Çürük binalar olduğu gibi dururken, yine yeşil tepeleri dönüştüreceğiz elhamdülillah.
Allah muhafaza, bir deprem olsa o ağaçlar sincapların başına yıkılır falan. Di mi ya?
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Çürük binalar olduğu gibi dururken, yine yeşil tepeleri dönüştüreceğiz elhamdülillah.
Allah muhafaza, bir deprem olsa o ağaçlar sincapların başına yıkılır falan. Di mi ya?
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Arkadaşlar merhaba. Bütçemi aşan ancak içime sinen bir ev buldum. Evin bana maliyeti 1 milyon TL civarı. Elimde 630 bin TL nakit ve 200 bin TL degerinde kullandığım bir aracim var.
Şuan eşim çalışmadığından tek maaşla geçiniyoruz. Kiradayim 2000 TL kira ödüyorum ama ev sahibi ile sorun yaşıyorum. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Evi almam için elimdeki tüm nakiti kullanıp, aracımı satıp üzerine 200 bin TL kredl çekmem gerekiyor.
Sizce bu evi almak mantikli mi ?
Siz olsanız ne yapardınız ?
Değerli dusuncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu arada yeni alacagim evin kira getirisi 3500-4000 TL arasında.
Saygılar.
Toplam 830 000 TL para. Öyle bir param olsa . Lükse kaçmadan 400 000 - 500 000 TL arası
bir daire alır geriye kalan 130 000 TL yi ise mevduatta değerlendirdim . Arabayı ise satmazdım . Kısacası böyle bir fırsatım varsa eğer özellikle ekonomik ve siyasi belirsizliklerin olduğu bir ortamda özellikle şu zamanda borca girmeden bu şekilde yapardım .
Ben lüks takılırım , elit yerden şaşmam diyorsan o iş başka !
Tamamen finansmanla ilgili bir konu, kariyerinize, iş durumunuza göre karar vereceksiniz. Kredi ödemesi psikolojinizi etkileyecekse, hayat kalitenizi düşürecekse, nasıl ödeyeceğim diye yatakta dönüp duracaksanız tavsiye etmem.
Yoksa içinize sinen bir ev varsa orada mutlu olacaksanız. Oturulacak evi her zaman tavsiye ederim.
Ama her zaman kötü duruma karşı 1 yıllık giderin kenarda durması veya ulaşılabilir olması gerektiğini hatırlatırım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Maddi durumunuz , kariyeriniz , maaşınız ne olursa olsun özellikle uzun vadeli " Konut kredisi " çekip ev alacaklara tavsiyemdir . Kıyıda köşede mutlaka nakit paranız olsun . Maaşınıza , kariyerinize güvenmeyin . Yarının neyi getireceğini bilemezsiniz . Özellikle özel sektörde çalışıyorsanız . İsterseniz üst düzey yönetici olun . Herşey ufak bir kıvılcıma bakar . Bunun hastalığı var , işsizliği var . Değil mi ?
Yorumlarınız için teşekkürler. Aslında niyetim hiç krediye bulaşmadan ev almaktı. Pandemiye kadar bunu başarabiliyorken pandemi sonrası yaşanan artış ile bu pek mümkün görünmüyor. Ya 1 sene daha mevduat/fonda kalıp makasın kapanmasını bekleyeceğim ya da bulduğum ilk evi alıp krediye bulaşacagim. Aslında ev sahibi taciz etmese acele etmeyeceğim ama bu durum psikolojik olarak bizi çok rahatsız ediyor.
Hocam belirttiğim gibi ev sahibi sıkıntı yarattı. Çevrede kiralar 2 bin TL iken şuan 3 bin TL oldu.. Tabi adam da bunu fırsata çevirmek istiyor. Çevremde bu durumlar artmaya başladı. Geçen gün başka bir kiracı arkadasin ev sahibi arayıp kiralar 3 bin oldu sizin kira düşük kaldı diyerek kirayı artirmasini istemiş.
Evi tahliye etsem bile 3 bin TL den aşağı kiralık bulamayacagim hiç değilse bu tutarı kendi evime öderim diye düşünüyorum. Burada tek kaybım araba olacak.
Yer İmleri