyorlar sadece. Onun da ''lütfedip'' üçte birini alarak. Nasd** aldığının yarısını verdiğinde, onların aldığının onda dokuzunu vereceklerini biliyorum.
    Orada da rekabetçi portföy ve menkul değer firmaları girdikçe iyi olacaktır.

Bu arada elbette ben de tavsiye vermiyorum, sadece gördüğümü yazıyorum

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Toplam 12 fonluk portföyün tüm zararını şu üç fon göğüsledi ve zararı minimize etti : MAC, TKF, IPJ
    bu üç fon sayesinde altın, gümüş(gmstrf) döviz, hisse bazlı diğer zararlar neredeyse sıfırlandı ve - % 1 yazdı sadece. Yönetenlerin eline sağlık.
    Hangi vadede oldu bu, haftalık, aylık, yıllık vb?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Çok fon oldu ama. Şunu farkettim fonlara böleyim derken bistten 100 hisse almış oluyorum sanki. O zaman endeks fonu gibi olmaz mı portföy?
    maksimum 5 minumum 3 fon olmalı benim bilgim olmadan fikrim olan görüşüm bu.

4. hisse yoğun fonlardan en fazla getirisi olan İLK 3 fon GMR,TKF,MAC....

biliyor muydunuz 6 aylık geçmişte bu fonların yöneticileri birbirlerinin bulunduğu hisselerde portföy yapmamış...yani birinin portföyündeki hisseyi diğeri portföyüne almamış...(bist 30 haricindeki hisseler dışında)...örnek TKF ağırlıklı çimentolarda varken, diğerleri yok...MAC doğan grubunda iken diğerleri el sürmemiş...3-5 hisseyi ama hepsi almış...mesela gentaş,selec gibi....portföy dağılımlarını incelediğimde dikkatimi çekmişti...hala nedenini bilmiyorum...

soru: siz nedenini biliyor musunuz?

5. Bloomberg izliyordum.Piyasalarda virus endişesi varmiş.
    Piyasa insan olsaydi.Kesin liseli ergen bir cocuk olurdu.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. [QUOTE=turali;4926508]Hangi vadede oldu bu, haftalık, aylık, yıllık vb?[

Son bir haftanin zararini kapattilar

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dolar düşüyor, altın düşüyor, borsa düşüyor.
    Çıkan para ne oluyor?
    Herhalde %15'ten mevduat yapıyorlar
    Bu hikayeyi çok gördük yine eskiye dönüş uzun sürmez

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam o kategoride büyük özel banka fonları var. Ben şahsen büyük özel banka fonlarını gördüm mü koşarak uzaklaşıyorum. Çünkü portföy yöneticisi için liyakat aramıyorlar, kurum içi bir rütbe, bir hiyerarşi gibi yürüyor ve yönetici olup zerre kadar yönetmediklerini biliyorum üzüntüyle. Yurtdışının sıfır yaptığı yıllarda nasıl yılda -%30 yaptıklarını da biliyorum o fonların geçmişte . Şu son 2 yılda yurtdışındaki nasd**'ın ve kurun psikopat hareketinin ekmeğini yiyorlar sadece. Onun da ''lütfedip'' üçte birini alarak. Nasd** aldığının yarısını verdiğinde, onların aldığının onda dokuzunu vereceklerini biliyorum.
    Orada da rekabetçi portföy ve menkul değer firmaları girdikçe iyi olacaktır.

Bu arada elbette ben de tavsiye vermiyorum, sadece gördüğümü yazıyorum
    GBC hiç avrupa etfi aldı mı biliyor hatırınızda var mı öyle bir dönem?

Altını ve abdyi biraz azaltsa fena olmayacak gibi.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 971/1002 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •