Sayfa 974/1002 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,785 - 7,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Bu ülkede birileri doların düşmesini hiç istemiyorlar. Ama bu topiktekiler değil. Dolara savaş açtığını söyleyenler doların düşmesine asla müsade etmiyorlar.
    bir halt olacağı yok.

2. Post

Kod:
    Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç
    Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç

Cihâna bir daha gelmek hayâl edilse bile
    Avunmak istemeyiz böyle bir teselli ile

Geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan
    Ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan

Geçince başlayacak bitmeyen sükûnlu gece
    Gurûba karşı bu son bahçelerde keyfince

Ya aşk içinde harâb ol, ya şevk içinde gönül
    Ya lâle açmalıdır göğsümüzde, yâhut gül

Eserin künyesi:
    Beste: Münir Nurettin Selçuk
    Güfte: Yahyâ Kemâl Beyatlı
    Makam: Segâh makamı
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

3.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    500den sonra mokoko diyorlardı, borsanin da burnu tezekten çıkmaz artık
    kokusu gelmeye başladı zaten.. XBANK, AKBNK, ISCTR dolar bazında tarihi en düşüklerde kapadı (2008 öncesini bilmiyor ben)

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Güvenilir, uzun periyot göstergelerin çoğu şişti, tarihsel benzerlikler var yani buraların uzun bir süre tepe olması 9.50 10 lira gibi doların dip yapması lazım. Ama işte aması var her zaman kriz anlarında yapılan doğru işler maalesef yapılmıyor. Bu yılanın şu anda çoktan 11 civarında sürünüyor olması lazımdı. Doğru işler, yılanın başını ezecek işler şu ana kadar yapılmadığı için bu halde. Yani bir tur daha kalkarsa durum gerçekten sakat. Çok fena hedefler çıkıyor. Umarım bu yanlıştan dönülür.
    Doğru tarihsel benzerlikler var lakin hepsinde faiz artırıldı bazılarında hem faiz artırıldı hem de carry trade girişi oldu, bu sefer duymadınız mı akşam Nebati' yi, durmak yok inadına devam diyor, ben talibim diyor.

Göstergeler fiyattan türetilir, fiyat göstergelerden değil. 9.46 dayken Şahap pas geçseydi ya da 200 arttırsaydı, 8.60 dı burası ilk etapta ve bir hareket tükenmişti. Şimdi parmak attılar uyumak üzere olan şeye, hoş geldin yeni dalga...

Şöyle düşünün, esas paranın bağlandığı yer durduğu havuz tahvil, repo, mevduat, burası çok büyük, bu likit buradan çözülürse ne olur, altın döviz borsa yurt dışı fon. Bu havuzu karşılayacak başka havuz yok, komple borsaya girmeye kalksa teorik olarak giremez, borsa 4 e katlar, dövize giriyor işte, reel sektör borcunuz var diyelim milyar dolar nereden hedge edeceksiniz vadelideki hacim de yetmez.

Ya ters manyel veriyorlar, faiz arttıracaklar milletin tepesine çakacaklar alın lan size dolar diyecekler, ya deli para gelecek bir yerlerden, tepenin en tepesinden sokacaklar o yüzden iyice şahlansın kudursun istiyorlar, ya da...Ya dası yok...faiz sebep enflasyon sonuç işte...harç bitti yapı paydos..

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu ülkede birileri doların düşmesini hiç istemiyorlar. Ama bu topiktekiler değil. Dolara savaş açtığını söyleyenler doların düşmesine asla müsade etmiyorlar.
    Anlamadım babacım’da TL’den söz edilmiyordu.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Aynen bunu diyorum ben de, inadına inadına...ve bu insanlar geçmişte 180 derece çalım atabilmekle meşhurlar...

Biz dün akşam arkadaşlarla düşündük taşındık kurun enflasyonist baskılarından kurtuluncaya kadar +400 puan arttırmaya karar virdik...demeyeceklerinin garantisi yok yani..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,443
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Aynen bunu diyorum ben de, inadına inadına...ve bu insanlar geçmişte 180 derece çalım atabilmekle meşhurlar...

Biz dün akşam arkadaşlarla düşündük taşındık kurun enflasyonist baskılarından kurtuluncaya kadar +400 puan arttırmaya karar virdik...demeyeceklerinin garantisi yok yani..
    Dediye 12 nasta yazıyor diye...Artık dolar nereye kadar çıkar hesabını siz yapın

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Şöyle de olabilir, ben faizin düşmesini istiyorum ama bağımsız olan Merkez bana inat artırıyor.

Sayfa 974/1002 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •